Tgrt Haber
07 Haziran 2022 19:55 - Güncelleme : 07 Haziran 2022 20:54

DEVA Partisi'nin 'Çevre ve İklim Değişikliği Eylem Planı' hazır: 2050 yılı net sıfır emisyon

DEVA Partisi’nin açıkladığı 9. plan olan “Çevre ve İklim Değişikliği Eylem Planı” Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Gürçam köyündeki kamp alanında tanıtıldı. Etkinlikte konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Türkiye’nin kömürden çıkışını da 2050 yılı net sıfır emisyon hedefine uygun bir şekilde planlamaya gayret ediyoruz. Net sıfır emisyon hedefi ile kahverengi ekonomiden yeşil ekonomiye geçiş politikamızda insana yakışır istihdam prensibimizle de uyumlu olarak yeşil istihdam alanları oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
DEVA Partisi'nin 'Çevre ve İklim Değişikliği Eylem Planı' hazır: 2050 yılı net sıfır emisyon
Deva Partisi,Ali Babacan,iklim

DEVA Partisi’nin ekonomi, tarım, sosyal politikalar, dijitalleşme, kadın hakları, yerel yönetimler ve yüksek öğretim gibi alanlarda gerçekleştirmeyi taahhüt ettiği çalışmalarını kamuoyuyla paylaştığı eylem planlarının 9’ncusu Çevre ve İklim oldu.

Partisinin Bolu'da düzenlenen Çevre ve İklim Değişikliği Eylem Planı’nın tanıtım etkinliğinde konuşan Ali Babacan, şunları söyledi:

"Bizim açıkladığımız Çevre ve İklim Değişikliği Eylem Planımız bugüne kadar açıkladığımız dokuzuncu eylem planı oluyor. Önümüzdeki seçimlerden sonra ne yapılması gerektiğini, hangi adımların atılması gerektiğini bütün detaylarıyla çalışıyoruz. Önümüzdeki seçimlerden sonra ülkenin tek bir dakika bile vakit kaybetmeye tahammülü yok. Yapacağımız her şeyi bütün detaylarıyla ortaya koyuyoruz. Ve hepsini mutlaka bir takvime bağlıyoruz. Yerine getiremeyeceğimiz herhangi bir sözü vermiyoruz."

"YEŞİL DÖNÜŞÜME ÖNCÜLÜK ETMEK YURTTAŞLIĞIN GEREĞİ"

Konuşmasında nesiller arası adalet vurgusu yapan Babacan, şöyle konuştu:

"Çevre ve İklim Değişikliği Eylem Planı ile yeşil çizgilerimizin hatlarını belirgin bir biçimde ortaya koyuyoruz. Eylem planımız çağımızın en büyük iklim krizine karşı ülkemize bir yön kazandırma çabasıdır. Bu konuda Türkiye’nin yapması gereken çok şey var. Bu hepimiz için bir yaşam ve gezegen savunmasıdır. Ülkemizde yeşil dönüşüme öncülük yapmayı yurttaşlık sorumluluğumuzun önemli bir gereği olarak görüyoruz. Biz doğa hakları ve çevre konusunu nesiller arası adalet ilkesini esas alan bir yaklaşımla yola çıktık. Bizden sonraki nesillerin haklarını korumak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Bugünden tedbir alıp, bugünden fedakarlıklar yapıp gelecek nesillerin daha yaşanılabilir bir dünyada yaşaması için çabalıyoruz. Nesiller arası adalet dediğimiz kavram bu. Bu toprakların bizden sonraki sakinlerine yaşanılabilir bir Türkiye ve yaşanılabilir bir dünya bırakmak istiyoruz."

"ÖNCELİĞİMİZ TEMİZ ENERJİ ALANINDA PİYASA OLUŞTURMAK"

Paris İklim Anlaşması 2050 yılı için net sıfır emisyon kararını kendilerine hedef olarak belirlediklerini ifade eden Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu çok iddialı bir hedeftir. Bunun için sektör sektör çalışmamız gerekiyor. Türkiye’nin kömürden çıkışını da 2050 yılı net sıfır emisyon hedefine uygun bir şekilde planlamaya gayret ediyoruz. Net sıfır emisyon hedefi ile kahverengi ekonomiden yeşil ekonomiye geçiş politikamızda insana yakışır istihdam prensibimizle de uyumlu olarak yeşil istihdam alanları oluşturacağız. Bizim iktidarımızda rüzgâr paneli, güneş paneli teknisyeni gibi, enerji verimliliği uzmanlığı gibi, yeşil girişimcilik gibi artık yeni meslekler ve çalışma sahaları oluşacak. Avrupa Yeşil Mutabakatını oluşturmak adına Yeşil Ekonomiye Geçiş programını hazırlayıp yürürlüğe koyacağız. Temiz enerji alanında piyasa oluşturmak önceliğimiz olacaktır."

'YAZ SAATİ UYGULAMASINI DEĞİŞTİRECEĞİZ'

Yaz saati uygulamasının değiştirilmesi gerektiğini savunan Ali Babacan, “Sürekli yaz saati uygulamasındayız. Enerji tasarrufu etmek adına saatler değiştirildi ama işe yaramadı. Çocuklarımız sabah karanlıkta okula gitmek zorunda kalıyor. Biz bu kalıcı yaz saati uygulamasını kaldıracağız” dedi.

Babacan, Çevre ve İklim Değişikliği Eylem Planı’nın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Eylem planını yazan ekip:

Evrim Rızvanoğlu (Genel Başkan Yardımcısı)
Utku Şenel
Akın Ayberk Çilekoğlu
Sadık Baş
Sedat Kadıoğlu
Serkan Erdem 
Ayşe Ezgi Yıldırım
Ali Gülseren
Batuhan Bakır
Can Tüzer
Çekdar Aközel
Edanu Akçam
Efe Karaosmanoğlu
Ege Demirbaş
Eylem Yalçınkaya
Gökben Aygün
Havva Mercimek
Kerem Sadıkoğlu
Kutadgu Parıltı
Önder Kalaycı
Öyküm Akkuş Saka
Serhat Gümüşer

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...