Tgrt Haber
04 Ocak 2020 11:05

Cupcake tarifi, Kakaolu yumuşacık cupcake tarifi, Cupcake yapımı

Cupcakeler özellikle doğum günü masalarının olmazsa olmazıdır. Birbirinden renkli görüntüsü ve tadına doyulmaz yumuşacık kek lezzeti ile cupcakelerinizi memnuniyetle misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Çok çeşitli süsleme yöntemleri ile kendi tasarımızını kendiniz de oluşturabilirsiniz. İşte hem kakaolu hem de sade haliyle cupcake tarifleri…

Cupcake tarifi, Kakaolu yumuşacık cupcake tarifi, Cupcake yapımı
Cupcake tarifi, Kakaolu yumuşacık cupcake tarifi, Cupcake yapımı,

Cupcakeler özellikle doğum günü masalarının olmazsa olmazıdır. Birbirinden renkli görüntüsü ve tadına doyulmaz yumuşacık kek lezzeti ile cupcakelerinizi memnuniyetle misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Çok çeşitli süsleme yöntemleri ile kendi tasarımızını kendiniz de oluşturabilirsiniz. İşte hem kakaolu hem de sade haliyle cupcake tarifleri…

Kakaolu yumuşacık cupcake tarifi

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket kremşanti (üzeri için)

Hazırlanışı

  1. Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  2. 3 adet yumurtayı ve 1 su bardağı toz şekeri bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımı ile iyice köpürene kadar çırpın.
  3. Karışımın üzerine, yarım su bardağı sütü, yarım su bardağı yoğurdu, yarım su bardağı sıvı yağı ekleyin ve yeniden güzelce karıştırın.
  4. 5 su bardağı unu, 1 paket vanilyayı, 2 yemek kaşığı kakaoyu ve 1 paket kabartma tozunu eleyerek karışıma yavaş yavaş dökerek karıştırıp çarpmaya devam edin.
  5. 1 çay bardağı damla çikolatayı da ekleyin ve bu kez bir spatula ile karıştırın.
  6. Kağıt cupcake kalıplarından veya dilediğiniz başka kalıplar var ise bunları kullanabilirsiniz. Bu kalıplara hazırladığınız kek karışımını eşit miktarlarda dökün.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
  8. Pişen kekleri fırından hemen çıkartmayın. Fırının kapağını yarım olarak açık bırakın ve bu şekilde 10 dakika bekletin. Ardından kekleri fırından alın ve 10 dakika daha bekleyin.
  9. Bir kaseye soğuk süt dökün ve cupcakelerin üstlerini birkaç saniye süte batırıp çıkartın.
  10. Kremşantiyi, ayrı bir kapta yarım su bardağı süt ile homojen hale gelene kadar çırpıp hazırlayın.
  11. Bir kremşanti sıkma torbasına kremşantiyi alın ve halka olacak şekilde yukarı doğru çıkarak cupcakelerin üzerini süsleyin.
  12. Kremşantinin üzerine sim dökebilirsiniz. Pasta boncuğu kullanabilirsiniz. Çikolata parçalarını dilediğiniz ölçülere göre parçalayarak cupcakelerinizin üzerini süsleyebilirsiniz.

Sade cupcake tarifi

Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 80 gram toz şeker
  • 80 gram pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı su
  • 170 gram un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 125 gram süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • 1 paket vanilya

Kreması için

  • 110 gram Tereyağı
  • 350 gram Pudra Şekeri
  • 1 adet Yumurta Akı

Süslemek için

  • Gıda Boyası
  • Pasta Süsü
  • Çikolata

Hazırlanışı

  1. Tereyağını küp küp doğrayın ve oda sıcaklığında yumuşayana kadar diğer malzemelerle birlikte bekletin.
  2. Bir karıştırma kabına pudra şekerini, toz şekeri ve küp doğradığınız tereyağı alıp mikserle karıştırın.
  3.  Bir kaseye yumurtaları alın ve üzerine birkaç damla su ekleyerek yumurtaları iyice çırpın. Daha sonra bu karışımı diğer karışıma ekleyerek yaklaşık 1 dakika kadar karıştırın.
  4. Ardından üzerine kabartma tozunu, unu, tuzu ve vanilyayı ekleyerek mikserle yavaş seviyede güzelce çırpın.
  5. Üzerine sütü ekleyip mikserle çırpın.
  6. Damla çikolataları da ekleyip bir spatula yardımı ile karıştırın. Bunun yerine portakal veya limon rendesi vs de ekleyebilirsiniz.
  7. Kalıpların bir parmak altına gelecek kadar hamur ile doldurun. Asla tamamen doldurmayın.
  8. 180 derecede 15 ila 17 derecede fansız alt üst olarak pişirin.
  9. Yine oda sıcaklığındaki tereyağını karıştırma kabına alın. Üzerine kreması için olan pudra şekerinin yarısını ekleyin. Mikserle güzelce çırpın.
  10. Kalan pudra şekerini de ekleyin ve karıştırın.
  11. Karıştırmaya devam ederken sırayla vanilya ve yumurta beyazını ekleyin. Bunların hepsini 15 dakika boyunca çırpın. İyice koyu kıvamlı bir hal alınca çırpmayı artık bırakın. Eğer mikseriniz yoksa elinizle çırptıktan sonra 20 dakika kadar buzdolabında bekletirseniz yine hemen katılaşacaktır.
  12. Bir sıkma torbasına, kremanın yarısını ekleyip kenara alın.
  13. Tabakta kalan kremanın içine gıda boyasını ekleyin. Karıştırın ve başka bir sıkma poşetine doldurarak hazırlayın. Bu işlemleri bardak içinde de yapabilirsiniz.
  14. Ucu yıldız duylu bir sıkma poşeti ile cupcakelerin üzerlerini süsleyin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...