• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    105380
  • down
    USD
    5.7403
  • up
    EURO
    6.3404
  • up
    GBP
    7.4201
  • down
    Altın
    270.975
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 17.10.2019 - 16:20 Yorum : 0

Damla çikolatalı kek tarifi - Damla çikolatalı kek kalori - Damla çikolatalı kek tarifi

Kek yaparken sıvı malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Unu ve diğer toz malzemeleri de elerseniz, kekinizin daha iyi kabarmasını sağlarsınız. Ön elemeden geçirilmeyen kabartma tozu veya vanilya veya tarçın gibi tozlar paketlerde uzun süre bekleyebildiğinden topaklanmış olabiliyor.

Damla çikolatalı kek tarifi - Damla çikolatalı kek kalori - Damla çikolatalı kek tarifi

Kek yapmanın en önemli püf noktaları;

Kek yaparken sıvı malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Unu ve diğer toz malzemeleri de elerseniz, kekinizin daha iyi kabarmasını sağlarsınız. Ön elemeden geçirilmeyen kabartma tozu veya vanilya veya tarçın gibi tozlar paketlerde uzun süre bekleyebildiğinden topaklanmış olabiliyor.

Yumurtaları çırparken dilerseniz sarısı ve beyazını ayrı olarak çırpın. Bu pastane veya fırınların en önemli püf noktalarıdır. Evde, yumurtaları ayrı olarak çırpmasanız da iyice köpürttüğünüz şeker ve yumurta karışımı söndürmemeye çalışın.

İşin bu kısmına kadar bir mikser veya karıştırıcı alet kullanmanız gerekiyordu fakat bundan sonra bir büyük kaşık yardımıyla karıştırmaya devam etmelisiniz. Eğer bir çırpıcı tel ile çırpacaksanız da hafif hareketlerle, hep aynı yöne doğru karıştırın.

Toz malzemeleri elerken, sıvı karışımı çok bekletmeden hazırlığınızı yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Ayrıca sıvı karışıma, unu ve diğer elediğiniz toz karışımını eklerken azar azar eklemelisiniz. Un topaklanır ve iyi karıştıramazsınız.

Eğer yumuşak kıvamlı bir kek elde etmek isterseniz, o zaman kek hamurunuzu çok katı hale getirecek kadar un kullanmamalı ve hamuru akışkan halde bırakmalısınız.

Herhangi bir farklı tarifteki keki yaparken, hamurun katı olduğunu fark ettiyseniz o zaman yağ, süt gibi sıvı malzeme ile hamuru açabilirsiniz.

Eğer kek tarifleriniz kuruyemiş veya meyve parçaları eklemek isterseniz o zaman bunları mutlaka unlayın. Aksi taktirde içi hamur olan ve dibine inmiş malzemeleri ile bir kek elde edersiniz. Ayrıca kek hamurunuz çok cıvık olursa da unladığınız kuru yemiş veya meyve parçaları yine dibe çökecektir. Bunun için kek hamurunun kıvamını da iyi ayarlamak gerekir.

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı damla çikolatası

Hazırlanışı

Karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri alın, beyazlaşıncaya kadar çırpın.

Yoğurt ve sıvı yağı, bu karışıma ekleyerek tekrar çırpın.

Kabartma tozu, vanilya ve unu ilave ederek çırpmaya devam edin.

Una bulanmış damla çikolatasını da ekleyerek karıştırın.

Yağlayıp unladığınız kalıbınıza kek hamurunu boşaltın.

Önceden ısıtılmış 175°C fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.

Soğuyan kekinizi kalıptan çıkarın. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Dilerseniz üzerine pudra şekeri ile de servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber