Tgrt Haber
15 Ekim 2021 09:17

Dolar fiyatı güne rekorla uyandı! 15 Ekim dolar kaç TL?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılan görüşmenin ardından Merkez Bankası’nda 3 isim görevden alındı. Görev değişikliğinin ardından dolar tarihi zirvesini yeniledi. Haftanın sonra işlem gününde gözler TCMB yıl sonu enflasyon beklentisi ve Hazine ve Maliye Bakanlığı Eylül ayına ilişkin Merkezi Yönetim Bütçe Dengesi'ne çevrildi. Peki dolar kaç TL? 15 Ekim Cuma dolar fiyatı ne kadar?

Dolar fiyatı güne rekorla uyandı! 15 Ekim dolar kaç TL?
dolar,dolar kuru,dolar fiyatı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bünyesinde yapılan görev değişikliği ardından dolar rekor tazeledi. Eylül ayında TCMB sürpriz faiz indirimi kararı açıkladı. Merkez Bankası %19 olan politika faiz indirimini %18e indirdi.Kararın ardından dolar sert yükselişe geçerek rekor üstüne rekor kırdı. Hafta boyunca yükselişte olan dolar fiyatı haftanın son işlem gününde yükselişe devam ediyor. İşte 15 ekim dolar fiyatı. 

15 EKİM DOLAR KAÇ TL? 

Dolar fiyatı vatandaşlar tarafından merakla takip edilirken piyasaların gözü Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak Eylül ayına ilişkin Merkezi Yönetim Bütçe Dengesi verilerine odaklandı. Dolar kuru üzerinde etkisi olması beklenen Merkezi Yönetim Bütçe Dengesi geçtiğimiz ay Ağustos verilerinde 40,8 milyar TL fazla verdi. 

Haftanın son işlem gününde dolar fiyatı yükselişine devam ederken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak olan Piyasa Katılımcılar Anketi de dolar üzerinde etkili olacak. Yurt içi ve dünyadan gelecek olan verilen dolar fiyatının gidişatını belirleyecek. 15 Ekim Cuma günü dolar fiyatı 9,21 seviyelerinden işlem görüyor. 

TCMB bünyesinde yapılan görev değişikliği Resmî Gazete’de yer almasının ardından dolar fiyatı tarifi zirvesine çıktı. Karara göre TCMB Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Tümen, TCMB Başkan Yardımcısı Dr. Uğur Namık Küçük, Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş görevden alındı. TCMB Başkan Yardımcılığına Taha Çakmak ve Para Politikası Üyeliğine ise Prof. Dr. Yusuf Tuna atandı.

Dolar fiyatı güne rekorla uyandı! 15 Ekim dolar kaç TL? 

ABD VERİLERİ,GOLDMAN SACHS BİLONÇOSU VE DOLAR FİYATI

Dolar fiyatı yurt içinde açıklanacak verilere odaklanırken aynı zamanda ABD verilerini de bekliyor. New York Fed İmalat Endeksi ve Michigan Tüketici Güven Endeksi  verileri analistlerin odağında yer alıyor. Ayrıca Goldman Sachs bilançosu da dolar fiyatı üzerinde etkili olacak.

YIL SONU DOLAR FİYATI 

Kanada merkezli yatırım bankası TD Securities Portföy Stratejileri Direktörü Cristian Maggio dolar fiyatı hakkında açıklama yaptı. Dolar/TL kuru hakkında konuşan Maggio ''Türkiye krizden krize gidiyor. Çoğu krizin doğası da siyasi. Düşünün bu daha bitmiş değil ve bu döngü her çeyrek tekrarlanıyor. Dolar/TL muhtemelen gelecek yıl 9,75 düzeyine kadar yükselebilir'' ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...