Tgrt Haber
13 Ağustos 2021 14:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bozkurt'ta konuştu: Kredi desteği ve vergi erteleme olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, selin vurduğu Kastamonu Bozkurt'ta cuma namazı sonrası konuştu. Devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini belirterek Kastamonu, Bartın ve Sinop'un afet bölgesi ilan edildiğini açıkladı. Mağdur durumda olanların yüzde 95'inin kurtarıldığını söyleyen Erdoğan, ''Kredi desteğinden vergi ertelemelerine kadar tüm acil tedbirleri devreye almış durumdayız'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bozkurt'ta konuştu: Kredi desteği ve vergi erteleme olacak
cumhurbaşkanı erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı Karadeniz'i vuran sel felaketinde en ağır hasarı olan Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde cuma namazı sonrası vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bozkurt'ta konuştu: Kredi desteği ve vergi erteleme olacak

Bartın, Kastamonu ve Sinop'un afet bölgesi alet edildiğini açıklayan Erdoğan, "4 bin 760 personel, 19 helikopter, 1 İHA, 66 ambulans, 41 UMKE, 630 hizmet aracı, 437 iş makinası ve pek çok araç gereç sahada faaliyet gösteriyor. Selden etkilenen Ayancık Devlet Hastanesi'ndeki hastaların tamamı diğer hastanelere nakledilmiş veya evlerine ulaştırılmıştır. Yolların ve köprülerin hasar görmesi nedeniyle ulaşımı aksayan yerler için alternatif güzergahlar üzerinde Karayolları'mız çalışmaktadır. Kredi desteğinden vergi ertelemelerine kadar tüm acil tedbirleri devreye almış durumdayız. Hayatını kaybeden insanlarımızı geri getiremeyiz ama devletimiz onun dışındaki her türlü kaybı telafi edecek güce, imkana, kararlılığa sahiptir" dedi.

3 İL AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hayatını kaybeden insanlarımızı geri getiremeyiz ama devletimiz onun dışındaki her türlü kaybı telafi edecek güce, imkana, kararlılığa sahiptir. Yıkılanın yerine daha iyisini yaparak, yananın yerine daha fazlasını dikerek, eksilenin yerine daha çoğunu koyarak yolumuza devam ediyoruz. İçinden geçtiğimiz şu kritik dönemi başarıyla geride bıraktığımızda artık bu ülkenin ve insanlarının önünde yepyeni bir dönem başlayacaktır. Ülkemizin kutlu yürüyüşünü baskıyla, terörle, tuzakla, kumpasla engelleyemeyenler, kin ve nefret siyasetiyle bizi birbirimize düşürmeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bozkurt'ta konuştu: Kredi desteği ve vergi erteleme olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bartın'daki kayıp vatandaşı arama çalışmaları devam ediyor.

Ülkemiz bir süredir tabi felaketlerle boğuşmaktadır. Bir felakettir gidiyoruz. Felaketlerle ilgili temennimiz o ki en az hasarla bu felaketleri atlatalım.

Devlet olarak tüm imkanlarımızla sizlerle beraberiz. Ne gerekiyorsa yaptık yapacağız.

Vatandaşlarımızı kurtaran ekiplerimiz alnında öpülesi kahramanlarımız. Ben askerimizin polisimizin bu operasyonda görev alan kardeşlerimizi alnından öpüyorum, milletim adına tebrik ediyorum, gözlerimiz yaşı olarak sepetin içinde yeni doğmuş yavrunun kurtuluşu hepimizin gözlerini yaşarttı. Onların o gayretleri bu başarının sırrı oldu.

Ayancık Devlet Hastanesi’ndeki tüm hastalarımız nakledildi veya evlerine ulaştırıldı. Ulaşımı aksayan yerler için alternatif güzergahlar üzerinde çalışılıyor. Elektrik kesintisi yaşanan yerlere enerji akışı için çalışmalar sürüyor.

Üç ilde 120 ayrı ekiple çalışma yürütülüyor. Acil tedbirleri devreye aldık.

Evleri yıkılan vatandaşlarımızın yuvalarına kavuşturmak için çalışmalara başladık. Kurumlarımıza ihtiyacı olan ödenekler gönderilmiştir. Evleri yıkılan vatandaşlarımızı yeni yuvalarına kavuşturmak için harekete geçtik.

Kastamonu, Bartın ve Sinop afet bölgesi ilan edildi.

Hep birlikte birlik olup ayağa kalkmamız lazım. Bize yara veremezsiniz. Biz milletle beraberiz ve milletle ayağa kalkacağız. Bir ölür bin diriliriz.

Muhalefet bizi hedef göstermeye çalışıyor. Ne yangın ne sel bölgesine giderler, oturdukları yerden anca saldırmayı biliyorlar. Türkiye'nin ilerlemesini terörle kumpasla durduramayanlar nefret söylemleriyle bunu yapaya çalışıyor. Ama bu kirli siyaseti çöpe atacağız.

İçinden geçtiğimiz şu kritik dönemi başarıyla geride bıraktığımızda artık bu ülkenin ve insanlarının önünde yepyeni bir dönem başlayacaktır.

Zararların telafisi için yapılan çalışmaları yakından takip etmeyi sürdüreceğiz. Diğer afetlerde olduğu gibi burada da bir yıl içerisinde vatandaşların konutlarını bitireceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bozkurt'ta konuştu: Kredi desteği ve vergi erteleme olacak

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CUMA NAMAZINI BOZKURT YENİ CAMİSİ'NDE KILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Bozkurt Yeni Camisi'nde kıldı.

Erdoğan, 11 Ağustos'ta Batı Karadeniz bölgesinde etkili olan aşırı yağış sonucu Bartın, Kastamonu ve Sinop'ta meydana gelen sel ve su baskınları sonrası incelemelerde bulunmak üzere geldiği Kastamonu'nun Bozkurt ilçesindeki Yeni Camisi'ne geçti.

Burada cuma namazını kılan Erdoğan’a, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun eşlik etti.

Namazı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...