"Çerkes tavuğu nasıl yapılır, çerkes tavuğunun püf noktası nedir?" sorusu, MasterChef'in bu akşamki yeni bölümünden sonra gündemde yerini aldı. MasterChef'te bu akşam yarışmacılar Düzce'de çekilen özel bölümde kıran kırana mücadele verdi ve en lezzetli tabağı ortaya çıkarmak için kollarını sıvadı. Çerkes tavuğu tarifi, yapılışı, malzemeleri ve püf noktası haberimizde...
Çerkes Tavuğu İçin Gerekli Malzemeler:
Tavuk İçin:
Çerkes Tavuğu Harcı İçin:
Çerkes Tavuğunu Servis Etmek İçin:
Sarımsakların üzerine tuz ilave edip havanda dövün.
Ayıkladığınız cevizleri, elde ettiğiniz sarımsak püresinin üzerine ekleyip havanda ikisini harmanlayana kadar dövmeye devam edin.
Parçalanmış (ufalanmış) bayat ekmek içlerini, azar azar tavuk suyu ekleyerek yumuşatın.
Yumuşattığınız ekmek içinin üzerine havanda dövdüğünüz sarımsaklı ceviz karışımını ekleyip karıştırın ve isteğe göre karabiber atarak lezzetlendirin.
Kemik ve derilerinden sıyırdığınız tavuğu, ince uzun parçalar halinde tiftikleyin. Tel tel tifttiğiniz tavuk etleri ile cevizli sarımsak karışımınızı, bayat ekmek içlerini de ekleyerek harmanlayın. Elde ettiğiniz homojen karışımı arzu ettiğiniz bir servis tabağına aktarın.
Küçük bir tavada kızdırdığınız sıvı yağa, toz kırmızı biber ekleyip yemeğinizin üzerine gezdirin. Bir tutam doğranmış taze kişniş ile tatlandırabilirsiniz.
Çerkes Tavuğu Servis Önerisi:
Çerkes tavuğunun üzerini kırmızı toz biber ve ceviz parçaları ekleyerek dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Çerkes tavuğunun püf noktası, yemeği kapağı kapalı kaplarda, buzdolabında saklamak ve kısa sürede tüketmektedir. Ceviz içli karışıma haşladıktan sonra çekirdeklerini çıkardığınız ve küçük parçalar halinde doğradığınız kurutulmuş kırmızı biberler de ekleyerek lezzet skalanızı genişletebilirsiniz. Ufaladığınız bayat ekmek içlerini sütle ıslatıp suyunu süzdükten sonra da tavuk suyuyla karıştırabilir ve böylece daha lezzetli bir tat elde edebilirsiniz.