Tgrt Haber
12 Ekim 2018 11:48

Dinlendirici Gözlük Nedir Nasıl Kullanılır Neden Kullanılır Fiyatları

Dinlendirici Gözlük Nedir, göz numarası 0,25 veya 0,50 olan düşük numaralar için söylenen bir isimdir. Aslında bu gözlükler dinlendirici değil normal numaralı gözlüktür. Aslında gözleri ileri decerede bozuk olmayan gözler için kullanılır.

Dinlendirici Gözlük Nedir Nasıl Kullanılır Neden Kullanılır Fiyatları
dinlendirici gözlük

Dinlendirici gözlük, göz numarası 0,25 veya 0,50 olan düşük numaralar için söylenen bir isimdir. Aslında bu gözlükler dinlendirici değil normal numaralı gözlüktür. Aslında gözleri ileri decerede bozuk olmayan gözler için kullanılır. Doktorlar genellikle bu tip gözlükleri tv izlerken, kitap okurken veya bilgisayar kullanırken kullanmanızı isteyebilirler. Böyle durumlardan kaynaklı bu gözlüklerin ismi dinlendirici gözlük olmuş olabilir. Tam olarak numarasız satılan gözlükler de oluyor.  Bunlar genellikle aksesuar olarak kullanılıyor. Fiyatları oldukça uygun olup internetten de dilediğiniz şekilde sipariş verebilirsiniz. 

Dinlendirici Gözlük Nedir Nasıl Kullanılır Neden Kullanılır Fiyatları

Gözlük aslında miyop, astigmat, hipermetrop ve bunlar gibi göz hastalıklarını tedavi etmek için kullanılır. Doktor kontrolsüz olarak satın alabileceğiniz gözlükler sadece sıfır numara gözlüklerdir. Bunlar hiçbir hastalığa tedavi sebebi değildirler, sadece aksesuar olarak giyişinizi tamamlamak için kullanılırlar. 

Numaralı diyerek satılan az numaralı bu dinlendirici gözlükleri işportadan almanız mümkündür fakat bunlar bir süre sonra sizlere göz sağlığı açısından olumsuz geri dönecektir. Zamanla gözlerde yorgunluk veya ağrıya kadar giden durumlar olabilir. Bu yüzden aksesuar olarak takmanız gereken bir durum olursa gözlükçülerden çerçevesiz gözlükler alabilir ve kullanabilirsiniz. Dinlendirici gözlük fiyatları normal gözlük fiyatları gibidir çünkü aynı şekilde numaralıdır. Aksesuar olarak kullanılan dinlendirici gözlük fiyatları internetten 20TL - 50TL arasında alınabilir. 

Dinlendirici Gözlük Alırken Dikkat! Uzmanlar Uyarıyor;

Dinlendirici diye bir gözlük türü yoktur. Gözlerimizi dinlendiren ve daha sağlıklı olmasına sebep olan şey uyumaktır. Bu yüzden tam ve düzenli uyumak çok sağlıklıdır. Telefon, bilgisayar veya küçük yazılara uzun süre bakmamalı veya kısa aralıklarla bakılabilir. Çalışanlar için bilgisayar ekranlarından yansıyan zararlı ışınlardan korunmak için sıfır numara camları olan gözlüklere yapıştırılacak şeffaf ışık yansıtıcısı taktırılarak kullanmak rahat olacaktır. Böylece bilgisayar ekranlarından yansıyan ve bazen baş ağrısı, uyku gibi şikâyetlere sebep olan sıkıntıları yaşamanızı engelleyecektir. Gözlüğünüzü çıkarttığınızda normal hayata geri dönebiliyorsanız o gözlüğe ihtiyacınız yok demektir. Bazen tek gözde rahatsızlık vardır, diğeri ise sağlamdır. Bu durumda tek göz için camı gözlüğe uygun şekilde yapılır diğeri derecesiz camlar ile kullanılır fakat bu tip durumlarda gözlük kullanmaya reddedenlerde hasta olan göz sağlam olan göze yetişmek için çaba sarfeder ve böylelikle hasta olan göz yavaş yavaş numarası düşerek iyileşmeye başlar. İki gözde de bir problem var ise gözlük kullanmamayı reddedmemelidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...