Tgrt Haber
17 Nisan 2020 13:12

Dornaz Alfa İlacı Nedir / Dornaz Alfa İlacı Corona Virüsü Tedavisinde Etkili mi?

Türkiye Corona virüse karşı sağlık alanında en ciddi tedbirleri alan ülkeler arasında yer alıyor. Sadece virüsün yayılmasını önlemek için Sağlık Bakanlığı’nın almış olduğu tedbirlerin yanında virüs aşısının bulunması için hem üniversite hastaneleri, hem özel kuruluşlar tedavi yolları buldular... Ancak en umut veren açıklama Prof. Dr. Ercüment Ovalı’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama oldu. Ovalı, Covid-19 virüsüne karşı “Bu ilaç corona virüsüne karşı etkili olacak” sözleri büyük ilgi uyandırdı. Peki Prof. Dr. Ercüment Ovalı’nın aşının ismini de verdiği “Dornaz Alfa İlacı” nedir, Fiyatı ne kadar? Dornaz Alfa ilacı corona virüsü tedavisinde etkili mi? türünden tüm sorulara cevaplar vermeye çalışacağız…

Dornaz Alfa İlacı Nedir / Dornaz Alfa İlacı Corona Virüsü Tedavisinde Etkili mi?
Dornaz Alfa,Dornaz Alfa İlacı,Dornaz alfa aşısı,Covid-19,Corona virüs,Dornaz Alfa İlaçların Fiyatı,Ercüment Ovalı kimdir?,Kistik fibroz

Covid-19 virüsünün tedavisi için uzun süredir ekibiyle birlikte laboratuvarda çalışmalar yapan Prof. Dr. Ercüment Ovalı sosyal medya hesabından umut veren bir paylaşımda bulundu. Ovalı; Dornaz Alfa'nın corona virüs tedavisinde aşı olarak kullanılabileceğini söyledi. Özellikle "Hastaların tedavisinde klinik testlere alınmalı" diyen Ercüment Ovalı'nın aşı için öngördüğü 23 Nisan tarihinden önce etkisinin göstermesi üzerine buldukları ilacın tedavi sürecinde çok etkili olduğunu söylemesi hem bilim, hem de şifa bekleyen hastaların yürüklerinde bir umut ışığı yaktı. 

Dornaz Alfa Covid-19

Dornaz Alfa Nedir / Dornaz Alfa Ne Demektir?

Dornase alfa DNA'yı seçici bir şekilde parçalayan bir enzim olan rekombinant insan deoksiribonükleaz I'ın (rhDNaz) yüksek derecede saflaştırılmış bir çözeltisidir. Dornaz Alfa kistik fibroz hastalarının balgam / mukusunda bulunan DNA'yı hidrolize eder ve akciğerlerdeki viskoziteyi azaltır ve salgıların daha iyi temizlenmesini sağlar.

Dornaz Alfa covid-19

Dornaz alfa (Rekombinan insan DNaz), human DNaz I enziminin rekombinant formudur, bu nedenle "rekombinant human DNAz" (rhDNaz) olarak da adlandırılır. Bu ilaç, KF hastalarının mukusundaki nekroza uğramış nötrofillerden açığa çıkan çok miktardaki serbest DNA'yı yıkmak ve böylece solunum yolu sekrasyonlarının viskoelastisitesini azaltmak, mukusun klirensini artırmak ve solunum yolu enfeksiyonlarının sıklık ve şiddetini azaltmak yoluyla akciğer fonksiyonlarını korumak ya da iyileştirmek amacıyla geliştirilmiştir.

Dornaz Alfa

Dornaz Alfa Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Dornaz Alfa ilacı en çok kistik fibrozisli hastalara reçete edilebilir. Sağlık kurullarından alınan raporla doktorlar tarafından günde bir ampul hastaya inhale edilebilmektedir.

İlacın bilinen yan etkileri: farenjit, larenjit, ses değişikliği, allerjik reaksiyonlar meydana getirmektedir.

Ercüment Ovalı Kişisel Twitter Hesabından Çalışmalarla İlgili Neler Paylaşmıştı?

Prof. Dr. Ercüment Ovalı

Ercüment Ovalı Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"1 aydır laboratuvarda çalıştığımız bir ilacın ismini 23 Nisan'da açıklayacaktık ancak o kadar etkili duruyor ki insanların hayatını kurtarabilir. İnsanların hayatından gün çalmak istemedik. Acilen Dornaz alfa hastaların tedavisinde klinik testlere alınmalı. Kahramanlarıma teşekkür ederim."

Dornaz Alfa İlaçlar Pahalı mı?

Dornaz alfa içeren ilaçlar genellikle Kistik Fibrozis hastalarının tedavisinde kullanılır. Dornaz alfa içeren ilaçların, akciğerlerde bulunan yoğun balgamın sökülmesini ve bu sayede Kistik Fibrozis hastalarının akciğerlerinin daha iyi çalışmasını sağladığı görülmüştür. İlacı devlet desteği olmadan üretmek mümkün değildir. Bu ilaçların piyasa fiyatı takribi olarak: 2872.09₺ üzerindedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...