Tgrt Haber
19 Ekim 2021 09:37

Dolar ve euro fiyatı rekora devam ederken İslam Memiş yatırımcıyı uyardı

8 gündür rekor tazeleyen dolar/TL bu sabah da zirvesini güncelledi ve 9,3743’ü gördü. Euro/TL de doları takip ederek rekorunu güncelledi ve 10,93’e yükseldi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş piyasaların kritik bir haftada olduğunu söyleyerek, TCMB'nin 21 Ekim'de faiz indirimini pas da geçebileceğini belirtti. Merkez'in faiz indiriminin pas geçilmesi durumunda ise dolar fiyatının kısa vadede 8,98'e geri çekilebileceğini dile getirdi.

Dolar ve euro fiyatı rekora devam ederken İslam Memiş yatırımcıyı uyardı
DOLAR,euro,döviz,Türk Lirası

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Eylülde politika faizinde 100 baz puan indirime gitmesinin ardından hareketlenen dolar zirvesini her gün güncelliyor.

8 gündür rekor tazeleyen dolar/TL dün akşam zirvesini 9,35’e taşımasının ardından bu sabaha da yükselişle başladı. Dolar/TL Salı sabahında yeni zirvesi olan 9,3743’ü gördü. Böylece Ekim ayı başından beri kurdaki değer artışı yüzde 6’ya yaklaştı. Euro/TL de doları takip ederek rekorunu güncelledi.

Dolar ve euro fiyatı rekora devam ederken İslam Memiş yatırımcıyı uyardı

Sabah ilk saatlerde euro fiyatı 10,93’e yükseldi.

Sene başı itibarıyla dolar kurundaki yükseliş yüzde 25'i, euroda ise yıllık kazanç yüzde 18,5’i geçti.

Dolar ve euro fiyatı rekora devam ederken İslam Memiş yatırımcıyı uyardı

MERKEZ, FAİZ İNDİRİMİNİ PAS GEÇEBİLİR

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun Eylülde faiz indiriminin sürpriz olmadığını söylemişti. Kavcıoğlu geçtiğimiz Cuma günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından "Faiz indirimi devam edecek mi?" sorusuna, "Üyelerle görüş alışverişi yapıyoruz, tartışıyoruz, inşallah en hayırlı karar olur" açıklamasını yapmıştı. Bu açıklamaların ardından gözler Perşembe günü yapılacak TCMB Para Politikası Kurulu toplantısına çevrildi.

Piyasaların beklentisi Merkez’in 50 baz puan faiz indireceği yönünde. Ancak kurdaki yükselişin hızlanması ve enflasyonun da kur etkisiyle gelecek ayda artması olasılığı göz önüne alınınca Merkez'in bu ayı pas geçebileceği de düşünülüyor.

Analistler perşembe günü yapılacak toplantı öncesinde TL'deki oynaklığın devam edebileceğini ifade ediyor.

“YATIRIMCILAR İKİ İHTİMALİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURMALI”

Merkez Bankası’nın faiz indirimini bu ay pas geçeceğini beklediğini dile getiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Çünkü her geçen gün yeni kritik direnç seviyelerini geçiyoruz ve yukarı yönlü hamleler devam ediyor. Yatırımcılar iki ihtimali göz önünde bulundurmalı. Eğer MB faiz indirimi yaparsa 9,50 bandını göz önünde bulundurmalı, ancak pas geçerse de 9,05 bandına kadar da bu seyrin devam edeceğini görebiliriz. Piyasa haftasında olduğumuz için gözler MB’de olacak bu hafta. Ve kritik bir öneme sahip olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

DOLARDA 9 LİRANIN ALTI MÜMKÜN MÜ?

Kısa vadede özellikle önümüzdeki 2 hafta boyunca yatırımcıların dolar tarafında biraz daha düşünmesini avsiye edebilirim. Çünkü dolarda bir geri çekilme mümkün. Ve özellikle 8,98 lira seviyesine kadar çekilme öngörüyorum. Özellikle her yıl olduğu gibi yerli ve küçük yatırımcılar kritik direnç seviyeleri kırılınca yüksekten maliyet yapıyorlar. Çok riskli ve geçen yıllar da bu uyarıları yapmıştık. Yine yüksek bir seviyede olduğumuz için kısa vadede bence bir kez daha düşünmek gerekiyor. Piyasalarda fırsatlar bitmez. Puslu havanın piyasalarda tamamen dağılması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle yüksek maliyetten giriş yapmamak için soğukkanlılıkla beklemek gerekiyor. Ben dolar/TL kurunda 9,05, devamında da 8,98 seviyesine kadar geri çekilmenin mümkün olduğunu tahmin ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...