Tgrt Haber
11 Ekim 2021 09:56

Dolar fiyatı tedirgin etmeye devam ediyor! 11 Ekim dolar fiyatı

Dolar fiyatı Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) sürpriz faiz indirim kararı ardından tarihi zirvesini yenilemeye devam ediyor. ABD tarım dışı istihdam verileri, küresel enerji krizi, Eylül ayı enflasyon verileri ardından gözler şimdi de Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapacağı konuşmaya çevrildi. Peki 11 Ekim dolar kaç TL? Dolar fiyatı bu hafta nasıl olacak?

Dolar fiyatı tedirgin etmeye devam ediyor! 11 Ekim dolar fiyatı
dolar,dolar fiyatı,döviz,piyasalar

Dolar fiyatı haftanın son işlem gününde yeni bir rekora daha imza atmıştı. Haftanın ilk işlem gününde dolar fiyatı merak konusu oldu. Dolar fiyatı 8,97’yi görerek bir önceki 8,95’lik rekorunu aşmıştı. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin son 4 ayın zirvesine çıkması, dolar endeksinin de bir yılın zirvesine tırmanması ile Türk Lirası’nın değer kaybı hız kazandı. İşte 11 Ekim Pazartesi dolar fiyatı. 

11 EKİM DOLAR KAÇ TL?  

Geçtiğimi ay Merkez Bankası (TCMB) faiz indirimi kararı açıklaması, TÜİK tarafından açıklanan eylül ayı enflasyon verileri, küresel enerji krizi, Fed’in varlık alımlarında kısa zaman sonra kısıtlamalara gideceğini duyurması dolar fiyatı üzerinde etkili oldu. Geçtiğimiz hafta dalgalı seyrini devam ettiren dolar fiyatı İsviçre bankası UBP ile İngiltere merkezli araştırma kuruluşu Capital Economics tarafından yapılan dolar yıl sonu tahminini güçlendirdi.  

Gelişmelerin ardından haftanın ilk işlem gününde dolar fiyatı 8,94 TL oldu.  

Dolar fiyatı tedirgin etmeye devam ediyor! 11 Ekim dolar fiyatı

DOLAR FİYATI İÇİN GÖZLER TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU’NDA  

Dolar fiyatı için bekleyen vatandaşların gözü TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapacağı açıklamalara çevrildi Geçtiğimiz hafta dalgalı seyreden dolar fiyatı Ağustos ayı işsizlik ve ödemeler dengesi verileri, Hazine'nin altın cinsi iç borçlanmaları takip edecek. Kavcıoğlu'nun da katılacağı Merkez Bankasının faaliyetleri hakkında bilgilendirme sunumu saat 14.00'te başlayacak. 

Geçen haftaki yatırımcı toplantısında yapılan açıklamalarda TCMB enflasyonda yükselişlerin geçici olduğunu, bunun koronavirüs sonrası normalleşme adımları nedeniyle oluştuğunu değerlendirildi. Dolar fiyatı üzerindeki geçici yükselişin yerini düşüşe bırakmasını beklendiği konuşuldu.  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...