Tgrt Haber
15 Ocak 2019 10:04

Diş İltihabına Ne İyi Gelir Nasıl Geçer Evde Tedavi Yöntemleri

Diş eti iltihabı genel olarak, dişlerin arasında birikmiş yiyeceklerin oluşturduğu plaklardan kaynaklıdır. Diş iltihabına ne iyi gelir nasıl geçer evde tedavi yöntemleri ve diş iltihabına iyi gelen bitkiler.

Diş İltihabına Ne İyi Gelir Nasıl Geçer Evde Tedavi Yöntemleri
diş iltihabı,apse,diş

Diş eti iltihabı genel olarak, dişlerin arasında birikmiş yiyeceklerin oluşturduğu plaklardan kaynaklıdır. Bunları diş ipiyle arada bir temizlemelidir. Aksi takdirde diş etlerinin iltihaplanarak ağrımasına neden olacaktır. Diş ağrısı oldukça fazla acı veren ve bir türlü geçmeyen her saniyesi kuvvetli bir ağrıdır. Bunu geçirmek için aşağıda sizler için bazı yöntemler tavsiye edeceğiz. Bunları doktorunuza danışarak uygulayabilirsiniz. Makalemizde Diş iltihabına ne iyi gelir nasıl geçer evde tedavi yöntemleri ve diş iltihabına iyi gelen bitkiler hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

Diş iltihabına ne iyi gelir nasıl geçer

  • Hatmi çiçeğinin kökü oldukça iyi bir gargara suyudur. Hatmi kökünün yaprağını kaynatıp süzün ve ılıttıktan sonra gargara yapın.
  • Kaynayan suya papatya ekleyin ve biraz kaynattıktan sonra ılıtıp, süzün ve gargara yapın.
  • Ahududu meyvesini ve çiçeğini kaynatın, ılıtın , süzün ve gargara yapın.
  • Sirke, adaçayını kaynatın. Biraz bal ekleyin ve ılıtın. Süzün ve gargara yapın.
  • Çok soğuk olmayacak derecede suya tuz ekleyin ve günde iki defa gargara yapın.
  • Ekinezya çayını demleyin. Ilıtın, süzün ve gargara yapın.
  • Toz zerdeçalı yarım çay kaşığı su ile macun kıvamına getirerek apsenin üzerine sürüp biraz bekletin.
  • Bir bardak suya, bir damla çay ağacı yağı ekleyin ve gargara yapın. 
  • Eczaneden bulabileceğiniz Kloroben ismindeki gargara ile diş etinizi rahatlatabilirsiniz.
  • Yine eczaneden bulabileceğiniz Andorex isimli gargarayı da kullanabilirsiniz.

Diş iltihabı nasıl kurutulur

Diş iltihabına ne iyi gelir evde İbrahim Saraçoğlu

Diş eti çekilmesine ve iltihabına yakalanmamak için;

Malzemeler;

  1. Bir tutam kekik
  2. Bir bardak suyun dörtte biri

Hazırlanışı;

  • Bir bardağın 4/1 ini koyun ve bir tutam kekiği 5-6 dakika kaynatın. Daha sonra ılımasını bekleyin ve süzün. Bununla gargara yapın.
  • Diş macunu ile fırçaladıktan sonra, sabah, öğle ve akşam günde 3 kez yapmalısınız. 1-2 ay arasında uygulamalısınız. Faydasını fark edeceksiniz.

Diş iltihabına iyi gelen bitkiler

Deniz tuzu : 1 bardak suya biraz deniz tuzu koyup, tuz çözülene kadar karıştırın. Bu karışımla gargara yapın.  Bunu da günde 3 defa uygulayınız.

Yaban mersini suyu : Yaban mersini, c vitamini bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Bunun suyu da tüketildiğinde ağızda iltihaba yol açan bakterileri temizlemekte yardımcı olacaktır. Her gün 2 yemek kaşığı yaban mersini suyunu ağızda gargara yapınız.

Poşet çay : Siyah poşet çay, diş eti iltihabında ağrıyı almak için kuvvetli bir ağrı kesicidir. 10-15 dakika demlediğiniz poşet çayın ılınmasını bekleyin ve daha sonra ağrı olan bölgeye poşeti koyarak 3-5 dakika arasında bekleyin.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...