Tgrt Haber
03 Nisan 2019 11:05

Cilt Beyazlatma ve Yüz Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir? Kalıcı cilt beyazlatma yöntemleri

Birçok kadının güneşte oluşan lekeleri, ağda ve epilasyon sonucu vücutlarında yaşanan kararmalar kâbusa dönüşebiliyor. Fakat cilt kararmasını kâbus olmaktan çıkartan doğal kürler mevcut. Üstelik tamamen hormonsal ve doğal yöntemlerle yapılan maskelerle cilt renginizi açabilirsiniz. Sizler de cilt beyazlatan kürlerin ne olduğunu merak ediyorsanız makalemize hiç vakit kaybetmeden göz atın. Şimdiden keyifli okumalar.

Cilt Beyazlatma ve Yüz Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir? Kalıcı cilt beyazlatma yöntemleri
Cilt Beyazlatma,Yüz Beyazlatma Yöntemleri,Kalıcı cilt beyazlatma yöntemleri

Cilt Rengim Neden Koyulaşıyor?

 

Cilt renginin koyulaşması veya kararmasının birçok sebebi olabilir. Bunun başında güneş, sigara, alkol, kozmetik ürünler, çevre kirliliği, istenmeyen tüyler için yapılan ağda, epilasyon gibi işlemler cilt rengini koyulaştırabilir.

 

Procsin Sun 50 Faktör Güneş Kremi Cildi Beyazlaşıtırır Mı?

Cilt beyazlatıcı kremler kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Çünkü satışta bulunan kremler kimyasal bir içeriğe sahip ve uygun fiyatlı olduğu da söylenemez. Kimyasal içerikli kremler cilt rengini ilk etapta hızlı açmış olsa da bir zaman sonra ve belli bir yaş aralığından sonra erken yaşlanmaya, ciltte erken kırışıklıklara veya ciltte güzellik sorunlarına neden olabiliyor.

Cilt rengini açmanın her zaman doğal yöntemlerinin kullanılmasını öneriyoruz. Diğer taraftan, bol su tüketmek, cildinizi yeterince nemli tutmak, düzenli beslenmek, düzenli spor yapılması cildin canlı ve sağlıklı kalmasını sağlar. Cilt beyazlatmak için her şeyi denediniz ama bir çözüm bulamadıysanız kimyasal kremi doktor tavsiyesi ile denemenizi öneriyoruz.

Cilt Beyazlatma ve Yüz Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir? Kalıcı cilt beyazlatma yöntemleri

Cilt Beyazlatan Yoğurt Maskesi

Bir süt ürünü olan yoğurt, sütün içerisindeki vitamin ve mineralleri bünyesinde barındırır. Sütün içinde bulunan laktik asidin cilt beyazlatıcı etkisi vardır.

Cilt beyazlatmak için yoğurt maskesini gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz.

Uygulayacağınız alanına göre: İster 1, ister 2 yemek kaşığı yoğurdun içine 2 yemek kaşığı yulaf ezmesini ekleyin. 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp macun haline gelinceye kadar karıştırın.

Elde ettiğiniz macunu vücudunuzda istediğiniz bölgeye uygulayabilirsiniz.

Ortalama 15 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Eğer cildiniz kuru ise badem yağını maskeyi uyguladığınız bölgeye krem gibi kullanabilirsiniz. 

Cilt Beyazlatma ve Yüz Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir? Kalıcı cilt beyazlatma yöntemleri

Cilt Beyazlatan Un Maskesi

Yağlı ciltler için un maskesi ideal bir maskedir. Un maskesi fazla yağı almada da etkili bir kürdür.
 
Yapmanız gereken tek şey bir miktar unu macun kıvamına gelene kadar su ile karıştırıp sürmek. Un maskesini cilt kararması sorunu yaşadığınız bölgelere uygulayın ve kuruduktan sonra bol su ile durulayın.

Cilt Beyazlatan Un ve Zerdeçal Karışımı

Un ve zerdaçal karışımı ile de cilt beyazlatan maske yapmanız mümkün.
Bir tutam zerdaçal tozu, 2 tatlı kaşağı un, 1 tatlı kaşığı limon suyu.
Plastik bir kabın içindeki karışımı macun haline gelene kadar tahta kaşıkla karıştırın. Macun haline getirdiğiniz kürden istediğiniz bölgeye hafif sürebilirsiniz. Yapmış olduğunuz maskenin ince tabaka olmasına özen gösterin. Yaklaşık 15 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın.  

Cilt Beyazlatma ve Yüz Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir? Kalıcı cilt beyazlatma yöntemleri

Cilt Beyazlatan Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağının vücudu yağlandırdığını biliyoruz. Bu sebeple tüm yüze uygulamak yerine sadece beyazlatmak istediğiniz alana pamuk yardımıyla uygulayabilirsiniz.

Cilt Beyazlatan Bal ve Badem Yağı Maskesi

1 tatlı kaşığı süt tozu ile 1 tatlı kaşığı badem yağı ve balı krem kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu karışımı da vücudunuzda istediğiniz bölgeye uygulayabilirsiniz. Yaklaşık 10 dakika sonra ılık suyla yıkayın.

Cilt Beyazlatan Pirinç Suyu

Pirinç suyunun hem cildin beyazlatması, hem de derinin beslenmesi açısından kullanabilirsiniz. 2 yemek kaşığını az bir suyun içinde haşlayın. Ilık olan suyu her gün tonik yardımıyla yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Cilt Beyazlatan Patates Maskesi

Büyük boy bir patatesi dilimlere ayırın. İster dilim halinde yüzünüzde bekletebilir, isterseniz ezerek yüzünüze sürebilirsiniz. Bu işlemi gün içerisinde en az 2-3 defa tekrarlayın. Uyguladığınız bölgede koyu lekelerden eser kalmayacak cildiniz beyazlayacaktır.

Cilt Beyazlatma ve Yüz Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir? Kalıcı cilt beyazlatma yöntemleri

Cilt Beyazlatırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cildi hassas olanların bu tarz kürleri denememesini öneriyoruz. Eğer uygulanacaksa da mutlaka bir dermatologdan yardım alınması gerekir.

Cilt Beyazlatmada Kullanılan Doğal Olmayan Maddeler

Kojik Asit

Genellikle akneli ciltler için kojik asit tedavisi uygulanır. Maskeler, serumlar, peeling ürünleri ve kremler ile karıştırılarak kullanılır. Güçlendirici ve destekleyici etkisi yüksektir. Cildi hassas kişilerin kojik kullanarak cilt beyazlatması çok tehlikelidir.

Arbutin

Dünyada en çok Japonya da kullanılan bitkisel arbutin güçlü ve özel bir bileşimdir ve doğal bitkilerden elde edilir. Cilt lekeleri için % 40 etkili bir madde olduğu bilinmektedir. Beyaz ve pürüzsüz cildi sosyal bir statü haline getiren Japonların bulduğu arbutin lekeleri yok eder ve deri hücrelerini yeniler.

C Vitamini Cildi Beyazlatır Mı?

Sağlık açısından sayılamayacak kadar faydası olan C vitamini barındıran kimyasal ürünlerin güneşte ciltte pigmentesyon oluşmasına neden olabileceği akıldan çıkartılmamalıdır. Bu sebeple C vitamini içeren kimyasal kullanımını mutlaka güneş kremi ile kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ramullah 11 Mayıs 2023 00:11

cilt beyazlatma istiyorum

Sonraki Haber Yükleniyor...