Tgrt Haber
06 Ekim 2021 10:15

Dolar fiyatı yeni rekora gözünü dikti! 6 Ekim dolar kaç TL?

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri dolar fiyatı üzerinde etkili oldu. Geçtiğimiz haftalarda dalgalı seyreden dolar yeniden tarihi zirvesini gördü. Küresel piyasalarda gözler artan enerji fiyatları, dünya genelinde yaşanan tedarik zinciri ve enerji arzındaki problemler, Fed’in varlık alımlarında kısa zaman sonra kısıtlamalara gideceğini duyurması dolar fiyatı üzerinde etkili oldu.

Dolar fiyatı yeni rekora gözünü dikti! 6 Ekim dolar kaç TL?
dolar,,dolar fiyatı,,enflasyon,

Dün açıklanan enflasyon verilerine dolar sınırlı bir tepki verirken 6 Ekim dolar fiyatı yükseldi. İsviçre bankası UBP doların 2022 yılının Haziran ayında 10,25 TL’ye, önümüzdeki yıl sonunda ise 11 TL’ye çıkmasını beklediğini duyurdu. Capital Economics de doların 2022 yılı sonunda 10,50 TL’ye yükseleceği tahmininde bulundu.  

6 EKİM DOLAR KAÇ TL?  

Eylül ayı enflasyon verileri açıklandı.  Eylül ayı verilerini barındıran TÜFE’de aylık yüzde 1,25 ve yıllık yüzde 19,58 oranında artış yaşandı. Son dönemde TCMB’nin faiz indirim politikasına temel oluşturan çekirdek enflasyon ise yıllık yüzde 16,98 oranında artış göstererek bir önceki veri olan yüzde 16,76 seviyesinin üzerine çıktı. ÜFE’deki artış ise aylık yüzde 1,55 ve yıllık 43,96 düzeyinde görüldü. 

Dolar fiyatı yeni rekora gözünü dikti! 6 Ekim dolar kaç TL?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) politika faizi indirimi ardından dolar fiyatı rekor kırdı. Beklenilenin aksine Merkez Bankası faiz indirimi uygulaması doların tarihi rekor kırmasına neden oldu. Hafta başından bu yana 8,83 – 8,88 bandında seyreden dolar/TL 6 Ekim taridinde 8,92 TL işlem görüyor.  

CAPITAL ECONOMICS’TEN DOLAR TAHMİNİ  

İngiltere merkezli araştırma kuruluşu Capital Economics, önümüzdeki yıl için dolar tahmininde bulundu. 2022 yılının Haziran ayına kadar Merkez Bankası’nın 600 baz puan daha faiz indiriminde bulunacağını öngören kuruluş, Türkiye’nin kısa vadeli dış borcunun 170 milyar dolar seviyesinde bulunduğuna dikkat çekti. Bu tahminlere göre faiz indirimlerinin riski artıracağını kaydeden Capital Economics, doların 2022 yılı sonunda 10,50 TL’ye yükseleceğini tahmin etti.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...