Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Kasım 2021 09:38

Dolar fiyatı enflasyon rakamlarına odaklandı! 3 Kasım dolar kaç TL? Bugün Euro kaç TL?

Haftanın en önemli gündem maddesi olan ekim enflasyon rakamları dolar fiyatı üzerinde etkili olacak. Dolar fiyatı rekor serisine geçen hafta ara vererek 9,50 TL altını gördü. Peki bugün dolar kaç TL? Enflasyon rakamları öncesi dolar kaç TL? 3 Kasım euro kaç TL?

Dolar fiyatı enflasyon rakamlarına odaklandı! 3 Kasım dolar kaç TL? Bugün Euro kaç TL?
dolar,dolar fşyatı,enflasyon,piyasalar

Haftaya düşüşle başlayan dolar bugün açıklanacak ekim enflasyon rakamlarına odaklandı. Sakin seyreden dolar fiyatı aynı zamanda bu gece açıklanacak Fed faiz kararlarını da bekliyor. İşte enflasyon rakamları öncesi euro ve dolar fiyatı.

3 KASIM DOLAR KAÇ TL?

Piyasalar gün içerisinde gelecek olan ekim enflasyon rakamları göre şekillenecek. Günün ve haftanın en önemli verisi olan ekim enflasyonu için aylık yüzde 2,60 civarı, yıllık 20,18 düzeyinde olması piyasa beklentisi bulunurken çekirdek enflasyon için beklentiler ise aylık yüzde 2,10, yıllık yüzde 17,40 artış olarak tahmin ediliyor. Tüketici fiyatları eylül ayında aylık yüzde 1,25, yıllık yüzde 19,58 artış göstermişti. TCMB tarafından dikkate alınacağı söylenen çekirdek enflasyon aylık yüzde 1,51 artarken, yıllık artış oranı yüzde 16,98 olmuştu.

TÜİK verilerine göre enflasyon oranı aylık bazda yüzde 2,39 yıllık bazda ise 19,89 oldu.

Enflasyon öncesi dolar fiyatında son durumu merak eden vatandaşlar ''3 Kasım dolar kaç TL?'' sorusunun cevabını arıyor. Doların sabahın erken saatlerinde 9,63 TL seviyelerinden işlem görüyor.

Dolar fiyatı enflasyon rakamlarına odaklandı! 3 Kasım dolar kaç TL? Bugün Euro kaç TL?Gelişen ülke paraları ise bugün karışık seyir izliyor. Dünya piyasaları Fed faiz kararlarına odaklanırken dolar ve euro fiyatının ABD'de haftanın en önemli gündem maddesi olan faiz kararı ile hareketlenmesi bekleniyor. ABD Merkez Bankası(Fed), 2020 Mart toplantısında bu yana yüzde 0,00-0,25 seviyesinde tuttuğu faiz için kararını açıklayacak. Piyasalarda faizlerde değişiklik beklentisi bulunmuyor. Ancak analistler Fed'in varlık alım programını daraltmaya başlayacağını tahmin ediliyor. Fed’in aylık toplam 120 milyar dolar olan varlık alımlarını, Hazine tahvillerinde 10 milyar dolar ve mortgage bazlı menkul kıymetlerde 5 milyar dolar azaltma kararı alacağı bekleniyor.

BUGÜN EURO NE KADAR?

Euro enflasyon kararı ardından 11,15 TL civarından işlem görüyor. Enflasyon oranı aylık bazda yüzde 2,39 yıllık bazda ise 19,89 olarak açıklandı. 

ENFLASYON RAKAMLARI DOLAR FİYATINA NASIL ETKİ EDER? 

Merkez Bankası eylül ve ekim ayları faiz indirimi kararı ardından dolar sert yükselişe geçerek 9,85 seviyelerien dayandı.10 büyükelçi kriziyle tırmanan dolar krizin çözülmesiyle düşüşe geçti. Dolar fiyatı ekim ayı enflasyon rakamları ile birlikte dolar fiyatının da etkilenmesi bekleniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...