• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    114495
  • up
    USD
    6.143
  • up
    EURO
    6.6503
  • up
    GBP
    7.9422
  • up
    Altın
    331.976
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 29.01.2020 - 10:22 Yorum : 0

Çatlak kurabiye tarifi, Çatlak kurabiye nasıl yapılır ve Çatlak kurabiye yapımı ve hazırlanışı

Çatlak kurabiye, mutfağınızı hatta evinizi mis gibi kokutacak, görüntüsü ile herkesi kendine hayran bırakacak ve ağızlarda dağılan lezzeti ile de tarif istetecek bir kurabiyedir. Çatlak kurabiyenin birçok farklı çeşitli tariflerine ulaşabilirsiniz fakat bu tarif ile evde bulunan malzemeler ile hazırlamanız mümkün olacaktır. İster bir akşam vakti çayın yanına atıştırmalık isterseniz de bir davet sofrası için önceden hazırlanabilecek pratik bir tariftir.

Çatlak kurabiye tarifi, Çatlak kurabiye nasıl yapılır ve Çatlak kurabiye yapımı ve hazırlanışı

Çatlak kurabiye, mutfağınızı hatta evinizi mis gibi kokutacak, görüntüsü ile herkesi kendine hayran bırakacak ve ağızlarda dağılan lezzeti ile de tarif istetecek bir kurabiyedir. Çatlak kurabiyenin birçok farklı çeşitli tariflerine ulaşabilirsiniz fakat bu tarif ile evde bulunan malzemeler ile hazırlamanız mümkün olacaktır. İster bir akşam vakti çayın yanına atıştırmalık isterseniz de bir davet sofrası için önceden hazırlanabilecek pratik bir tariftir.

Çatlak kurabiyeyi, bir kahve yanında, bir bardak sıcacık çayın yanında veya bir bardak sütün yanında rahatlıkla ikram edebilirsiniz. Tüm ayrıntıları ile anlattığımız çatlak kurabiyeyi, fırında fazla tutmadan ve tam tarife uyarak hazırlamaya özen gösterin. Ayrıca bol bol pudra şekerine bulamayı da ihmal etmeyin.

Evdeki malzemelerle harika bir çatlak kurabiye tarifi

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Hazırlanışı

  1. Bir karıştırma kabına, 2 adet yumurtayı ve 1 çay bardağı toz şekeri alın ve iyice köpürene kadar çırpın. 1 çay bardağı sıvı yağı da ekleyin ve karıştırın.
  2. 4 yemek kaşığı kakaoyu, 1 paket vanilyayı, 1 paket kabartma tozunu ve 2 su bardağı unu ekleyin ve ardından yoğurun. Elde ettiğiniz hamur kurabiye hamurundan daha cıvık bir hamur olacaktır. Kuru malzemeleri eleyerek eklemenizde fayda var.
  3. Hamur hazır olunca üzerini streç ile sarım ve 2 saat buzdolabında bekleterek dinlendirin.
  4. Dinlendirdiğini hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak minik toplar yapın.
  5. 1 su bardağı pudra şekerini bir kaba alın ve yuvarladığınız kurabiyeleri bunun içine atarak, bolca pudra şekerine bulayın.
  6. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine pudra şekerine buladığınız çatlak kurabiyelerinizi dizin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, fanlı ayarında 8 ila 10 dakika arasında pişirin. Belki sizin kurabiyeleriniz bu süreden daha kısa sürede çatlar. Çatlamaya başladıktan sonra fırında tutmayın. Fırından çıkarttığınızda içi yumuşak ve üstü iyice çatlamış olacaktır.
  8. Fırından çıkarttıktan sonra 20 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirin ve ardından servise hazır.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber