Tgrt Haber
25 Kasım 2021 09:19

Dolar ve euro bugün ne kadar? İşte günün rakamları

Dolar/TL bu sabah ise 12,24 TL'den işlem görüyor. Euro da 13,70 seviyesinde bulunuyor.

Dolar ve euro bugün ne kadar? İşte günün rakamları
dolar,euro,TCMB

Dolar küresel piyasalarda güçlü kalmaya devam ederken endeks dün 16 ayın en yüksek seviyesini gördü ve 96,87 oldu.

Türk Lirası ise hem uluslararası piyasalarda ABD dolarının güçlenmesi hem de yurt içinde yaşanan gelişmelerle bu hafta rekor düşüş yaşadı. Geçtiğimiz gün 13,50 TL ile gün içinde yüzde 18’e yakın değer kazanan dolar/TL kuru dün günü 11,88 liradan tamamladı. Dolar/TL bu sabah ise 12,24 TL'den işlem görüyor. Euro da 13,70 seviyesinde bulunuyor.

Uzmanlar Türk Lirası’ndaki değer kaybının faiz indirimi ve cari fazla odaklı stratejinin piyasalarda kaygıyı artırması nedeniyle olduğu ifade ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan kur ve faizlere ilişkin önemli bir açıklama geldi.

AK Parti kurmaylarıyla piyasadaki gelişmeleri masaya yatıran Erdoğan’ın toplantıda düşük faiz politikasında kararlılık mesajı verdiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi zor duruma düşürmek için kurulan ekonomik komployu ve döviz atağını boşa çıkarmakta kararlı.

SİLAHLARI DÖVİZ KURU

Edinilen bilgilere göre, toplantıda, faizin düşmesinin ardından kurun yükselmesine yönelik bir beklenti olduğu ancak, son günlerde yaşanan yükselişin bir ‘müdahale’ ile olduğu belirtildi. Yapılan müdahaleyle Türkiye’nin faiz politikasıyla zora sokulmak istendiği, düşük faiz politikasına karşı döviz kurunun bu şekilde araç hâline getirilmeye çalışıldığı, vatandaşların buna prim vermeyeceğine dikkat çekildi.

SIKINTILI SÜREÇ BİTECEK

Operasyonu Türkiye düşmanlarının yaptığına dikkat çekildi. 'Sükûnetin' korunmasına vurgu yapıldı. Ayrıca, önümüzdeki süreçte faizlerin düşmeye devam edebileceği, alım ve satımın hızlanacağı, bu sebeple de yatırımların artacağı tespit edildi. Zirvede, üç dört ay sonra sıkıntılı sürecin biteceği de öngörüldü.

MERKEZ BANKASI PİYASAYA MÜDAHALE EDECEK Mİ?

Öte yandan piyasalardaki hareketlilik Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nı (TCMB) da harekete geçirdi. Döviz kurundaki dalgalanmalar sonrası alınan önlemler ve BAE heyetinin Türkiye'ye ziyaretiyle piyasalara az da olsa gelen güven ortamının ardından, Merkez Bankası cephesinden bir gelişme daha yaşandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Alpaslan Çakar ile banka genel müdürleri bugün bir araya gelecek.

Dolar ve euro bugün ne kadar? İşte günün rakamları

Öğleden sonra planlanan toplantıda ekonomideki gelişmeler ve son dönemde yaşanan piyasa gelişmeleri değerlendirilecek.

Öte yandan bugün  yurt içinde son Para Politikası Kurulu toplantısına ait özet metni piyasalar tarafından takip edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...