Tgrt Haber
30 Eylül 2021 10:03

Dolar fiyatı yeni rekorunu 8,95'e yükseltti! Dolar kaç TL?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) geçtiğimiz hafta faiz indirimi kararı açıkladı. Beklenilen aksine Merkez Bankası’nın yüzde 19 olan faizi 1 puan indirerek yüzde 18 yapmasıyla dolar 8,65 seviyelerinden dün akşam saatlerinde 8,95’e yükseldi. Böylece dolar fiyatı TCMB yol sonu tahminine eylül sonunda ulaştı. Peki bugün dolar kaç TL?

Dolar fiyatı yeni rekorunu 8,95'e yükseltti! Dolar kaç TL?
TCMB,,merkez bankası,,dolar,

Dünya genelinde yaşanan tedarik zinciri ve enerji arzındaki problemler, Fed’in varlık alımlarında kısa zaman sonra kısıtlamalara gideceğini duyurması endeksleri baskılıyor. Dolar kasım 2020 bu yana en yüksek seviyeyi gördü. İşte dolar fiyatları.  

DOLAR KAÇ TL?  

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) geçtiğimiz hafta politika faizinde 100 baz puan indirim açıkladı. Dolar yurt içinde tarihi zirvesini dün akşam piyasaların kapalı olduğu saatte 8,95’in üzerine çıkarak gördü. 30 Eylül Perşembe günü dolar fiyatı 8,91 seviyelerine geldi.  

Dolar fiyatı geçen hafta TCMB’nin faiz indirme kararı öncesinde 8,65 seviyelerindeydi.  

Dolar fiyatı yeni rekorunu 8,95'e yükseltti! Dolar kaç TL?

DOLAR MERKEZ BANKASI TAHMİNİNİ GEÇTİ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 2021 yılı Eylül ayı piyasa katılımcıları anket istatistiklerinde dolar kuru için yıl sonu tahminini açıklamıştı. Buna göre döviz kuru beklentisi yarıyıl sonu hesaplamalarında bir önceki anket döneminde 8,94 TL çıkmıştı. Bu anket döneminde ise 8,92 TL olarak kayda geçmişti. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 9,37 olarak hesaplanırken bu anket döneminde 9,56 TL olarak açıklandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...