Tgrt Haber
16 Aralık 2021 17:41

Çerkes tavuğu nasıl yapılır? Çerkes tavuğu tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktası!

MasterChef 2021'in bu akşamki "Düzce Özel" bölümünde ekranlara gelen Çerkes tavuğunun tarifi, izleyiciler tarafından araştırılmaya başladı. Peki, Çerkes (Çerkez) tavuğu nasıl yapılır, püf noktası nedir? Çerkes tavuğu için gerekli malzemeler nelerdir? Haberimizde...

Çerkes tavuğu nasıl yapılır? Çerkes tavuğu tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktası!
çerkes tavuğu,masterchef,düzce,masterchef yemek tarifi,yemek tarifi

"Çerkes tavuğu nasıl yapılır, çerkes tavuğunun püf noktası nedir?" sorusu, MasterChef'in bu akşamki yeni bölümünden sonra gündemde yerini aldı. MasterChef'te bu akşam yarışmacılar Düzce'de çekilen özel bölümde kıran kırana mücadele verdi ve en lezzetli tabağı ortaya çıkarmak için kollarını sıvadı. Çerkes tavuğu tarifi, yapılışı, malzemeleri ve püf noktası haberimizde...

MASTERCHEF ÇERKES TAVUĞU TARİFİ

Çerkes Tavuğu İçin Gerekli Malzemeler:

Tavuk İçin:

  • 1 adet bütün tavuk (haşlanmış)
  • 5 su bardağı su

Çerkes Tavuğu Harcı İçin:

  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı ceviz içi
  • 4 dilim bayat ekmek içi
  • 1,5 su bardağı tavuk suyu
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Çerkes Tavuğunu Servis Etmek İçin:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Çerkes tavuğu nasıl yapılır? Çerkes tavuğu tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktası!

ADIM ADIM ÇERKES TAVUĞU YAPILIŞI

Sarımsakların üzerine tuz ilave edip havanda dövün.

Ayıkladığınız cevizleri, elde ettiğiniz sarımsak püresinin üzerine ekleyip havanda ikisini harmanlayana kadar dövmeye devam edin.

Parçalanmış (ufalanmış) bayat ekmek içlerini, azar azar tavuk suyu ekleyerek yumuşatın.

Yumuşattığınız ekmek içinin üzerine havanda dövdüğünüz sarımsaklı ceviz karışımını ekleyip karıştırın ve isteğe göre karabiber atarak lezzetlendirin.

Kemik ve derilerinden sıyırdığınız tavuğu, ince uzun parçalar halinde tiftikleyin. Tel tel tifttiğiniz tavuk etleri ile cevizli sarımsak karışımınızı, bayat ekmek içlerini de ekleyerek harmanlayın. Elde ettiğiniz homojen karışımı arzu ettiğiniz bir servis tabağına aktarın. 

Küçük bir tavada kızdırdığınız sıvı yağa, toz kırmızı biber ekleyip yemeğinizin üzerine gezdirin. Bir tutam doğranmış taze kişniş ile tatlandırabilirsiniz.
Çerkes Tavuğu Servis Önerisi:
Çerkes tavuğunun üzerini kırmızı toz biber ve ceviz parçaları ekleyerek dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Çerkes tavuğu nasıl yapılır? Çerkes tavuğu tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktası!

ÇERKES TAVUĞUNUN PÜF NOKTASI NEDİR?

Çerkes tavuğunun püf noktası, yemeği kapağı kapalı kaplarda, buzdolabında saklamak ve kısa sürede tüketmektedir. Ceviz içli karışıma haşladıktan sonra çekirdeklerini çıkardığınız ve küçük parçalar halinde doğradığınız kurutulmuş kırmızı biberler de ekleyerek lezzet skalanızı genişletebilirsiniz. Ufaladığınız bayat ekmek içlerini sütle ıslatıp suyunu süzdükten sonra da tavuk suyuyla karıştırabilir ve böylece daha lezzetli bir tat elde edebilirsiniz. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...