Tgrt Haber
16 Ağustos 2018 12:13

Diş beyazlatma yöntemleri evde nasıl diş beyazlatılır

Evde diş beyazlatma yöntemleri ile bembeyaz dişlere sahip olmak, birkaç kolay uygulamayla mümkün. Dişlerimiz bir anda sararmadığı gibi anında diş beyazlatma diye birşeyde yoktur. Öncelikte bembeyaz dişlere sahip olmak için sigara, çay, kahve gibi diş minesine zarar veren ve dişte lekelenmelere yol açan ürünlerden mümkün olduğunca uzak durulmalıdır.

Diş beyazlatma yöntemleri evde nasıl diş beyazlatılır
diş beyazlatma,diş

Diş beyazlatma yöntemleri evde nasıl diş beyazlatılır ?

Kim istemez ki bembeyaz ışıl ışıl parlayan dişlere sahip olmak. Evde diş beyazlatma yöntemleri ile bembeyaz dişlere sahip olmak, birkaç kolay uygulamayla mümkün. Dişlerimiz bir anda sararmadığı gibi anında diş beyazlatma diye birşeyde yoktur.  Öncelikte bembeyaz dişlere sahip olmak için sigara, çay, kahve gibi diş minesine zarar veren ve dişte lekelenmelere yol açan ürünlerden mümkün olduğunca uzak durulmalıdır.

Farklı markaların çıkarmış oldukları diş beyazlatma kalemleri dişleri olduğundan daha da beyaz görünmesini isteyenler için son zamanlarda oldukça kullanılmakta. Yine eczanelerde satılan diş beyazlatma bantları diş beyazlatmada sizlere yardımcı olabilir. Diş beyazlatmak için birçok markanın üretmiş olduğu çok etkili diş macunları bulunmakta, bunun yanınmda diş beyazlatmada kullanılan birçok farklı doğal yöntem de bulunmaktadır. Üstelik bu yöntemleri evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

Doğal diş beyazlatma ürünleri kullanırken dikkat etmeniz gereken bir detay var ki bu doğal diş beyazlatma yöntemlerini haftada bir kereden fazla kullanmamak. Oluşabilecek zarar verici bir durumda bu uygulamanın hemen bırakılması gerekmektedir. Ayrıca diş beyazlatma süresince ve sonrasında dişlerin sabah öğlen akşam yemek yedikten sonra düzenli olarak fırçalanması gelmektedir.

Limon ve karbonat ikilisi içinde bulunan yüksek asit oranı sayesinde diş beyazlatmada çok etkilidir. Uygulaması oldukça basit olan bu yöntemi yapmak için sıkılmış limon suyunun içine bir çay kaşığı karbonat ekleyip köpürene kadar iyice karıştırdıktan sonra dişlerinize bir diş fırçası yardımıyla sürerek uygulayabilirsiniz. Karbonat tam bir doğal bir renk açıcıdır. Limon karışımı haricinde karbonatı diş fırçasına serperek tek olarak da diş beyazlatmada kullanabilirsiniz.

Adaçayı karbonat ve tarçın bir başka doğal diş beyazlatma üçlüsüdür. Adaçayı, karbonat ve tarçın üçlüsü ile hem dişlerinizi beyazlatıp hemde ağız ve diş etlerine tedavi uygulayabilirsiniz. Adaçayı ve tarçın ağız içerisinde bulunan yer etmiş mikropları arındırma özelliğine sahipken karbonat ise beyazlatma görevi görmektedir.

Muz cilde olan faydaları ile bilinmektedir. Peki, kabuğunun dişleri beyazlatmada olan inanılmaz etkisini biliyor musunuz? Yediğiniz muzların kabuklarını sakın atmayın. Temiz fırçalanmış dişlerinizi birkaç dakika muzun kabuğuyla ovarak hayal ettiğiniz beyaz dişlere kavuşabilirsiniz.

Portakal tam bir C vitamini deposu olduğu gibi aynı zamanda portakal kabuğu dişleri düzenli kullanımda ciddi oranda beyazlatmaktadır.

Çilek yüksek asit içeriği ile diş beyazlatmada tavsiye edilir. Bir adet çileği güzelce ezerek bir fırça yardımıyla dişlerimize uyguluyoruz. İçerdiği yüksek asit oranı sebebiyle haftada bir iki kereden fazla uygulanmamalıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...