Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Kasım 2021 12:42 - Güncelleme : 05 Şubat 2022 17:08

Cem Küçük'ten asgari ücret kulisi: 3.800 TL tamam, 4.000 TL zorlanıyor

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, TGRT Haber TV'de milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücretteki son durumla ilgili kulis bilgilerini paylaştı. Küçük "Aldığım bilgilere göre 3.800 TL kesin. Ancak 3.900 ve 4.000 TL'yi zorluyorlar" dedi.

Cem Küçük'ten asgari ücret kulisi: 3.800 TL tamam, 4.000 TL zorlanıyor
cem küçük,asgari ücret,tgrt haber,ekonomi

Milyonlarca vatandaşın gözü, 2022 asgari ücretinde... Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Partili yetkilelerin "enflasyona ezdirmeyceğiz" açıklamaları beklentileri yükseltti. 4.000 TL beklentisi ise gündemdeki yerini koruyor.

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, TGRT Haber'de yayınlanan Günaydın Türkiye programında aldığı son kulis bilgilerini paylaştı. Küçük "Benim aldığım bilgiye göre 3.800-3900 gibi bir şey olacak. 4.000 TL için zorlanıyor. Ancak 3.800 TL tamam. Benim görüşüm 4.000 TL olmalı." dedi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin,  kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada asgari ücretlinin enflasyona ezdirilmeyeceğini yenilemişti. "Asgari ücret için vergi ayarı gelecek mi?" sorusuna cevap veren Bilgin, asgari ücrette destek ödemesinin bu yıl işveren hesabına değil direkt işçinin hesabına yapılacağını söyledi. Bilgin asgari ücret görüşmelerine ilişkin de "Ben görüşmeleri ilk haftada bitirme kararındayım. Olur gibi görüyorum. İlk görüşmede değil de bir hafta içinde, haftanın başında ve sonunda görüşürüz" dedi. 

SENDİKALARIN TALEPLERİ

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) asgari ücret talebini net 5 bin 200 TL olarak açıkladı. Ayrıca tüm çalışanlar için 1000 liralık iyileştirme talep etti.

DİSK Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, "Asgari ücret sürecinde bütün emek örgütlerinin ortak bir tutum alması ve ortak politikalarla asgari ücret mücadelesi yürütmesinin son derece önemli olduğunu biliyoruz. Bu çerçevede geçmiş yıllarda DİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ tarafından açıklanan asgari ücrete ilişkin politikaların arkasında olduğumuzu bir kez daha açıklıyor ve bu yıl da benzer bir ortak tutumun son derece yararlı olacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise, "Biz masadayız. Masada olanlar daha dikkatli davranmak mecburiyetinde. İyi bir netice ile bitmesi için gayret sarf ediyoruz." dedi.

ERDOĞAN BEKLENTİLERİ YÜKSELTTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 milyon çalışanın merakla beklediği asgari ücreti de ‘mücadelede’ atılacak önemli bir adım olarak dile getirdi. Erdoğan, “Çalışanlarımızı fiyat artışlarına karşı koruma politikamızı asgari ücrette de sürdüreceğiz” dedi. Cumhurbaşkanı’nın bu vurgusu asgari ücret konusunda yapılan resmi açıklamaları en yetkili ağızdan bir kez daha teyit ederken yapılacak zamla ilgili beklentileri de yükseltti.

BAKAN BİLGİN TARİH VERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son Kabine Toplantısı'nın ardından asgari ücretin tespitine ilişkin aralık ayının sonunu bekleme niyetinde olmadıklarını belirterek, "Aralık ayının başında başlarız, 1-2 hafta içinde bitiririz. Bu sefer erken bitirme eğilimindeyiz. Çünkü taraflarla, sosyal ortaklarımızla görüşüyoruz. Onlarla bir uzlaşma noktasına doğru gidiyoruz. Araştırmamızın ilk verileri de onlarla uzlaşabileceğimiz yönünde" diye konuştu.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...