• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    122734
  • up
    USD
    5.9158
  • up
    EURO
    6.5571
  • up
    GBP
    7.689
  • up
    Altın
    296.904
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 04.01.2020 - 09:48 Yorum : 0

Çöç Tarifi yapımı ve Çöç yemeği nasıl yapılır, Adana usulü Çöç nasıl yapılır

Çöç Adana’da oldukça sevilen bir lezzettir.. Çöç yemeğini kıymayla yapabileceğiniz gibi dilerseniz kıyma yerine 2 adet patates ilave ederek farklı bir tat da elde edebilirsiniz. Adana mutfağının enfes yöresel lezzeti çöç yemeğinin tarifi ve çöç yemeğin nasıl yapılır?

Çöç Tarifi yapımı ve Çöç yemeği nasıl yapılır, Adana usulü Çöç nasıl yapılır

Çöç Adana’da oldukça sevilen bir lezzettir.. Çöç yemeğini kıymayla yapabileceğiniz gibi dilerseniz kıyma yerine 2 adet patates ilave ederek farklı bir tat da elde edebilirsiniz. Adana mutfağının enfes yöresel lezzeti çöç yemeğinin tarifi ve çöç yemeğin nasıl yapılır? Adana mutfağının ünlü yemeklerinden çöç tarifini sizde evde deneyerek pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Farklı bir lezzet arayanlara çöç tarifi

Malzemeler

  • 400 gram dana kıyma
  • 1 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (opsiyonel)
  • 3/4 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet soğan (taze soğan da kullanabilirsiniz)
  • 1 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
  • 1/4 demet
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Kızartmak için 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı

  1. Bir karıştırma kabının içine bulguru alın. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve üzerini kapatarak suyunu çekmesini bekleyin. 15-20 dakika kadar bekletmek yeterli olacaktır.
  2. Bir karıştırma kabına da kıymayı alın ve üzerine bulguru, 1 adet yumurtayı, bir bardaktan bir parmak eksik galeta ununu, 1 yemek kaşığı biber salçasını, 1 adet küçük doğranmış taze soğanı, 2 tatlı kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı kimyonu, 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi, bir demet maydanozun dörtte birini ilave ederek iyice yoğurun. Bütün malzemeler birbiri ile harmanlansın.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yassı olacak şekilde şekil verin. Sonra bu çöç köftelerini yarım saat buzdolabında bekleterek, kızartma yağında kızartın.

Çöç Nasıl Yapılır

Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağından biraz az un
  • 2 orta boy patates
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için yağ

Hazırlanışı

  1. 1,5 su bardağı ince bulguru güzelce yıkayın.
  2. Üzerine yarım yemek kaşığı salçayı, bir miktar tuzu ve bir miktar karabiberi ekleyerek tüm malzemeler birbiri ile harmanlanana kadar yoğurun.
  3. Yoğurarak yumuşattığınız bulgurların üzerine 1 su bardağından bir parmak az olan unu yavaş yavaş ekleyin ve yine yoğurun.
  4. 2 orta boy patatesin kabuklarını soyarak bütün olarak haşlayın. Haşlanan patatesleri soğutun ve ardından rendeleyin.
  5. Rendelediğiniz patatesleri de bulgur karışımına ilave ederek yeniden iyice yoğurun.
  6. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlak haline getirin. Sonra da bastırarak yassı hale getirin.
  7. Kızartmak için ayırdığınız yağı bir yağ kızartma kabına alın ve biraz ısınmasına izin verin. Ardından yassı çöçlerinizi içine atarak kızartın.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber