• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    1121
  • up
    USD
    7.765
  • up
    EURO
    9.052
  • up
    GBP
    10.0116
  • up
    Altın
    470.692
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 05.08.2020 - 14:12 Yorum : 0

Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

Bir Anadolu et yemeği olan “Çökertme Kebabı” MasterChef yemek yarışması programında izleyicilerle buluştuktan sonra yemeğin tarifi merak konusu oldu. Biz de sizlere: "Çökertme kebabı tarifi, Çökertme kebabı nasıl yapılır? Çökertme kebabı malzemeleri nelerdir, Kibrit patates nasıl yapılır? Kibrit patates yapılışı " gibi hem sorularınıza hem de bu lezzetli yemeğin tarifini vereceğiz.

Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

Türk televizyonlarının sevilen yemek yarışması programlarından olan MasterChef’in yeni sezonda birbirinden lezzetli yemeklerinin yapıldığı yarışmada “Çökertme kebabı” yemekseverler tarafından oldukça merak konusu oldu. İşte Türk mutfağının en sevilen et yemeklerinden biri olan çökertme kebabının yapılışı…

Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

Çökertme Kebabı İçin Alınacak Malzemeler

Eti için:

  • 300 gram dana kontrfile
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Etin Marina Edilmesi İçin:

  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı soda
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (pişirmek için)

Kibrit patates için:

  • 2 adet orta boy patates
  • 1,5 su bardağı Ayçiçek yağı (kızartmak için)

Domates sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 adet rendelenmiş domates

Servisi için:

  • 4 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt

Çökertme Kebabı Tarifi / Çökertme Kebabı Yapılışı

Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesler yıkadıktan sonra kabuklarını soyup rendeleyin.
  • Patateslerin nişastadan arınması için tuzlu suda 15 dakika kadar bekletin.
  • Patatesleri tekrar yıkayıp suyunu güzelce süzdükten sonra yağda kızartın ve servis tabağına alın.
  • Yoğurdu su ile biraz seyreltin ve içine sarımsakları ilave edin.
  • Daha önce yapmış olduğunuz sarımsaklı yoğurdu patateslerin üzerine gezdirin.
  • İnceltilmiş ve bifteklik olarak doğranmış eti yüksek ateşte 5 dakika kadar kızartın.
  • Tavadan alınca ince ince doğrayın ve tekrar tavaya alıp kızgın yağda kavurun.
  • Üzerine de bir miktar baharat ve tereyağı ekleyin.
  • Kavrulunca patates ve yoğurdun üzerine yerleştirin.

Bu yemeğin sıcak servis edilmesini tavsiye ediyoruz.

Afiyet olsun.

 

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber