Tgrt Haber
28 Ocak 2022 13:14

Yalnız Kurt dizisinde geçen "Dahhak" kimdir? Dahhak nedir, ne anlama gelir?

"Dahhak nedir, Yalnız Kurt dizisinde geçen Fettah Dahhak kimdir?" sorusunun cevabı, Yalnız Kurt dizisinin tanıtımının ardından merak edilmeye başladı. İlk bölümü ile bu akşam izleyici ile buluşacak dizinin sıkı takipçileri, Fettah Dahhak isminin ne anlama geldiğini, Dahhak kelimesinin anlamını sorgulamaya devam ederken; Türkiye'nin yakın tarihinde yaşanan faili meçhul cinayetleri, siyasi olayları, terör örgütlerini ve darbeleri ele alan Yalnız Kurt dizisinin detayları ve mitolojide geçen dahhak kelimesinin hikayesi haberimizde...

Yalnız Kurt dizisinde geçen "Dahhak" kimdir? Dahhak nedir, ne anlama gelir?
dahhak,yalnız kurt,dizi

Osman Sınav'ın yeni dizisi Yalnız Kurt için geri sayım bitti! Bu akşam ilk bölümü ile ekrana gelecek diziyi heyecanla bekleyen izleyiciler, tanıtımda geçen Dahhak kelimesinin anlamını ve tarihteki yerini araştırmaya başladı. Peki, dizide bir ajan olarak yer alan Fettah Dahhak karakterinin hikayesi nedir,  Fettah Dahhak kimdir, mitolojide dahhak ne anlama gelir? Dahhak ne demek? İşte, merak edilenler...

Yalnız Kurt dizisinde geçen "Dahhak" kimdir? Dahhak nedir, ne anlama gelir?

FETTAH DAHHAK KİMDİR?

Yalnız Kurt dizisindeki Fettah Dahhak karakterini kimin oynadığı, dizi henüz yayınlamadığı için bilinmiyor. Dizinin ilk bölümü ekrana geldikten sonra karakterlere ve hikayelerine dair detaylar haberimizde yer alacak.

Yalnız Kurt dizisinde geçen "Dahhak" kimdir? Dahhak nedir, ne anlama gelir?

DAHHAK NE DEMEK, NEDİR, KİMDİR?

Dahhak, Zahhak ya da bir diğer adı ile  Zohak, İran mitolojisinde şeytani bir figür olarak bilinmektedir.  Bu figür, Avesta gibi antik İran Zerdüşt metinlerinde "Azi Dahaka" olarak ifade edilir. Bu metinlere göre Zohak, Ehrimen'in oğlu ve Ahura Mazda ile düşmandır. Dahhak, hükümdar Cemşid'den sonra İran ve Turan tahtına oturan beşinci hükümdar olarak bilinmektedir. Efsaneye göre, zulmü ve kötülüğü seven Dahhak'ın omzunda ejderha ve yılan başına benzer iki kemik çıkması üzerine, hekime giden Dahhak'ın bu değişimine hekimler çözüm bulamaz. 

Bir gün, şeytan hekim kılığına girerek Hükümdar Dahhak'a çarenin hastalığın üzerine insan beyni sürmek olduğunu söyler ve bu söylemin üzerine iki kişiyi öldürten Dahhak, yaralarına bu söyleneni uygular. Bunun üzerine azalan ağrıları ve acıları, tedaviye ikna eder ve Dahhak her gün ağrılarına iyi gelmesine inanarak iki kişiyi öldürtür. 

Bu işi yapan kişi ise daha fazla bu olanlara dayanamaz ve yakalanadığı bir kişiyi bırakır ve yerine bir koyun kesip beynini Dahhak'a verir. Her gün, kaçan insanlar bir bölgede toplanarak, ürer ve çoğalır.

Daha sonra Demirci Kawa orataya çıkar ve bu halkın toplanmasında ve Dahhak'ı mağlup etmesinde büyük rol oynar. Demirci Kawa Dahhak'ın hastalığına kurban giden kişiler arasında 17 oğlunu kaybetmiştir. Bir oğlunu daha almaya geleceklerini öğrenen Kawa bunu istemez ve Dahhak ile mücadele etmek için bir yol aramaya başlar.

Demirci, dükkanında silahlar yapar ve bu toplulukla birlikte 20 Mart'ı 21 Mart'a bağlayan gece Dahhak'ın sarayını kuşatıp onu mağlup eder. O geceyi ateşin etrafında elden ele meşale tutarak kutlarlar ve o günü mücadeleye adarlar.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...