Tgrt Haber
12 Kasım 2019 10:25

Dünyanın En Küçük Köpek Cinsleri

"Dünyanın en küçük... " Bu ifadenin sonuna ne gelirse, gelsin aklımıza sevimli, sempatik ve sevecen bir şey gelir. Bu makalemizde bizlerde "Dünyanın en küçük köpek ırkları"nı konu edindik. Hem küçücük, hem de çok sevimli ve sadık bu dostların kimler olduğunu merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin ve bu sevimli canlılarla yakından tanışın. Keyifli okumalar diliyoruz.

Dünyanın En Küçük Köpek Cinsleri
Dünyanın En Küçük Köpek Cinsleri,en küçük köpek ırkları,en değerli köpek cinsleri,birbirinden şirin minik köpekler,dünyanın en küçük köpekleri,büyümeyen köpek cinsleri,küçük köpekler,minnak köpekler,minik köpekler

Dünyada çok farklı ve çeşitte köpek ırkları var. Hepsi de kendine has bir özellik ve karaktere sahip. Büyük köpek cinsleri olduğu gibi, küçük köpek cinsleri, süs köpekleri, av köpekleri, çoban köpekleri, bekçi köpekleri gibi daha sınıflandırabileceğimiz bir çok köpek ırkı, dünyamızda yaşamaya devam ediyor. Bu cinsler arasında Sivas Kangal Köpeği gibi 150 kilo ağırlığına yaklaşan köpekler olduğu gibi, 1 kilogramdan daha az kiloya sahip ırklarda var. Bu yazımızda dünyanın en küçük köpek cinslerini inceledik.

İşte tüm sevimliliğiyle dünyanın en küçük köpek ırklarının isim ve özellikleri. 

Dünyanın En Küçük Köpek Irkları

Chihuahua

Dünyanın En Küçük Köpek Cinsleri

Ağırlığı 3 kg, boyu 23 santim kadar olan anavatanı Meksika olan Chihuahua ırkı köpekler dünyanın en küçük köpekleri arasında listemize ilk sıradan girdi. Adını, Meksika’nın Chihuahua eyaletinden alan bu küçük köpekler bir kişiye bağlanırlar ve bağlandığı, sözünü dinlediği sahibini de oldukça kıskanırlar. 

Yorkshire Terrier 

Dünyanın En Küçük Köpek Cinsleri

Yorkshire Terrier ırkının ismini duymayan yoktur herhalde. Çünkü dünyada en çok sahiplenilen köpekler arasında yerini almış bu küçük ve sevimli canlılar sadece 17,5 santim yüksekliğe ve 3,2 kilo ağırlığa kadar çıkabiliyorlar. İpeksi tüyleri, masum bakışıları ve aşırı sevecen bir köpek olması sebebiyle oldukça ilgi görüyor. 

Pomeranian

Dünyanın En Küçük Köpek Cinsleri

Pomeranian ırkı köpekler maksimum 30 santim yüksekliğe ve 3 kilogram ağırlığa sahip. Dünyanın en küçük köpekleri listemize giren bu sevimli ve hareketli canlılar, görebileceğiniz en neşeli küçük köpek ırkları arasında yer alır. Sahiplerine çok bağlılar, hareketli ve meraklı olan bu ırk tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de çok seviliyor.

Oyuncak Kaniş (Toy Poddle)

Dünyanın En Küçük Köpek Cinsleri

Görüntüsü aynı maskota benzeyen Kanişlerin en küçük boylu olan oyuncak kanişin yüksekliği 25 santim maksimum ağırlığı ise 4 kiloya kadar çıkabiliyor. Boyu ve görüntüsü sizi aldatmasın çünkü kanişler görebileceğiniz en zeki köpekler arasında yer alır. Ayrıca eğitimleri oldukça kolaydır. Bir hareketi hızlıca anlarlar. Bu yüzden insanların vazgeçilmez en yakın dostu olmayı başarmışlardır. Kanişlerin bu arada "standart, minyatür ve oyuncak" olmak üzere üç farklı boy ve farklı kilogramlara ulaşan çeşidi var.  

