Tgrt Haber
11 Temmuz 2019 18:05

Çocuklarda Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir? / Çocuklarda Kulak Ağrısı Nasıl Giderilir? / Kulak Ağrısı İçin Evde Bitkisel Yöntemler

Kulak ağrısı sadece çocuklarda değil herkesin başına gelmiş bir rahatsızlıktır. Kulak ağrısı şikayeti olan çocukların kesinlikle uzman bir doktora götürülüp muayane edilmesi gerekmektedir. Bu makalemizde kulak ağrısı olan çocukların “Kulak ağrısına ne iyi gelir, Çocuklarda kulak ağrısı nasıl giderilir?, Kulak ağrısı için evde bitkisel yöntemler nelerdir” sorularına cevaplar bulacaksınız. İyi okumalar diliyoruz, en iyisinden, en güzelinden..

Çocuklarda Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir? / Çocuklarda Kulak Ağrısı Nasıl Giderilir? / Kulak Ağrısı İçin Evde Bitkisel Yöntemler
Çocuklarda Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir? ,,Çocuklarda Kulak Ağrısı Nasıl Giderilir?,,Kulak Ağrısı İçin Evde Bitkisel Yöntemler Nelerdir?,

Tıp dilinde “Otalji” denilen kulak ağrısı çocuklarda çokça görülen bir sağlık sorunudur. Elbette kulak ağrısının birçok sebebi olabilir. Gelin çocuklarda kulak ağrısının nedenlerine hep birlikte göz atalım.

Çocuklarda Kulak Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

  • Orta kulakta meydana gelen iltihaplanma,
  • Östaki borusunda veya kulak yapısında olan bir bozukluk,
  • Çocukların diş çıkarma dönemlerinde şiddetli kulak ağrısı oluşabilir,
  • Bademcik veya geniz eti problemleri,
  • Kulağın içine yabancı cismin girmesi,
  • Kulak içinde kir oluşması,
  • Ani hava basıncı değişikliği, örneğin uçak yolculuğu gibi..
  • Kulak zarı iltihabı (Akut otitis media),
  • Temporomandibuler eklem problemleri

gibi durumlar çocuklarda kulak ağrısı nedenleri arasında gösterilebilir.

Çocuklarda Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir? / Çocuklarda Kulak Ağrısı Nasıl Giderilir? / Kulak Ağrısı İçin Evde Bitkisel Yöntemler

Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir? / Kulak ağrısı nasıl geçer?

Çocuklarda kulak ağrısı olduğu zaman o gün anne ve baba için adeta kabus bir gün yaşanıyor demektir. Geçmek bilmeyen şiddetli kulak ağrısı ile mücadele etmek için yapılacak ilk iş hiç kuşkusuz kulak, burun, boğaz doktoruna gidip sorunun ne olduğunu öğrenmek olmalıdır.

Bununla birlikte orta kulak iltihapları olan çocuklarda ağrı en çok 2, 3 günde geçmektedir. Şayet kulakta akıntı, çınlama, işitme kaybı gibi başka belirtiler yoksa çocuğunuzun orta kulağındaki ağrıyı doktora gitmeden de kendiniz birtakım uygulamalar yaparak kulak ağrısını geçirmeye çalışabilirsiniz.

  1. Öncelikle eczanelerden alınan ağrı kesici ilaçlar kulak ağrılarına iyi gelir.
  2. Parasetemol ve ibuprofen içeren ilaçlar çocuklara verilebilir.

Çocuklarda Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir? / Çocuklarda Kulak Ağrısı Nasıl Giderilir? / Kulak Ağrısı İçin Evde Bitkisel Yöntemler

Bunların dışında:

Kulağa Isı Uygulamak: Bazı kulak ağrılarında kişinin ağrıyan kulağına sıcak uygulama yapmasının ağrıyı hafiflettiği gözlemlenmiştir. Ağrıyan kulağa 20 dakika ısı ve masaj ağrıyı dindirecektir. Isının çok yüksek derecede olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Sarımsak: kulak enfeksiyonlarında analjezik ve antibiyotik özelliğinden dolayı sarımsak önerilmektedir. Sarımsak susam yağında pişirildikten sonra bu yağ soğuyunca kulağa damlatılabilir.

Soğan: Soğan da sarımsağa benzer özellikleriyle kulak enfeksiyonlarında kullanılmaktadır. Isı uygulanarak suyu çıkartılmış soğan yine damlalıkla kulak yoluna uygulanabilir. Kulağınıza 2-3 damla bu suyu damlatabilirsiniz.

Nane: Tıpkı soğan gibi antibakteriyel özellikler taşıyan nanenin rahatlatıcı etkisi kulak ağrısı çekenlerin de bir numaralı yardımcısı. Tek yapmanız gereken nane yapraklarını kaynattıktan sonra suyunu süzmek ve 1-2 damlasını kulağınıza damlatmak.

Zencefil: Doğal bir ağrı kesici olan zencefil aynı zamanda anti-inflamatuar özelliğine sahip. Aktardan aldığınız taze zencefilin suyunu çıkardıktan sonra kulağınıza 1-2 damla damlatabilirsiniz.

Zeytinyağı: Kulak ağrısına olduğu kadar kulak çınlamasına da iyi gelen zeytinyağını bir yemek kaşığı kadar alarak ocakta ısıtın. Ardından oda sıcaklığına gelene kadar soğutun ve ağrıyan kulağınıza 3-4 damla damlatın. Zeytinyağı yerine dilerseniz Hindistan cevizi yağı da kullanabilirsiniz.

 

Sağlıkla kalın..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...