Domatesli bulgur pilavı tarifi, Domatesli bulgur pilavı nasıl yapılır ve Domatesli bulgur pilavı yapımı hazırlanışı
Bulgur pilavı, çoğu evlerde en az haftada bir yapılmaktadır. Bazılarımız ana yemek olarak bile tüketebilir. Ekonomik malzemeleri ve nefis lezzeti ile bizi kendine hayran bırakır. Dilerseniz içine çeşitli sebzeler ekleyerek bulgur pilavınızı daha da sağlıklı ve renkli hale getirebilirsiniz. Örneğin havuç rendeleyebilir, patlıcan kızartabilirsiniz. Ayrıca domatesi ne kadar bol tutarsanız, pilavınızın rengi o kadar kırmızı olacaktır.
Bulgur pilavı, çoğu evlerde en az haftada bir yapılmaktadır. Bazılarımız ana yemek olarak bile tüketebilir. Ekonomik malzemeleri ve nefis lezzeti ile bizi kendine hayran bırakır. Dilerseniz içine çeşitli sebzeler ekleyerek bulgur pilavınızı daha da sağlıklı ve renkli hale getirebilirsiniz. Örneğin havuç rendeleyebilir, patlıcan kızartabilirsiniz. Ayrıca domatesi ne kadar bol tutarsanız, pilavınızın rengi o kadar kırmızı olacaktır.
Yemeğimizin sonun da verdiğimiz püf noktası ile de yemeğinize o efsane dokunuşu yapabilirsiniz.
Bulgur pilavının yanına ne gider?
Bulgur pilavı genellikle et veya tavuk yemeklerinin yanına servis edilir.
Fırında köftelerin veya taze fasulye gibi bazı sebze yemeklerinin de yanına da servis edilebilmektedir.
Peki bulgur pilavının yanına ne gider derseniz de o zaman turşu ve cacık bulgur pilavının olmazsa olmazıdır.
Bulgur pilavının püf noktası
Pilavınız piştikten sonra bir bez veya havlu kağıt ile kapağını kapatarak 10 veya 15 dakika kadar bulgur pilavınızı demlendirin.
Nefis tadı ve püf noktası ile tam tadında domatesli bulgur pilavı
Malzemeler
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 büyük boy kuru soğan
- 2-3 tane yeşil biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 adet domates
- 2 su bardağı iri bulgur (pilavlık)
- 2 su bardağı kaynar su
- Tuz, karabiber, pul biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
- Yarım çay bardağı sıvı yağı bir pilav tenceresine alın ve ısıtın. Üzerine 1 adet büyük noy yemeklik doğranmış soğanı, 3 adet yeşil biberi atın ve birkaç dakika kavurun. Üzerine 1 yemek salçasını da ilave ederek hepsini kavurun.
- 3 adet domatesin kabuklarını soyun ve kuşbaşı olarak doğrayarak tencereye ekleyin. Bu şekilde 3 dakika daha kavurun.
- 2 su bardağı bulguru güzelce yıkayın ve tencereye ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Tuzunu, karabiberi ve pul biberi de ekleyin. Ocağın altını kısın ve kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin.
- Suyunu çekmek üzere olan bulguru, kontrol edin ve eğer sert gelirse yarım su bardağı daha sıcak ilave ederek biraz daha kısık ateşte pişirin.
- En son bir tavada bir yemek kaşığı daha tereyağını alın ve erittikten sonra yanmadan alın ve bulgur pilavının üzerine ilave ederek karıştırın ve servise hazır.