Tgrt Haber
27 Aralık 2019 15:56

Düğün çorbası tarifi düğün çorbası nasıl yapılır, Düğün çorbası yapımı ve tarifi

Düğün çorbası geleneksel yemeklerimizin başında gelir. Gerdan etinin didiklenerek çorbaya dahil edilmesi ve et suyunun verdiği lezzet ile misafir sofralarımıza tat katar. Düğün çorbasının orijinal hali gerdan etlidir fakat bu çorbayı tavuk etiyle de yapabilirsiniz. Gerdan eti yerine tavuk etini didikleyerek çorbaya dahil edebilir ve et suyu yerine de tavuk suyunu kullanabilirsiniz.

Düğün çorbası tarifi düğün çorbası nasıl yapılır, Düğün çorbası yapımı ve tarifi
düğün çorbası,

Düğün çorbası geleneksel yemeklerimizin başında gelir. Gerdan etinin didiklenerek çorbaya dahil edilmesi ve et suyunun verdiği lezzet ile misafir sofralarımıza tat katar. Düğün çorbasının orijinal hali gerdan etlidir fakat bu çorbayı tavuk etiyle de yapabilirsiniz. Gerdan eti yerine tavuk etini didikleyerek çorbaya dahil edebilir ve et suyu yerine de tavuk suyunu kullanabilirsiniz.

Bu çorbayı yaparken dikkat edilmesi gereken nokta, terbiyeyi direkt olarak sıcak gerdan suyuna dahil etmemek gerektiğidir. Bunu çoğunuz bilir ama bilmeyenler için söyleyelim, hazırladığınız terbiyeye, sıcak et suyundan birkaç kaşık alın ve güzelce karıştırın. Ardından birkaç kaşık daha alıp yine karıştırın ve ardından terbiyeyi yavaş yavaş sıcak et suyuna ekleyin. Böylece soğuk olan terbiyeyi sıcak olan et suyuna alıştırmış olacaksınız ve çorbanız kesilmeyecektir.

Geleneksel tadıyla misafir sofralarının efsane çorbası

Malzemeler

  • 500 gram kuzu gerdan eti
  • 6 su bardağı su

Çorbanın terbiyesi için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım adet taze sıkılmış limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı kırmızı tatlı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Hazırlanışı

  1. Gerdan etinin yağları fazla ise onları temizleyin ve güzelce yıkayın. Bir tencereye gerdan etini alın ve üzerini geçecek miktarda su koyup kaynamaya bırakın. Üzerinde köpükler çıktıkça onları alın. Ocağın altı kısıkta olmalı.
  2. Diğer taraftan çorbanın terbiyesi için bir karıştırma kabına; 1 adet yumurta sarısını, yarım su bardağı yoğurdu, 2 yemek kaşığı unu alın ve iyice çırpın. Üzerine tuzu da ekleyin.
  3. Haşladığınız kuzu gerdan etinin, etlerini kemikten ayırın ve küçük ince uzun parçalara ayırın.
  4. Karıştırmak kabındaki terbiyeye, gerdan suyundan yarım kepçe alıp karıştırın. ardından bir kepçe alın ve bir daha karıştırın ve terbiyeyi yavaş yavaş gerdan etlerini aldığınız tenceredeki suya ekleyin ve hızlı hızlı karıştırın. Etleri de ekleyin ve ardından kısık ateşte kıvam alana kadar kaynatın.
  5. Üzeri için 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin ve üzerine yarım çay kaşığı kırmızı tatlı biber ve 1 tatlı kaşığı naneyi ekleyerek karıştırın.
  6. Yaktığınız tereyağı çorbaya ekleyin ve ardından çorbayı servis edin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...