Tgrt Haber
28 Şubat 2020 16:08

Düdüklü tencere kullanımı hakkında önemli bilgiler düdüklü tencere nasıl kullanılır

Düdüklü tencereler, hanımların vazgeçilmez mutfak gerecidir. Her türlü yemeği, çok kısa sürede ve besin değerleri kaçmadan, aynı zamanda oldukça lezzetli bir şekilde pişirmek mümkündür. Peki ama gerçekten düdüklü tenceremizi doğru kullanmayı biliyor muyuz? Düdüklü tencere kullanımının çok önemli noktaları, güvenlik detayları ve bazı yöntemleri vardır. Bu yöntemleri sizler için en küçük detayını kadar araştırdık.

Düdüklü tencere kullanımı hakkında önemli bilgiler düdüklü tencere nasıl kullanılır
Düdüklü tencere kullanımı hakkında önemli bilgiler düdüklü tencere nasıl kullanılır,

Düdüklü tencereler, hanımların vazgeçilmez mutfak gerecidir. Her türlü yemeği, çok kısa sürede ve besin değerleri kaçmadan, aynı zamanda oldukça lezzetli bir şekilde pişirmek mümkündür. Peki ama gerçekten düdüklü tenceremizi doğru kullanmayı biliyor muyuz? Düdüklü tencere kullanımının çok önemli noktaları, güvenlik detayları ve bazı yöntemleri vardır. Bu yöntemleri sizler için en küçük detayını kadar araştırdık.

Düdüklü tencere sebebiyle vaktimizin çoğunu mutfakta geçirmekten kurtulabiliriz. Daha az gaz harcarız. Aynı zamanda yemeklerimizin düdüklü tencerede yapılmış halleri her zaman daha lezzetli olur. Bu kadar yararı olan bir mutfak gereci nasıl oluyor da can güvenliğimizi tehdit edebilen bir bomba haline geliyor? Burada yapılan hatalar neler? Ne yaparsak bomba etkisi meydana gelir? İşte tüm sorularımızın cevapları makalemizin devamındadır.

Düdüklü tencere nasıl kullanılır?

  • Öncelikle düdüklü tencerenizin, içinde gösterilen veya kullanma talimatında belirtilen maksimum doldurma talimatına dikkat ederek, bu sınırı asla geçmeyiniz.
  • Baklagillerin çoğunda ve tavuk haşlama gibi köpüren tüm yiyeceklerde düdüklü tencerenizin maksimum doldurma kapasitesine asla çıkmayınız. Besinlere kabarmaları için yer bırakınız. Buna göre tencerenizi, orta sınırda veya en az sınırda gösterilen işarete kadar doldurunuz.
  • Her ne tip olursa olsun, düdüklü tencereniz artık basınç dolduktan sonra, eski tiplerde tencerenizin düdüğünü indirdikten sonra, sürenizi başlatın ve bu süre içinde asla ve asla tencereye dokunmayın.
  • Düdüklü tencereniz pişirirken, asla tencerenizi sarsmayın, sallamayın.
  • Düdüklü tencerenizin pişirme esnasında, basınç altındayken veya altı kapalı halde ama hala içi basınç dolu ve kapağı kapalı haldeyken, içinde su var mı diye kontrol etmek için kesinlikle sallamayın. Bu tenceredeki basıncı arttıran bir harekettir ve patlama riskini katlar. Bu düdüklü tencere patlamalarına neden olan ilk hatadır.
  • Düdüklü tencereniz, pişirirken veya ocağın altı kapalı halde fakat hala ısısını korurken, kapağını kesinlikle açmaya çalışmayın. Bu da patlamalara neden olan ikinci hatadır.
  • Özellikle köpürüp, kabaran besinleri pişirirken, düdüklü tencerenin kapağını kapatmadan önce bir taşım kaynatıp oluşan köpüğü temizleyebilirsiniz. Bu sayede siz kapağını kapattıktan sonra köpürme daha az olabilir ve taşma riski ortadan kalkmış olur.
  • Orta ocakta kaynattıktan ve içindeki basıncı kazandıktan sonra mutlaka dakika tutarak, küçük ocağınızın en kısık haline getirerek burada pişirmeye devam ediniz.
  • Düdüklü tenceredeki kısık ateşte pişirme işlemi tamamlandıktan sonra düdüklü tencerenizin kapağını soğuk suya tutup iyice soğuduğundan emin olduktan sonra kapağını açabilirsiniz. Bunun yanı sıra 20 dakika daha, düdüklü tencerenizin kapağı ve düdüğü kapalı olarak fakat altı da kapalı olarak bekletirseniz, içinde pişmeyi uzatmış ve yemeği en lezzetli hale getirmiş olursanız. Vaktiniz varsa mutlaka tencereyi kendi kendine soğumaya bırakın.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...