Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Nisan 2021 13:52

Çocuğa davranış eğitimi nasıl verilir? Çocuk iç disiplini nasıl kazanır?

Günümüzde disiplin kelimesinin çağrıştırdığı şey katılık, sertlik ve sevgisizliği çağrıştırıyor olsa da "çocuklara davranış eğitimi, çocuklara iç disiplin"i ; sevgisizlik değil, çocuğun gerçek hayatı öğrenmesi, güvenli bir şekilde dünyayı keşfedip öğrenmesi için sevgi kadar önemli konular arasında yer almaktadır. Bu haberimizde: "Çocuğa davranış eğitimi nasıl verilir?, Çocuk iç disiplini nasıl kazanır?, Çocuk disiplini ne zaman başlar? Çocuğu disipline etmenin yolları nelerdir?" gibi merak edilen soruların cevaplarını bulacaksınız.

Çocuğa davranış eğitimi nasıl verilir? Çocuk iç disiplini nasıl kazanır?
Çocuğa davranış eğitimi nasıl verilir,disiplin,sertlik,katılık,sevgisizlik,disipline etmek,Çocuk iç disiplini nasıl kazanır,Çocuk disiplini ne zaman başlar,Çocuğu disipline etmenin yolları nelerdir

Hayattaki en değerli varlığımız olan çocuklarımızın yaşamında sorunlar yaşamaması ve iyi bir fert olarak yetiştirilmesi için koyduğumuz kurallar doğru seçilip uygulanamazsa ileriki yaşamlarında problemlerle karşılaşmaları kaçınılmaz olacaktır.

Çocuğu disipline etmenin yolları nelerdir

Çocuğu disipline etmenin yolları uzun araştırmalar sonucunda uzmanlar tarafından belirlenirken sizlere vereceğimiz tavsiyeler arzuladığınız çocuğun yetiştirilmesinde mutlaka faydalı olacaktır. Çocuğu disipline ederken dikkat etmeniz gereken en önemli konu korku imparatorluğu kurarak bir yere varılamayacağına öncelikle sizin ikna olmanız ve isteklerinizin veya koyduğunuz sınırlamaların yavrunuza nedeninin anlatılması olacaktır. Unutmamanız gereken husus yasakların sebebini bilmeyen çocuğun yanlış davranışları ısrarla yapmak isteyeceği olmalıdır. Çocuğunuzun yaptığı yanlış davranışlar karşısında verdiğiniz cezalarda kesinlikle geri adım atmamanız gerekeceği gibi çocukların suistimale açık oldukları ve bir sonraki cezada sizin sözlerinizi önemsemeyecekleri bir gerçektir.

Çocuğu disipline etmenin yolları nelerdir

Çocuk disiplininde anne baba arasındaki ahenk ve iletişim çok önemli olmakla birlikte tutarsız davranışlar veya hareketler istediğiniz noktaya gelmenizde size en büyük engel olacaktır. Bir konu hakkında annenin verdiği karar baba tarafından desteklenmeli ve arkasında durulmalıdır yani çoğu ailede gözlenen iyi polis kötü polis uygulaması aslında kesinlikle yanlıştır. Çocuğunuzu akranları ile karşılaştırmanız ve bunu kendisine söylemeniz yanlış bir hareket tarzı olacağı gibi yavrunuzu motive etmekten çok kendinizden uzaklaştırmanızı sağlayabilir. Çocukların bir birey oldukları ufak yaşlardan itibaren anne baba tarafından unutulmaması gereken bir nokta olduğu gibi kendisinde istediğiniz veya istemediğiniz hareketleri mutlaka detaylı bir şekilde konuşarak ikna yoluna gitmeniz uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.

Çocuğu disipline etmenin yolları nelerdir

Çocuk disiplininde çocukların sınırlarının belirlenmesi çok önem taşımakla birlikte bu sınırın kendisine güzel bir açıklama ile anlatılması olumlu sonuçlar doğuracaktır. Çocukların yapacağı hatalar karşısında olgunlukla olay değerlendirilmeli ve gereksiz diyaloglara girilmemeye çalışılmalıdır. Yavrunuzun daha önce yaptığı bir hayatı karşısına sürekli getirmeniz aynı yanlışı yapmayacağı anlamına gelmemekle birlikte aksine olumsuzluklara neden olabilir. Çocukların hata yapabilecekleri hiçbir zaman unutulmaması gereken bir nokta olmakla birlikte empati yeteneğini geliştirebilen ebeveynlerin başarısı her zaman daha önde olmuştur.

Çocuğu disipline etmenin yolları nelerdir

Çocukları disipline ederken yapmanız gereken en önemli davranışlardan biri de hatalarında nasıl cezalandırıyorsanız iyi davranışlarında da mükafatlandırmanız gerekliliğidir. Ödül her zaman verilmemeli ve ölçüsü çok iyi ayarlanmalıdır çünkü sürekli verilen mükafat bir süre sonra yavrunuza istediklerinizi sadece rüşvet vererek yaptırmanız noktasına getirebilir. Uzmanlar bu konuda anne babaları vaat edilen ödülün mutlaka yerine getirilmesi fakat her zaman maddi mükafatların konulmaması konusunda uyarmaktadırlar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...