Tgrt Haber
27 Eylül 2022 10:14 - Güncelleme : 27 Eylül 2022 10:26

Cilt Tipiniz Nedir? Cilt Tipi Analizi Nasıl Yapılır?

İnsan cilt yapısı ve işlevi birbirine benzerdir. Buna rağmen her cilt, kendine has nitelikler taşır. Sizler de hangi cilt tipine sahip olduğunuzu merak ediyorsanız haberimizi okuyabilir, cilt tipi analizini evde kendiniz yapabilirsiniz. Keyifli okumalar diliyoruz...

Cilt Tipiniz Nedir? Cilt Tipi Analizi Nasıl Yapılır?
cilt tipiniz nedir? cilt tipini nasıl belirleriz?,,cilt tipini öğrenme metodu,

Yapısı ve işlevleri açısından herkesin cildi benzerlikler gösterir, ama yine de her cilt kendine has özellikler taşır. Genellikle üç cilt tipinden söz edilir: Normal veya karışık cilt, yağlı cilt ve kuru cilt. Bu üç değişik durumun bir kişide görülmesine çok ender rastlanır. Ama karma biçimleri söz konusudur ve mevsimlere ve yaşa göre cildin özelliklerinde değişimler görülebilir. Bu sebeple sizlere beş cilt tipinden bahsetmek istiyoruz. 

Cilt tipiniz nedir? Cilt tipi nasıl belirlenir?

NORMAL VE KIRIŞIK CİLT 

Normal cilt düzgün ve yumuşaktır, donuk bir parlaklığa ve sağlıklı bir görünüme sahiptir. Karışık ciltte, yanaklar kuru ve daha çok alın, burun ve çene bölgeleri yağlıdır. Ama bu durum, normal ciltte de görülebildiği için, normal cilt sınıfına girer.

YAĞLI CİLT  

İri gözenekli ve sivilcelenmeye yatkındır. Yıkandıktan kısa süre sonra yine parlak bir görünüm kazanır ve kremlendikten uzun bir süre sonrasına kadar yağlı kalır. Sivilceli cilt, yağlı cildin kız kardeşidir: Sivilceler, yağ yapımında bir aksaklığın belirtisidir.

Cilt tipiniz nedir? Cilt tipi nasıl belirlenir?

KURU CİLT

Bazen sert ve pulludur, göz ve ağız çevresinde genç yaşlarda kırışıklıklar oluşmaya başlar. Kuru cildin bakımında yanlışlıklar yapılabilir. Temizlendikten sonra gerilir ve yağlı kremler çok çabuk emilir.

LEKELİ CİLT 

Gerektiğinden fazla sebum üretme eğiliminde olan Lekeli ciltler siyah noktalar ve lekeler belirir. Cilt bakıldığında iri ve gözenekli, parlak kusur geliştirme eğilimindedir.

HASSAS CİLT

Kuru havaya, UV ışını dediğimiz güneş ışınlarına karşı daha fazla tepki veren cilt türüdür hassas cilt. Eğer cilt dengesini yitirirse, gergin, kaşıntılı ve kuru hissedilir ve kızarıklık gelişir. Hassas ciltler çevresel etkilere duyarlıdır, gergindir ve kaşınır çoğunlukla ise kızarıktır.

Eğer cildinizin hangi sınıfa girdiğine karar veremiyorsanız, bir kozmetik uzmanına başvurmanız doğru olur. Böylece, uygulayacağınız reçetelerde ve bakım yöntemlerinde yanılgıya düşmemiş olursunuz.

Cilt Tipiniz Nedir? Cilt Tipi Analizi Nasıl Yapılır?

Cilt Tipiniz Nedir? Cilt Tipi Analizi Nasıl Yapılır?

CİLT ANALİZİNİ KİM YAPAR? 

Cilt analizlerini sertifaka ve eğitim almış cilt bakım uzmanları yapar. Cilt bakım uzmanları bireylerin cilt durumunu analiz etme, kullanması gereken ürünleri tavsiye etme, yüz ve tam vücut tedavi hizmetleri sunma gibi sorumlulukları vardır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...