Cevizli Haydari tarifi - Haydari nasıl yapılır, Patlıcanlı, peynirsiz ve peynirli Haydari nasıl yapılır
Mezelerin en bilinen ve en çok tercih edilenlerinden biri olan haydari ve patlıcan haydari tariflerimiz ile ilgili sizlere lezzetli tariflerden oluşan bir makale hazırladık. Yemeklerin püf noktaları yaptığınız yemeğin en iyi lezzete ulaşmasını sağlayacaktır aksi taktirde püf noktalarına uyulmayan bir yemek ortalama bir lezzete sahip olmaktan öteye geçemez. Bu bilgiler ışığında işte püf noktaları ile haydari tarifleri…
Mezelerin en bilinen ve en çok tercih edilenlerinden biri olan haydari ve patlıcan haydari tariflerimiz ile ilgili sizlere lezzetli tariflerden oluşan bir makale hazırladık. Yemeklerin püf noktaları yaptığınız yemeğin en iyi lezzete ulaşmasını sağlayacaktır aksi taktirde püf noktalarına uyulmayan bir yemek ortalama bir lezzete sahip olmaktan öteye geçemez. Bu bilgiler ışığında işte püf noktaları ile haydari tarifleri…
Klasik haydari tarifi
Malzemeler
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam dereotu
- 1 dilim beyaz peynir
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı nane
- Yarım çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Beyaz peyniri bir kapta çatal yardımı ile ezin.
Tereyağını kızdırın ve içine naneyi ekleyip ılınmaya bırakın.
Bir karıştırma kabına süzme yoğurdu alıp, dereotu, beyaz peynir, naneli tereyağı, tuzu ve ezilmiş sarımsağı da ekleyip güzelce harmanlayın.
Servis tabağına alın ve üzerini dereotu ile süsleyin.
İçine dövülmüş ceviz de ilave edebilirsiniz.
Haydari kaç kalori?
Orta büyüklükte 1 kâse haydari yaklaşık olarak 300 kaloridir.
Patlıcan haydari
Malzemeler
- 3 közlenmiş patlıcan
- 5-7 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
- 1 parça beyaz peynir
- 3-4 dal dereotu
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Hazırlanışı
Patlıcanı ve dereotunu ince ince kıyın ve bir kaba alın.
Tereyağını kızdırıp üzerine naneyi ekleyin ve soğumaya bırakın.
Peynir, sarımsak, yoğurt, patlıcan ve dereotu karışımını ve tuzu karıştırın. Üzerine soğuyan tereyağı ve nane karışımını ilave ederek güzelce karıştırın ve servise hazır.
Refika’dan farklı haydari tarifi
Malzemeler
- 300 gram normal yoğurt
- 200 gram süzme yoğurt
- 90 gr tereyağı
- 2 çorba kaşığı nane
- 3 diş sarımsak
Hazırlanışı
90 gr tereyağını eritin.
İçine 2 çorba kaşığı nane ve 3 diş sarımsak ekleyin.
Yağı yakmadan karıştırıp, altını kapatın. Biraz ılınmaya bırakın.
Bir kâsede, 200 gr süzme yoğurdu ve 300 gr normal yoğurdu pürüzsüz olana dek karıştırın.
Naneli yağı ve tuzu ekleyip çırpın. En az 3-4 saat buzdolabında bekletin. En iyi lezzet için bir gece bekletiniz.
Haydari püf noktaları
Tereyağı, sarımsağın diri tadının azalmasını ve tüm yoğurda nanenin lezzetinin geçmesini sağlayacaktır. Ayrıca tereyağının içinde bulunan %15 kadar süt de karamelize olup minik kahverengi noktacıklar oluşturur bu da yemeğinizin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Tereyağı kaynamaya başladığında, sarımsakları içine atmış olacaksınız fakat bu aşamada tereyağının yanmaması için tereyağını karıştırın ve hatta arada bir tavayı havaya kaldırıp sürekli ateşe maruz kalarak tereyağının yanmasını engelleyin.