Papillon

Dünyanın En Küçük Köpek Cinsleri

Adının anlamı kebelek olan Papillon ırkı köpekciğin yüksekliği maksimum 28 santim ağırlığı ise maksimum 4-5 kilogram arasındadır. Bu ırkın geçmişi 700-800 yıla kadar dayanıyor. Enerjik, oyuncu, karakterli ve sevecen olan Papillon cinsi köpeklerin çocuklarla da arası oldukça iyi. Bu da onları tam anlamıyla bir aile bireyi haline getiriyor. 

Pug

Dünyanın En Küçük Köpek Cinsleri

Pug adını her geçen gün daha sık duymaya başladık. Evet hak ediyor tabii ki. Zaten tipini gören şöyle bir okşamadan duramıyor. Pug cinslerinin ırk geçmişi de oldukça eski. Bir rivayete göre Pug milattan önce 400 yılında ortaya çıkmış. Bu da onları köpek ırkları arasında en köklü ırklar arasına koyuyor. Maksimum yükseklikleri, 32 santim kadar, ağırlıklarıysa en fazla 6 ila 9 kilogram arasında oluyorlar. Küçük ve sevimli olan Pug cinsi köpeklerin çocuklarla arası oldukça iyi. 

Shih Tzu

Dünyanın En Küçük Köpek Cinsleri

Melez bir ırk olan Shih Tzu cinsi köpeklerin Tibet Lhasa Apso ırkı ile Pekineslerin çaprazlanmasıyla ortaya çıktığı düşünülüyor. Maksimum boyu 28 santim, ağırlığı ise 4 ila 7 kilogram arasında değişen Shih Tzu ırkları ipeksi tüyleri, yumuşak huyluluğu, sakin ve sadık olunuşu ile ün salmış. Bir kusuru olan bu köpeklerin biraz inatçı oldukları söylenir. 

Bichon Frise

Dünyanın En Küçük Köpek Cinsleri

Başka bir melez ırk olan, Bichon Frise cinsi köpekler, Poddle yani Kaniş ile Barbet su spanieli melezi köpeklerdir. Ortalama yüksekliği 28 santim, ağırlı ise 5 ila 9 kilogram arasında değişen bu ırk hem eğlenceli, hem de oldukça bir tür olarak karşımıza çıkıyor. Anlatılanlara göre, çok eskilerde Fransız sarayının maskotu olarak da biliniyor. Bichon Frise ırkları çok neşeli, arkadaş canlısı, zeki ve eğlencili yapısı ile bilinirler. Yoğun ve yumuşak tüyleri ile ilk bakışta bir kontesi andırdığı kesin. Ülkemizde bu ırk çok fazla tanınmıyor olsa ad Frise ırkının gerçekten fanatikleri var diyebiliriz.

Boston Terrier

Dünyanın En Küçük Köpek Cinsleri

Görüntüsü buldog köpeklerini andıran bu ırkın 38 ila 43 cm yüksekliğe, 5 ila 11 kilogram arasında bir yapıya sahip. Boston Terrier Yorkshire ile aynı familyadan geliyor. Kısa vücutlu, kaslı yapısı ile tam bir evcil hayvan ırkı olan Boston Terrier çok neşeli ve sevimli bir canlıdır.

Minyatür Pinscher

Dünyanın En Küçük Köpek Cinsleri

Kısa adıyla Pinscher dediğimiz bu ırk tam bir kuçak köpeği. Maksimum yükseklikleri 30 ila 35 cm, ağırlıklarıysa 4 ila 5 kg arasında değişiyor. Özgüveni oldukça yüksek olan bu ırkın saldırganlığı ise dillere destan. Şayet Pinscher ırkını küçüklükten sosyalleştirmez ve güzel bir eğitim veremezseniz gazabından kurtulamazsınız bunu da söylemiş olalım. 

Fransız Bulldog

Dünyanın En Küçük Köpek Cinsleri

İşte karşınızda en küçük köpek cinsleri arasında son olarak herkesin tanıdığı Fransız Buldogu var. Ortalama yükseklikleri 30 santim, ağırlığı ise 13 kilo olan Fransız buldog köpeklerinin görüntüsü sizi aldatmasın. O kaslı görüntüsünün ardında öylesine bir şefkat var ki tanıyınca sizde şaşıracaksınız. Ayrıca Fransız Buldogu çocuklarla ve evdeki başka hayvanlarla da oldukça iyi geçinirler. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...