Tgrt Haber
27 Aralık 2019 15:01

Çiğ börek nasıl yapılır, Çiğ börek yapımı ve kolay Çiğ börek tarifi

Çiğ böreğin birçok tarifi mevcuttur. Özellikle internette sirkeli olanı yaygındır fakat yoğurdun çiğ böreğe kattığı hafif ekşimsi ve çıtırtılı kıvamı nedeniyle biz yoğurtlu çiğ börek tarifini sizinle paylaşmak istedik.

Çiğ börek nasıl yapılır, Çiğ börek yapımı ve kolay Çiğ börek tarifi
Çiğ börek nasıl yapılır, Çiğ börek yapımı ve kolay Çiğ börek tarifi ,

Çiğ böreğin birçok tarifi mevcuttur. Özellikle internette sirkeli olanı yaygındır fakat yoğurdun çiğ böreğe kattığı hafif ekşimsi ve çıtırtılı kıvamı nedeniyle biz yoğurtlu çiğ börek tarifini sizinle paylaşmak istedik.

Çiğ böreğin püf noktaları

Tereyağını çok ısıtıp fokurdadıktan sonra altını kapatıp hemen una eklerseniz, yemeğinizde acılık bırakır. Un pişeceğinden bu durum meydana gelir.

Eğer suyunu fazla kaçırdıysanız o zaman un oranını arttırabilirsiniz.

Evde çok kolay hem de harika tadıyla çiğ börek tarifi

Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • ½ paket kabartma tozu
  • 1/3 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Hamuru açmak için;
  • 2 avuç un

İçi için;

  • 200 gr kıyma
  • 1,5 adet soğanın suyu
  • 1/5 su bardağı su
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Zeytinyağı

Hazırlanışı

  1. Bir karıştırma kabına 1 su bardağı unu dökün ve parmağınızla unun ortasına havuz olacak şekilde çukur açın.
  2. Bu çukura unu döktüğünüz bardağın üçte biri kadar olacak şekilde suyu dökün.
  3. Üzerine yarım paket kabartma tozunu ve 1,5 çay kaşığı tuzu ilave edin.
  4. 1 yemek kaşığı yoğurdu ekleyin.
  5. 1 yemek kaşığı tereyağı yaklaşık 100 gram kadardır. Bu kadar tereyağı bir tavaya alın ve başında durarak hafif eritin. Biraz eriyen tereyağın altını kapatın ve tereyağının yarısından fazlası hala katı şekilde dururken bu kadarını da karıştırarak eritin. Ardından unlu karışımın üzerine ekleyin.
  6. Karıştırma kabındaki malzemeleri önce bir kaşık ile daha sonra elinizle güzelce yoğurun. Biraz cıvık bir hamur olacaktır.
  7. Hamuru, unladığınız tezgâha koyup elinizin ayasıyla 3 dakika kadar güzelce başta nazik sonrasında daha kuvvetli yoğurun. Hamur artık tezgahtaki unları temizleyeme başladığında olmuş demektir. Bu anda hamuru rulo haline getirin ve altı eşit parçaya bölerek elinizde yuvarlayın ve 15 dakika kadar dinlendirin. Üzerini nemli bezle kapatın.
  8. 200 gram kıymayı bir karıştırma kabına alın.
  9. 2 adet soğanı rondodan tamamen püre haline gelene kadar çekin ve bir süzgeç yardımıyla soğanın suyunu süzün.
  10. Kıymanın üzerine soğan suyunu dökün ve kıymayı iyice kaşıkla açın. Kıyma püre gibi olacak hatta Soğanın asitli suyuyla, kırmızı iken kahverengi haline gelecek. Üzerine 1 çay kaşığı tuz va yarım çay kaşığı kadar karabiber ekleyin ve tekrar karıştırın.
  11. Bir tavaya kızartmak için zeytinyağını alın ve altını en kısığa getirin.
  12. Bu sırada hızlıca hamurların her birini açın ve aralarını unlayarak üst üste koyun.
  13. Oval şekilde açtığınız hamurların uzun olarak yarısına, kıymayı altıya bölerek bir tanesine koymanız gereken yaklaşık 1,5 yemek kaşığı kadar kıymayı dökün ve elinizle bir miktar yayın.  Hamuru kapatın ve dilerseniz kenarlarını keserek düzgün şekil verin.
  14. Kızdırdığınız tavadaki yağa hazırladığınız çiğ börekleri atın ve güzelce pişirin ve servise hazır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...