Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Eylül 2016 17:51 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:07

DGS Dikey Geçis Sınavı Tercihleri Nasıl Yapılır - DGS tercihleri, 2016 Tercih Yapma İşlemleri

DGS tercihleri, sorgulama yapınız. Üniversiteler yeni eğitim yılına başlarken, DGS tercihleri bugün itibariyle başladı. Dikkat, tercih süresi 7 Ekim'de sona erecek. Peki DGS tercihleri nasıl yapılır? İşte 2016 DGS tercih kılavuzu, DGS tercih, DGS tercih yapma ve detaylı bilgiler...

DGS Dikey Geçis Sınavı Tercihleri Nasıl Yapılır - DGS tercihleri, 2016 Tercih Yapma İşlemleri
dgs, Dikey Geçis Sınavı, dgs tercihleri, DGS Dikey Geçis Sınavı Tercihleri Nasıl Yapılır, tercih işlemleri, DGS,ÖSYM,

DGS tercihlerini sorgalama yapabilirsiniz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 24 Eylül'de açıklanan sonuçların ardından tercih işlemleri başladı. Peki DGS tercihleri nasıl yapılır? Tercih yaparken nelere dikkar edilmeli? İşte 2016 DGS tercih kılavuzu ve detaylı bilgiler... Başvuru tarihleri açıklandı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi kendi sitesinden duyuru yaptı. Bu yıl geç açıklanan DGS için tercih işlemleri bugün itibariyle başladı. 7 Ekim’e kadar sona erecek tercih işlemlerini adaylar bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda yapacak. Adayların tercihlerini yapmadan önce tercih kılavuzunı dikkatlice incelemeleri gerekiyor.

Başvuru tarihi: 30 Eylül 2016

Son başvuru tarihi: 7 Ekim 2016

DGS TERCİH İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

33 gün sonra Dikey Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı, yeni bir süreçe geçiş yapıldı. Sınav kadar zor olan bu süreçte, adayların tercih konusunda dikkat etmesi gereken bazı hususlar var. Birçok aday, sınavı başarılı geçmesine rağmen, yerleştirme konusundaki hatalardan ötürü, herhangi bir üniversiteye giriş yapamıyor.

Tercihlerde dikkat edilmesi gerek husus nedir?

 ÖSYM, sonuçları açıklandıktan sonra, önlisans mezunları kurumun kendi sitesinden öğrenecektir. Öncelik olarak tercih klavuzundan yararlanması gerekecektir.

TERCİH KLAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Önemli olan burada önlisans mezunlarının tercih yaparken "kılavuzu" iyi bir şekilde incelemesi gerekmektedir. Tablo-2 bölümü iyi bir şekilde analiz edilmeli.

Bu tablo dışında yapılan tercihler kurum tarafından geçersiz olarak kabul edilecektir.

Tablo-1 ise prosedür gereği lisansın kodlarını, adlarını, kontenjan sayısını, puan türünü, öğrenim süresini gösteriyor.

Önlisans mezunların yerleştirme zamanında en çok neye dikkat etmeli?

-Adaylar, tercih etmek istedikleri lisans programlarının koşul ve açıklamalarını, tercihlerini sonlandırmadan önce dikkatlice incelemeli.

-Koşulları uygun olmayan programlar tercih edilmemeli.

-Koşulları kendisine uymadığı halde tercih ettiği ve yerleştiği programla ilgili oluşabilecek sorunların sorumluluğu adaya aittir.

-Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanıyor. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur.

-Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazmalılar.

-Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, en çok 30 tercih yapabilir.

-Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değildir.

-Tercih işlemi tamamlandıktan sonra tercih listesi çıktısı alınmalı ve saklanmalı.

DGS Dikey Geçis Sınavı Tercihleri Nasıl Yapılır - DGS tercihleri, 2016 Tercih Yapma İşlemleri

YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme, adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır.Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...