Tgrt Haber
15 Aralık 2021 17:45

Doğum haritası nedir, neyi gösterir, nasıl analiz edilir? Doğum haritası (natal harita) hesaplama ve önemi...

"Doğum haritası nedir, neyi gösterir, nasıl hesaplanır?" soruları gündemde yer almaya devam ediyor! Doğum haritasının astrolojide önemli bir yeri vardır ve bir kesim, bu haritanın, kişinin parmak gibi özel olduğuna inanmaktadır. Doğum haritası hesaplamaya ve analizine dair merak edilenler haberimizde...

Doğum haritası nedir, neyi gösterir, nasıl analiz edilir? Doğum haritası (natal harita) hesaplama ve önemi...
doğum haritası,doğum saati,astroloji,astrolog

"Doğum haritası (natal harita) nedir, nasıl hesaplanır? Doğum haritasını bilmenin önemi nedir?" soruları birçok vatandaş tarafından araştırılmaya devam ediyor. Anne karnından dünyadaki ilk anı baz alan, Güneş, Ay ve diğer 8 gezegenin dağılımına ek, kombinasyonlarıyla oluşan bu an, matematiksel hesaplamalarla ve birbirleriyle yaptıkları açılarla meydana gelmektedir, yani nefes aldığınız ilk anda oluşan gökyüzü fotoğrafıdır. Doğum haritasında önemli olan ise; gün, ay ve yıl haricinde doğum yeri ve saatidir. İşte, kişiye özel o ana dair merak edilenler ve doğum haritası analizi ile ilgili detaylar...

Doğum haritası nedir, neyi gösterir, nasıl analiz edilir? Doğum haritası (natal harita) hesaplama ve önemi...

DOĞUM HARİTASI NEDİR, NEYİ GÖSTERİR? NASIL ANALİZ EDİLİR? 

Astrolojinin en çok merak edilen noktalarından biri olan doğum haritası analizi, birçok kişi tarafından merak ediliyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Holistik Terapi Uzmanı Nilay Arslan, doğum haritasının ne olduğunu açıkladı:

“Doğum haritamız, dünyaya gözlerimizi açtığımız sırada gökyüzünün sahip olduğu anlık görüntüdür. İlk nefesi aldığımız o andan itibaren, gökyüzündeki matematiksel kodlar gezegenler vasıtasıyla bizi etkilemeye başlar. Bu anlar, evrenin enerjileriyle uyum sağladığımız zamandır. Doğduğumuz anda gökyüzünde var olan simgeler, bizim natal haritamızı gösterir. Haritamız, yaşam dersleri için ipuçları verirken, kişilik özelliklerimizi ortaya çıkarabilir, tüm bunların yanı sıra ruhumuzun amacına giden yolu bulmamıza da yardımcı olur.” 

Doğum haritası nedir, neyi gösterir, nasıl analiz edilir? Doğum haritası (natal harita) hesaplama ve önemi...

"DOĞUM HARİTASI, EVRENDE SADECE BİZE AİT BİR HİKAYEYİ ANLATIR"

Doğum haritasını merak eden kişilerin, dünyaya geldiği günü, ayı, yılı ve doğduğu saat ile şehri de bilmesi gerektiğini ifade eden Nilay Arslan, konuya ilişkin yaptığı açıklamalara şu sözlerle devam etti:

“Tıpkı parmak izi gibi herkesin haritası farklıdır. Gökyüzünün o andaki fotoğrafı, evrende sadece bize ait bir hikâyeyi anlatır. O yüzden doğum haritamız sadece bize özeldir.

Matematiksel ve astronomik hesaplamalarla çıkarılan doğum haritalarında Güneş, Ay ve gezegen konumlarının yanı sıra bunların birbirleriyle olan ilişkileri, başka bir deyişle aralarındaki açılar da tespit edilir. Doğum anında Ay'ın Güneş'le olan ilişkisi, doğmadan önce yaşanan yeni ay ve dolunaylar ile Güneş tutulmaları da astrolojik doğum haritalarının yorumlanmasında önemli bir yere sahiptir.

ÖN GÖRÜLERDE BULUNMANIZI KOLAYLAŞTIRABİLİR

Holistik Terapi Uzmanı Nilay Arslan, kişinin hem farkında olmadığı özelliklerini keşfetmek hem de ilerleyen dönemlerde başına gelebilecek olaylar hakkında önceden fikir sahibi olmak için doğum haritası analizi yaptırabileceğine dair bir inanış olduğunun altını çizdi. Harita analizinde Güneş, Ay, Merkür, Mars ve Venüs'ün kişiyi tanımlayan özellikleri ele verdiğini; gezegenler ve burçların konumunun, geleceğe dair öngörülerde bulunmayı kolaylaştırdığını ifade etti.

Nilay Arslan, kişinin fiziksel sağlığından aşk hayatına kadar; hayatta karşılaşacağı zorluklar, geçireceği kazalar, travma oluşturan olaylar dahi ön görülebilir kabul edilmektedir. Kişilerin doğum haritası; hayata nasıl başladığını, anne-babasından destek alıp alamadığını veya atalarından geçen travmaları dahi ortaya çıkarabilir düşüncesinin bulunduğunu açıkladı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...