Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Şubat 2019 17:19

Çıtır baklava tarifi, ve Çıtır baklava nasıl yapılır, Çıtır baklava Nasıl Açılır?

Çıtır baklava tarifi nasıl yapılır gibi aramalar ev hanımlarının gözdesi haline geldi. Pastaneden baklava almak yerine evde kendi imkanlarımızla çıtır baklava açmak artık çok kolay bir hale geliyor. İşte evde çıtır baklava tarifi ve çıtır baklava tarifi, püf noktaları haberimizde mevcut.

Çıtır baklava tarifi, ve Çıtır baklava nasıl yapılır, Çıtır baklava Nasıl Açılır?
çıtır baklava tarifi nasıl yapılır,çıtır baklava nasıl açılır,çıtır baklava tarifi

Öncelikle hazırladığımız şerbeti kaynattıktan sonra soğuması için kenara ayırıyoruz. Şerbetimiz bir taraftan soğurken çıtır baklavamız için gerekli tarifi sayalım. Çıtır baklava hamuru için yapmamız gerekenlerin en başında tüm sıvı malzemeleri yoğurma kabımıza alıyoruz ve karıştırmaya başladıktan sonra kabartma tozu ve ununu ekleyip iyice karıştırmaya başlıyoruz. Çıtır baklava hamuru elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. Çıtır baklava hamurunu hazırladıktan sonra 5 parçaya ve daha sonra böldüğümüz 5 parçayı da 10 parçaya bölüyoruz. Çıtır baklava tarifi ve Çıtır baklava nasıl açılır gibi arama şekillerinde size vereceğimiz püf noktalardan yararlanabilirsiniz.

Çıtır baklava tarifi, ve Çıtır baklava nasıl yapılır, Çıtır baklava Nasıl Açılır?

Yaptığımız tüm bölünen hamurlar ceviz ve fındık arasındaki boyutta olacaktır. Toplamda 50 eşit parçaya bölünecektir 10 adet hamurumuzu bol nişasta ile küçük bir tabak şeklinde açmaya başlıyoruz. Açtığımız hamurları birbirine yapışmacak şekilde aralarına nişasta döküp üst üste seriyoruz. Ve tepsimizin büyüklüğüne göre açtıktan sonra tepsiye diziyoruz üzerine de ceviz yada kendi damak zevkimize göre fındık da serpiyoruz.  Çıtır baklava tarifini en basit bir şekilde sizlere sunmaya çalışıyoruz.

Çıtır baklava tarifi, ve Çıtır baklava nasıl yapılır, Çıtır baklava Nasıl Açılır?

Çıtır baklavamızı bu şekilde 10'ar 10'ar 5 kat olana kadar bitirip kesmeye başlıyoruz. Daha önceden hazırladımız yağımızı ve karışımımızı çıtır baklavamızın üzerine dökmeye başlıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken dökülen yağın kaynar olması.  

Çıtır baklava tarifi, ve Çıtır baklava nasıl yapılır, Çıtır baklava Nasıl Açılır?

Bir dikkat edeceğimiz husus ise yağımızı hamurumuza dökerken süzgeç kullanmamız. Çünkü yağın posası çıtır baklavamızın üzerine gelirse pişen hamurun üzerinde yanıklar oluşturabilir. Önceden ısıttığımız fırına istediğimiz kıvama gelene kadar pişirebiliriz. Çıtır baklavamız soğuyunca daha önceden soğumaya bıraktığımız soğuk şerbetimizi pişirmiş olduğumuz çıtır baklavanın üzerine döküyoruz. Baklavamızın çıtır çıtır olması için önemli olan hamurun ve şerbetin soğuk olması gerekiyor. ve Çıtır baklava nasıl açılır gibi aramalarında haberimizden yararlanabilirisiniz.

Çıtır baklava nasıl açılır ve Çıtır baklava tarifi için hamur malzemeleri :

2 Adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı ev yoğurdu yada market yoğurdu
1 paket kabartma ve 1 paket vanilya tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığını geçmeyecek şekilde sirke
1 adet limonun yarısının suyu
Bir tutam tuz

Alabildiğinceye kadar Un

Çıtır baklava hamuru üstü için;

1 çay bardağını geçmeyecek şekilde sıvı yağ
250 gram kadar tereyağı

Çıtır baklava Hamur iç malzemesi :

Damak tadınıza göre ya da kendi isteğinize bağlı olarak; fındık, fıstık, ceviz vs

Çıtır baklava Hamuru açmak için;

Bol miktarda nişasta gerekli..

Hamurun şerbeti için gerekli malzemeler:

Üç buçuk su bardağı geçmeyecek kadar su
Bir limonun yarısı yeterli
Üç buçuk su bardağını geçmeyecek kadar şeker

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...