Tgrt Haber
15 Ekim 2021 23:48

Dolar yeni zirveyi gördü

Dolar rekorunu her gün yenilemeye devam ediyor. Dün 9,20 seviyesini aşan kur bu sabah 9,22 TL'yi yükseldi. Dolar akşam saatlerinde 9,25 seviyesine ulaşarak rekorunu tazeledi.

Dolar yeni zirveyi gördü
dolar,,dolar rekor,,dolar 9 25,,Merkez Bankası

Merkez Bankası’nın faizi indirme kararı sonrasında piyasalardaki yükseliş devam ediyor. In Touch Capital Markets’tan foreks analisti Piotr Matys ise merkez bankasındaki görevden almaların TCMB Başkanı Kavcıoğlu’nun pozisyonunu daha da güçlendirdiğini ifade etti. Matys, faiz indirimlerinin devam edeceğini ve bunun da TL’deki kayıpları daha da artıracağını, ayrıca enflasyonu da yükselteceğini dile getirdi.

DOLAR REKOR TAZELEDİ

Yaşanan gelişmeler sonrası dolar/TL 9,25 TL’ye yükselerek rekor tazeledi. Kanada merkezli yatırım bankası TD Securities Portföy Stratejileri Direktörü Cristian Maggio Bloomberg’e yaptığı açıklamada dolar/TL kurundaki son hareketlerin gelecekte gidilecek yönün sinyalleri olduğunu söyleyerek “Türkiye krizden krize gidiyor. Çoğu krizin doğası da siyasi. Düşünün bu daha bitmiş değil ve bu döngü her çeyrek tekrarlanıyor. Dolar/TL muhtemelen gelecek yıl 9,75 düzeyine kadar yükselebilir” şeklinde değerlendirmede bulundu.

GÖZLER 21 EKİM’E ÇEVRİLDİ

Eylül ayında yapılan 100 baz puanlık faiz indirimi sonrası gelişmekte olan ülke para birimlerine göre daha kırılgan olan Türk Lirası varlıklar şimdi ise 21 Ekim’deki TCMB PPK’ya odaklandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...