Tgrt Haber
25 Kasım 2021 09:15

Dolar fiyatında son durum! 25 Kasım euro ve dolar kaç TL?

Dolar tarihi zirvesini 13,50 TL seviyesine taşımasının ardından düşüşe geçti. Merkez Bankası eylül ayı faiz indirimi kararından bu yana dolar/TL rekor serisine başladı. Haftanın son işlem gününe yaklaşırken vatandaşlar ve yatırımcılar euro ve dolar fiyatı hakkında araştırma yapıyor. Peki dolar kaç TL? 25 Kasım euro ne kadar? İslam Memiş ve ekonomistlerden dolar tahmini

Dolar fiyatında son durum! 25 Kasım euro ve dolar kaç TL?
dolar,,dolar fiyatı,,döviz,,islam memiş,

18 Kasım günü yapılan Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu toplantısı ardından dolar 11 TL’yi geçerek rekor kırmıştı. Yükselişini sürdüren dolar hafta içinde 13,50 TL sınırına dayandı. TCMB piyasa beklentileri doğrultusunda 100 baz puan indirim yaparak politika faizini yüzde 16’dan yüzde 15’e çekti. İşte 25 Kasım dolar fiyatı 

25 KASIM DOLAR KAÇ TL? 

Haftaya yükselişle başlayan dolar düşüşe geçti. Tarihi zirvesini 13,50 sınırına taşıyan dolar/TL hafta sonuna doğru 12 TL altına indi. Dolar kurunda yaşanan hareketliliğin ardından geçtiğimiz gün Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir araya geldi. Merkez Bankası, aşırı değerlenen dolar hakkında açıklama yaptı. MB şu açıklamalara yer verdi:  

"Merkez Bankası'nın kur seviyesine ilişkin taahhüdü yoktur. Döviz piyasalarında gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden tamamen uzak, sağlıksız fiyat oluşumları gözlemlenmektedir."

25 Kasım sabah saatlerinde dolar 11,97 TL seviyelerinden işlem görüyor.

EURO KAÇ TL? 

Haftaya yükselişle başlayan dolar ardından euro da rekor kırarak 15,27 TL sınırına gelmişti. 25 Kasım sabah saatlerinde euro 13,41 TL'den el değiştiriyor.  

Dolar fiyatında son durum! 25 Kasım euro ve dolar kaç TL?

ÜNLÜ YATIRIMCIDAN DOLAR/TL YORUMU 

Dolar tarihi zirvesini ark arkaya yenilerken duayen yatırımcı Mark Mobius Türk Lirası ve dolar ile ilgili açıklama yaptı. 

Mobius, kur krizi ile karşı karşıya kalan tek ülkenin Türkiye olmayabileceğinin altını çizerken daha yüksek ABD getirilerinin dolar borcu olan diğer ülkelere de darbe vuracağını söyledi. Mobius yayında kur krizine karşı kırılgan olan ülkelerle ilgili detay vermedi. Mobius, Türk lirasındaki kaybın diğer ülkelere etkisi olabileceğini belirtti. 

İş dünyası temsilcileri de dövizdeki yükselişe ilişkin açıklama yaptı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye'nin potansiyeline güvendiklerini dile getirirken, ''Türkiye ekonomisinin kur-faiz gibi iki parametreye hapsedilmesine müsaade etmiyoruz. Daha önce vurguladığımız gibi, tartışmalar faiz-kur ekseninden uzaklaştı. Hedefi faiz ve kur üzerinden hesap görmek olanlara imkan vermemeliyiz'' sözlerine yer verdi. Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ise, “Cari fazlanın verildiği, döviz talebinin azaldığı bir dönemde kurların bu denli yukarı yönlü hareketine anlam veremiyorum" ifadelerini kullandı.

İslam Memiş ise rekor kıran dolar fiyatı hakkında tahmin yapmanın doğru olmadığının altını çizdi. Memiş, ''TL’deki değer kaybının yüzde 60’lara yükseldiğini söyleyebiliriz. Hem dolar hem de euro kurunda yüzde 10’a varan bir değer artışı var bugün. Ancak bir köpük oluştuğunu, bundan sonraki süreçte yatırımcının dikkat etmesi gerektiği söyleyebilirim. Çünkü agresif yükselişlerde biraz daha teknik boyutuna bakmak gerekiyor. Yani düzeltme hareketleri gerçekleştirmeden yükseliş trendine devam etmesi mümkün görülmüyor'' dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...