Tgrt Haber
17 Aralık 2021 17:44

Direksiyon sınavında değişikler nedir? 2022 Ehliyet sınavında ve eğitimlerinde yeni düzenlemeler...

"Ehliyet sınavında yeni düzenlemeler nedir, direksiyon sınavında neler değişecek? 2022 direksiyon eğitimlerinde yeni düzenlemeler ne olacak?" sorularının cevabı milyonlarca sürücü adayı tarafından araştırılmaya devam ediyor. 2022 direksiyon ve ehliyet sınavına dair yeni düzenlemelere dair detaylar haberimizde...

Direksiyon sınavında değişikler nedir? 2022 Ehliyet sınavında ve eğitimlerinde yeni düzenlemeler...
ehliyet sınavı,direksiyon sınavı,2022 ehliyet,sürücü adayı,sürücü kursu

Milyonlarca sürücü adayını ilgilendiren bir düzenlemeye gidildiğini bildiren İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Murat Tekin, 2022 ehliyet ve direksiyon sınavlarında yeni düzenlemeye dair açıklamalarda bulundu. Sınav süresi, eğitim zamanları ve farklı trafik koşullarında adayı test etme gibi konularda gidilecek değişikliğe dair son gelişmeler haberimizde! 

Direksiyon sınavında değişikler nedir? 2022 Ehliyet sınavında ve eğitimlerinde yeni düzenlemeler...

EHLİYET VE DİREKSİYON SINAVINDA YENİ DÖNEM! 

Şu an da Trafik Eylem Planı çerçevesinde hem teorik hem de direksiyon sınavlarında uygulanan standartların biraz daha yükseltileceğinin altını çizen Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün, direksiyon sınavında bazı değişikliklere gideceğini ifade etti. 2022 itibari ile gündeme gelecek yönetmelik ile ilgili hazırlıkların sürdüğünü belirten Murat Tekin, konuya ilişkin çeşitli kurumların görüşlerinin alınmasından sonra, direksiyon ve ehliyet eğitimlerinden sınavlarına kadar devrim niteliğinde değişikliklere gidileceğini ve şartların iyileştirilmesini planladıklarını paylaştı. 

Direksiyon sınavında değişikler nedir? 2022 Ehliyet sınavında ve eğitimlerinde yeni düzenlemeler...

"DAHA UZUN SÜRELİ DİREKSİYON SINAVLARI BİZİ BEKLİYOR"

Ehliyet sınavı ve derslerinde önemli değişiklikler yapılacağının altını çizen Murat Tekin, 2022 yılında uygulanması planlanan değişiklikleri açıkladı:

"Direksiyon sınavında devrim niteliğinde bazı değişiklikler planlanıyor. Ehliyette yeni yönetmelikle birlikte 35 dakika olan direksiyon sınavlarının daha uzun yapılması, eğitimlerin özellikle gece de verilmesinin sağlanması, farklı trafik koşullarında adayın test edilmesi gibi bazı değişikliklerin getirilmesi planlanıyor. Biz sınav alanlarının belli bir bölgeye hapsedilmesinden vazgeçilmesini arzu ediyoruz. Şu anda yapılan çalışma da bunu gösteriyor. Yani kursiyerin, aslında akan trafikte karşılaşabileceği bütün manevralar ve deneyimleri, sınavda yaşaması öngörülüyor. Şu ankinden çok daha ciddi, daha uzun süreli direksiyon sınavları bizi bekliyor. Yeni yapılacak yönetmelik değişikliğiyle direksiyon sınav süresi biraz daha uzatılacak, sınav yapılan güzergah genişleyecek ve akan trafikte daha fazla eğitim yapılmasının kursiyerlere çok büyük bir katkısı olacak."

Direksiyon sınavında değişikler nedir? 2022 Ehliyet sınavında ve eğitimlerinde yeni düzenlemeler...

DİREKSİYON DERSLERİ ARTTIRILACAK, GECE DE VERİLEBİLECEK! 

Günümüzde, sürücü adayları en az 34 saat teorik, en az 16 saat pratik direksiyon eğitimi alıyor. 2022 itibari ile yapılması ve uygulanması planlanan değişikliklerin akabinde, verilecek ders sayılarının da arttırılması planlanıyor. Aynı zamanda, direksiyon derslerinin gece de verilebilecek olması dikkat çekiyor. 

Ülkemizde 30 milyonun üzerinde ehliyetli sürücü olduğunu belirten Murat Tekin, bu sayının nüfusun yaklaşık yüzde 38'lik bir kısmını oluşturduğunu ifade etti. Ehliyet sınavından önce verilen eğitimlerin önemine dikkat çeken Murat Tekin, bilinçli bir sürücünün ne kadar çok şeyi değiştirebileceğini şu şekilde paylaştı:

"Geçmişte Birleşmiş Milletlere yaptığımız taahhütte 2020 yılına kadar ölümle sonuçlanan kazalarda ölüm oranlarının yüzde 50 azaltılması hedeflenmişti. Araç sayısı, sürücü sayısı artmasına rağmen ölümle sonuçlanan kazalarda 2020 yılına kadar ölüm oranında yüzde 50 kadar bir düşüş sağlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...