Tarih : 22.11.2021 - 12:19 Yorum : 0

Creme Fontana nasıl yapılır? Mehmet Şef’in özel Creme Fontana tarifi!

Creme Fontana, dün akşam yayınlanan Masterchef 2021’in son bölümünde Mehmet Şef’in özel tarifi olarak yarışmacılara sunuldu. Yarışmacılardan yapılması istenen creme fontana, izleyiciler tarafından büyük ilgi topladı. Malzemeleri ve yapılışı ile oldukça farklı bir tarif olan Creme Fontana için internet üzerinden araştırma yapan izleyiciler, “Creme Fontana nasıl yapılır?”, “Mehmet Şef’in Creme Fontana tarifi nasıldır?” sorularına yanıt aramaya başladı.

Creme Fontana nasıl yapılır? Mehmet Şef’in özel Creme Fontana tarifi!

Masterchef 2021 son bölümünde Mehmet Şef’in özel tabağı olarak yarışmacılara sunulan Creme Fontana, yapılışı ve enfes görüntüsüyle büyük ilgi topladı. Evlerinde enfes tatlıyı yapmak isteyen izleyiciler, internet üzerinden yoğun bir araştırmaya girerek, Mehmet Şef’in özel creme fontana tarifinin yapılışını sorgulattı. Peki Creme Fontana nasıl yapılır? Mehmet Şef’in özel Creme Fontana tarifi nasıldır? İşte detaylar…

MEHMET ŞEF’İN ÖZEL CREME FONTANA TARİFİ

Masterchef 2021 jürisi Mehmet Şef’in özel Creme Fontana tarifi için gerekli malzemeler aşağıdaki gibidir…

  • Vanilya Çubuğu
  • Taze Zencefil
  • Krema
  • Süt

2. aşama için

  • Yaprak Jelatin
  • Yumurta Sarısı
  • Toz Şeker

Alt Tabanı İçin Malzemeler (Karamel)

  • Nescafe
  • Toz Şeker
  • Bal

Kestane Şekeri Sosu

  • Bal
  • Taze Fesleğen
  • Kestane Şekeri
  • Krema

Sifon Kek İçin Malzemeler

  • Un
  • Mürekkep Balığı Mürekkebi
  • Bronz Toz Boya (Keki Süslemek İçin)
  • Beyaz Pralin
  • Yumurta Beyazı
  • Tuz

Üst Çikolata Dekoru İçin Malzemeler

  • Yağ Bazlı Toz Siyah Gıda Boyası
  • Dekor Jelatini (Ekipman)
  • Beyaz Para Çikolata
  • Kakao Yağı

Süslemek İçin

  • Böğürtlen
  • Frambuaz
  • Altın Çilek
  • Frenk Üzümü
  • Kumkuat

CREME FONTANA NASIL YAPILIR?

Öncelikle bir tencereye krema, süt, rendelenmiş zencefil ve vanilya çubuğu koyularak kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Diğer tarafta başka bir tencerede yumurta sarısı ve toz şeker kısık ateş üzerinde devamlı karıştırılır. Kaynamadan ılıtılan yumurta sarısı ve şekerin için kaynamış olan süt, krema karışımı yavaş yavaş karıştırılarak eklenir.

Karışımın içine daha önceden suda bekletilmiş olan yaprak jelatinler ilave edilir. Elde edilen karışım iki ayrı karıştırma kabına eşit miktarda paylaşılır. Daha sonra bir tava içerisinde toz şeker karamel kıvamına getirilir ve ardından bal eklenir. Karamel soğumaya başladığında ikiye bölünen creme fontananın birine eklenir. Nescafe de eklenerek karıştırılır. Servis bardaklarının en altına eşit miktarda pay edilir. Pay edilen creme fontanalar soğutucuya atılır ve dondurulur.

Dondurma işlemi tamamlandıktan sonra kalan zencefilli creme fontana da eşit miktarda servis bardaklarına pay edilir. Dondurma işlemi bu aşamadan sonra da yapılır. Kestane sosu için bir tavaya kestane şekerleri alınarak kaşık ile ezilir. Üzerine bal ilave edilerek kaynatılır. Fesleğen yaprakları ayıklanır, ince ince doğranır ve eklenir. Kaynayıp kıvam aldıktan sonra bir kenara soğuması için bırakılır. Daha sonra bu sos, donan creme fontanaların üzerine pay edilerek tekrar dolaba koyulur.

Sifon kek için bir karıştırma kabına beyaz pralin, yumurta beyazı, tuz ve un, mürekkep balığı mürekkebi ile ilave edilir. Ardından iyice köpürene kadar çırpılır. Sifonun içine doldurulup kapağı kapatılır. 2 adet gaz tüpü içine doldurularak karton bardaklara sıkılır. Ardından mikrodalga fırından 40 saniye 1 dk kadar pişirilir. Bardaklar kesilerek çıkarılan keklerin üstü bronz toz boya ile kaplanır.

Çikolata dekoru için kakao yağı eritilir. Yağ bazlı toz siyah boya ile karıştırılır. Daha sonra soğutulan dekor, jelatinin üzerine fırça ile yayılır. Bu işlemden sonra dekorlar dondurulur. Beyaz para çikolatalar eritilir ve soğutularak jelatinlerin üzerindeki kakao yağlarının üzerine ince bir tabaka şeklinde yayılır. Servis bardaklarının üzerini kapatacak şekilde kesilir. Dolapta bekleyen creme fontanalar üzerine bir cımbız yardımı ile sifon kekler pay edilir. Ardından böğürtlen, frambuaz, altın çilek, frenk üzümü ve kumkuat ile etrafı süslenir. Yapılan çikolata dekoru ile üzeri kapatılır. Creme Fontana hazır. Afiyet olsun…

 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber