Tgrt Haber
24 Aralık 2018 09:47

Çocuklarda Kabızlık Belirtileri Nedenleri, Çocuklarda Kabızlık Ne iyi gelir?

Çocuklarda kabızlık belirtileri haftada 3 günden daha az dışkılamak suretiyle tuvalete çıkmanın azalması şeklinde gösterebilir. Çocuklarda kabızlık ne iyi gelir?

Çocuklarda Kabızlık Belirtileri Nedenleri, Çocuklarda Kabızlık Ne iyi gelir?
kabızlık

Çocuklarda Kabızlık Belirtileri Nedenleri, Çocuklarda Kabızlık Ne iyi gelir? 

Çocuklarda kabızlık belirtileri haftada 3 günden daha az dışkılamak suretiyle tuvalete çıkma sayısının azalması, karın ağrısı, ağrılı tuvalet vakitleri, sert kuru ve ağrılı çıkan dışkılar, çocuğun iç çamaşırında dışkı izleri ve lekeleri, karın şişmesi, kilo kaybı, ateş ve kusma, kanlı dışkılamak, bağırsaklardan ses gelmesi, tuvaleti tıkayacak kadar büyük dışkılamak şeklinde kendini gösterebilir.

Çocuklarda Kabızlık Nedenleri 

Çocuklarda kabızlığın nedenleri genelliklle fazla süt içilmesi, fast food gibi alışkanlıklar ve makat etrafında oluşan problemlerden kaynaklanabilir. Ayrıca ;

  • Tuvalete gittiğinde, acı çekmekten ve sancılı tuvalet yapmaktan korkması olabilir
  • Tuvalet eğitiminde ters giden sorunlardan kaynaklı tuvalet tutma olabilir
  • Çocuğun yeterli sıvı almaması
  • Kullanılan bazı ilaçlar
  • Katı gıdaya yeni geçiş
  • Sıvı tüketmemek
  • Oyun oynarken oyunu bırakmak istememekten kaynaklı tuvaletini tutmadan kaynaklı kabızlık

Çocuklarda Kabızlıkta Doktora Ne Zaman Gidilmeli

Çocuklarda 2 haftadan uzun süren kabızlıklarda doktora görünmelidir.

Çocuklarda Kabızlık için ne iyi gelir

Çocuğunuza yüksek lifli yiyecekler verin. Çocuğunuza meyve, sebze, fasulye, tam tahıl gevrekleri ve ekmek gibi daha yüksek lifli yiyecekler verin. Çocuğunuz yüksek lifli bir diyete alışmazsa, gazı ve şişmeyi önlemek için günde birkaç gram lifli gıda ekleyerek işe başlayabilirsiniz.

  • Çocuğunuzu bol miktarda sıvı içmeye teşvik edin. Su genellikle en iyi sıvıdır.
  • Fiziksel aktiviteyi teşvik edin. Düzenli fiziksel aktivite normal bağırsak fonksiyonunu uyarmaya yardımcı olur.
  • Tuvalet rutini oluşturun. Çocuğunuzun tuvaleti kullanması için düzenli olarak yemeklerden sonra zaman ayırın. Gerekirse, çocuğunuzun tuvalete rahatça oturacağı ve bir taburenin serbest bırakılması için yeterli kondisyona sahip olması için bir ayak tabanı sağlayın.
  • Çocuğunuza doğanın çağrısına kulak verin. Bazı çocuklar bağırsak hareketine sahip olma iddiasını görmezden geldikleri için oyuna sarılırlar. Bu tür gecikmeler sıklıkla meydana gelirse, kabızlığa katkıda bulunabilirler.
  • İlaçları gözden geçirin. Çocuğunuz kabızlığa neden olan bir ilaç alıyorsa, doktoruna başka seçenekler hakkında danışın.

Oyuna kendini kaptırıp tuvalete gitme ihtiyacını karşılamayan çocuklara, tuvalet eğitimi verilmelidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...