Tgrt Haber
27 Ağustos 2021 06:23

Dijital trafik baş döndürüyor: Dakikada 69 milyon mesaj 197 milyon e-Posta atılıyor

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, son 7 ayda internette neler yapıldığının verilerini paylaştı. Türkiye'de bir dakika içinde 69 milyon mesaj gönderiliyor, 695 bin anlık görüntü paylaşılıyor, 4,2 milyon arama yapılıyor.

Dijital trafik baş döndürüyor: Dakikada 69 milyon mesaj 197 milyon e-Posta atılıyor
dijital dünya,,teknoloji,,trafik,,mesaj,,e posta,

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Türkiye’de yılın ilk 7 ayında 1 dakika içinde internette neler yapıldığının röntgenini çekti.

Bir dakika içinde 28 bin abone yayın platformlarını kullanıyor, 9 bin 132 kişi profesyonel sosyal iş ağlarında bağlantı kuruyor, 695 bin anlık görüntü paylaşılılıyor ve 69 milyon mesaj gönderiliyor. Türkiye’de her bir dakika içinde internet üzerinden 1,6 milyon dolar değerinde alışveriş yapılıyor. Özellikle iş hayatında önemli bir yeri olan e-Posta gönderme sayısı ise 197,6 milyonu buluyor. Ayrıca video paylaşım platformlarının kullanım oranları da oldukça yüksek. Türkiye’de her bir dakikada 500 saatlik içerik yükleniyor, 3,47 milyon içerik de seyrediliyor. 26 bin uygulama indiriliyor. Arama motorlarında 4,2 milyon arama yapılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...