• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    1127
  • up
    USD
    8.2591
  • up
    EURO
    9.6937
  • up
    GBP
    10.7546
  • up
    Altın
    499.487
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 07.09.2020 - 14:50 Yorum : 0

Dana Yanağı Tarifi, Dana Yanağı Nasıl Pişirilir?

Son günlerin popüler et yemeklerinden biri olan dana yanağı, hayvanların lezzetli yeri olarak gösterilen yanak etinden yapılmakta. Fırında uzun saatlerde pişirilebilen dana yanağı piştiğinde ise ortaya karşı konulmaz bir lezzete bürünüyor. İşte bizde bu tarifimizde: "Dana yanağı parmentier tarifi, Dana yanağı tarifi, Dana yanağı nasıl yapılır?" gibi sorularınıza cevaplar vereceğiz. Şimdiden afiyet olsun diyoruz.

Dana Yanağı Tarifi, Dana Yanağı Nasıl Pişirilir?

Televizyon ekranlarının en çok izlenen yemek yarışması programlarından olan MasterChef'te yarışmacılardan dana yanağı yapmaları istendi. Her ne kadar yemeğin yapılması uzun saatler alsa da ortaya enfes bir lezzet çıktı. İşte merak edilip araştırılan bu enfes yemekle ilgili merak edilen tarif…

Dana Yanağı Tarifi

Alınacak Malzemeler:

  • 1 kilogram dana yanağı
  • 100 gram un
  • 150 gram havuç
  • 350 gram soğan
  • 150 gram kereviz sapı
  • 1 adet defne yaprağı
  • 20 gram domates salçası
  • 2 dal biberiye
  • 2 dal kekik
  • 2 litre tavuk suyu
  • 1 litre et suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Dana Yanağı Tarifi 

  • Öncelikle yanak etlerin sinirlerini temizleyin ve iri iri doğrayın.
  • Soğanı, havuç ve kerevizin sap kısmını da iri küpler şeklinde doğrayın.
  • Bir tencere içinde zeytinyağını ısıtın.
  • Daha sonra soğan, havuç ve kereviz sapını sırasıyla tencereye ekleyerek güzelce soteleyin.
  • Ardından salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar iyice kavurun.
  • Yanak etlerini tuz ve karabiberle lezzetlendirip, una bulayın.
  • Etlerin tavada her tarafının rengi değişene kadar güzelce pişirin.
  • Sotelenen sebzeleri fırın tepsisine boşaltıp güzelce yayın.
  • Üzerine de yanak etlerini nizazi bir şekilde yerleştirin.
  • Tavuk ve et suyunu ekleyin.
  • Defne yaprağı, kekik ve biberiyeyi de ilave edin.
  • Fırını 175°'ye ayarlayıp yemeğinizi 4 saat kadar pişirin.
  • Ardından yemeğin suyunu süzüp bir sos tenceresinde yarısına kadar çektirin.
  • Etleri sosa ilave edip karıştırın.
  • Evet, artık yemeğiniz hazır!
  • Patates püresiyle (parmentiere) birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber