Tgrt Haber
13 Aralık 2021 11:19 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:10

Demiroğlu İnşaat Kurucusu Yaşar Demir: İş güvenliği oldukça önemli

İş güvenliğinin çok önemli olduğunu ifade eden Demiroğlu İnşaat kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Demir, “İş güvenliği kapsamında atılması gereken önemli adımlar mevcut!” sözleriyle konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Demiroğlu İnşaat Kurucusu Yaşar Demir: İş güvenliği oldukça önemli
Demiroğlu İnşaat,yaşar demir,iş güvenliği

İş güvenliğinin, çalışan işçilerin güvenliğini sağlayacak her türden çalışmalar olduğunu belirten Yaşar Demir, sözlerine şu cümlelerle devam etti: “Biliyorsunuz teknolojinin gelişmesi ve sanayileşmenin hız kazanması, iş yerlerinde çalışmakta olan işçilerin güvenliklerinin de düşünülmesine neden oluyor. Bir iş yerinde, işçiler için güvenilir bir ortam oluşturulması bir hayli önemli.”

İş sağlığı ve güvenliğinin tanımını yapan Yaşar Demir, “Bir işin yapılması sırasında fiziki çevre şartları nedeniyle işçilerin maruz kaldıkları mesleki riskler ile sağlık sorunlarının engellenmesiyle ilgili çalışmalarda bulunan bilim dalı iş sağlığı ve güvenliğidir. Bu bağlamda iş sağlığı ve güvenliği, bir iş yerinde gerçekleştirilen faaliyetlerden etkilenen tüm insanların sağlıkları ile güvenliklerine etki eden bütün faktörleri inceler. Bu nedenle oldukça önemli bir bilim dalı olduğunu söylemek olanaklı.

İş sağlığı ve güvenliği kapsamında bir şirketin yapması gereken pek çok husus bulunuyor. Acil durum planları, iş kazası ve meslek hastalıkları bildirimleri, ilk yardım eğitimleri, çalışanların bilgilendirilmesi; yapılabileceklerden bazılarıdır. Biz Demiroğlu İnşaat olarak bu konuda üzerimize düşen görev ve sorumlulukları eksiksiz bir şekilde yerine getirmekteyiz. Çünkü çalışanlarımızın güvenliği bizim için her şeyden önemli.”

İŞ GÜVENLİĞİNDE ATILMASI GEREKEN ÖNEMLİ ADIMLAR

İş güvenliği kapsamında şirketlerin yapması gerekenleri detaylı bir şekilde açıklayan Yaşar Demir, “İlk önce işçilerin çalışma ortamlarının düzenlenmesi gerekiyor. Yapılan işle ilgili kişisel korunma ekipmanlarının işçilere verilmesi çok önemli. Bu ekipmanların her biri, olası iş kazalarında işçilerin korunmasını sağlayabilmektedir. Bunun yanı sıra çalışanlara ilkyardım eğitimleri verilmelidir. Böylece müdahale gerektiren bir durumda çalışanlar, profesyonel destek alana kadar ilk yardım uygulanabilir.

Bu hususların her biri, şirketimizde uygulanıyor. Çünkü çalışanların güvenliği, her şeyden öndedir. İş sağlığı ve güvenliği adına yapılması gerekenleri, bu alanda uzman kişilerin yardımıyla gerçekleştiriyoruz. Çalışanlarımıza belirli aralıkla eğitimler veriyor, onların bilgi sahibi olmasını sağlıyoruz. Bütün şirketlerin bu konuya yeteri kadar önem vermesinin önemli olduğunu düşünüyoruz.” sözleriyle açıklamalarını sonlandırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...