• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    122734
  • up
    USD
    5.9158
  • up
    EURO
    6.5571
  • up
    GBP
    7.689
  • up
    Altın
    296.904
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 03.01.2020 - 10:43 Yorum : 0

Dondurma tarifi ve Dondurma yapımı ve Dondurma nasıl yapılır

Artık yaz kış demeden yenile bilinen dondurmanı evde yapımını hiç merak ettiniz mi? Yapımı kolay ve lezzeti tam yerinde dondurma için sizlere güzel bir tarif hazırladık. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Dondurma tarifi ve Dondurma yapımı ve Dondurma nasıl yapılır

Artık yaz kış demeden yenile bilinen dondurmanı evde yapımını hiç merak ettiniz mi? Yapımı kolay ve lezzeti tam yerinde dondurma için sizlere güzel bir tarif hazırladık. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Evde dondurma tarifi pratik dondurma tarifi sade dondurma tarifi

Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı toz salep
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 adet çubuk vanilya
  • 400 gram sıvı krema
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 2 adet damla sakızı (2 küçük parça)

Hazırlanışı

  1. Yarım vanilya çubuğunu, ortadan ikiye bölün.
  2. Bir tencereye bir miktar süt koyun ve 1 yemek kaşığı toz salep ve 1,5 su bardağı toz şekerin yarısını alın. Tahta bir kaşık yardımı ile sürekli karıştırarak kıvam alana kadar kaynatın.
  3. Kıvam aldığında, ocağın altını kapatın. İçine attığımız vanilya çubuğunu çıkartın ve soğumaya bırakın.
  4. Bir karıştırma kabına 400 gram sıvı kremayı karıştırma kabına ekleyin. Mikserin en yüksek devrinde kremayı, pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın.
  5. Bir başka çırpma kabına 3 adet yumurtanın sarısını ve 1,5 su bardağı toz şekerin kalan yarısını ekleyin ve iyice köpük köpük olana dek mikserle çırpın.
  6. Çırptığınız yumurta sarılarını benmari usulü pişirin. Benmari usulü pişirme yaparken, yumurtaların kesilmemesi için mutlaka bir çırpma teliyle hızlıca karıştırın.
  7. Toz şeker yumurta sarılarının içinde tam olarak eridiğinde, ki bu 5 dakika gerektirir, yumurtaların bulunduğu bu kabı, soğuk su dolu bir kabın üzerine koyarak bu defa da hızlıca soğumasını sağlayın.
  8. Diğer tarafta tencerede beklemekte olan sütlü karışımın içine, soğuttuğunuz yumurtalı karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyin. Bu iki karışımı iyice birbirine bütünleştirin.
  9. Ardından krema dolu karışım kabına diğer hazırladığınız yumurtalı karışımı, yedire yedire ekleyin.
  10. Tüm karışımlar birleştikten sonra, dondurma kabınızı artık sona hazırlamaya başlayalım. Bir kek kalıbınızın içini streç film ile kaplayın. Ardından dondurmanızı bu kek kalıbına doldurun. Üzeri düzgün değil ise bir spatula ile düzeltin ve buzlukta en az 8 saat dinlendirerek dondurun ve servise hazır…

Kakaolu dondurma tarifi kolay dondurma pratik dondurma

Malzemeler

  • 4 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket krema (soğuk)
  • 1 tepeleme yemek kaşığı salep
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı şeker

Hazırlanışı

  1. Bir karıştırma kabına sütü dökün.
  2. Diğer kalan bütün malzemeleri de üzerine ekleyin ve iyice çırpın.
  3. Ardından derin dondurucuda saklamaya uygun bir kabın içine dondurmanızı aktarın.
  4. En az birkaç saat dondurmanın iyice donmasını sağlayın ver ardından servis edin.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber