Tgrt Haber
12 Kasım 2019 16:01

Dünyanın En Sevimli Köpek Cinsleri

Dünyanın en sevimli, en evcil köpeklerinden derlediğimiz ve köpek cinsleri ile ilgili önemli bilgilerin verildiği makalemizde insanlarla çok iyi ilişki kurabilen, dost canlısı köpek türlerinden en iyi on köpek ırkını ele aldığımız bu makale de yeni edineceğiniz sevimli köpeğin hangisi olacağına karar vermenizde yardımcı olabilmesini umuyoruz. Keyifli okumalar.

Dünyanın En Sevimli Köpek Cinsleri
sevimli köpekler,sevimli köpek,dünyanın en sevimli köpeği,küçük köpekler,süs köpekleri,en iyi süs köpeği ırkı,en zeki köpek ırkı

Irkı ve cinsi ne olursa olsun tüm hayvanlar bu hayvanlar arasında sadakatleri ile meşhur olmuş köpekler her zaman en iyi arkadaşlar arasında yerini almıştır. Onlar sadıktır, dost canlısıdır, kolayca ailenin bir üyesi haline gelebilirler. Şimdi nerede olursanız olun size eşlik edebilecek en sevimli köpek türlerinden derlediğimiz listeye gelin hep birlikte göz atalım.

Dünyanın En Sevimli Köpek Cinsleri

Shih Tzu (Şitsu)

Dünyanın En Sevimli Köpek Cinsleri

Ev hayvanları ve çocuklarla iyi geçinirler. Havlama davranışını nadir gösterdiklerinden dolayı bekçi köpeği olmaya uygun değillerdir. Belirgin stop, çıkıntılı kafatası belirgin özellikleridir. Alt köpek dişleri üst köpek dişlerinden daha uzundur ve ağız kısmı kısadır. Kuyruğu yüksek duruşlu olmalıdır; baş ve kuyruk orantısı vücuduna uygun olmalıdır. Neşeli, sosyal, özgür ruhlu, akıllı bir köpek ırkıdır. Havlama davranışını nadir gösterirler. James Mumford bir dergide Shih Tzu ırkını ev kedisi olarak tanımlamıştır.

Toy Poodle

Dünyanın En Sevimli Köpek Cinsleri

Diğer köpeklerle, hayvanlarla ve çocuklarla iyi anlaşırlar. Yavru iken sosyalleştirmek daha faydalıdır. Birinin ortama girdiğinin hemen farkına varabilir ancak yeni ziyaretçilere karşı arkadaş canlısıdır. İyi birer bekçi köpeğidirler. Görünüşü çok şıktır. Uzun, dar ağzı, hafif bir stopu ve koyu gözleri vardır. Standartlara uygun bir Poodle'ın düz bir sırtı, uzun kuyruğu ve oval ayakları olur. Ayaklarının uzunlukları ve ağırlıkları neredeyse birbirine eşittir.

Standart bir Poodle hassas, akıllı, canlı, oyunsever, gururlu ve şıktır. Aile ile sağlam bağ kurar ve iyi bir arkadaştır. Akıllı, itaatkâr olmaları onları dünyanın en populer köpek ırklarından biri haline getirmiştir. Oyun oynamaya heveslidir. Miniature Poodle ve Toy Poodle türlerinden daha az havlama davranışı gösterir.

Pug

Dünyanın En Sevimli Köpek Cinsleri

Ev hayvanları, köpekler ve çocuklarla iyi geçinirler. Sahibi tarafından ihmal edilirse kıskançlığa kapılabilirler ve yoğun sosyalleşme programına tabi tutulmaları gerekir. Puglar sevgi dolu olmakla birlikte hep sahibinin yanı başında olmayı severler. Bir çoğu hırıltı ve horlama davranışı gösterir.

Puglar, sakin, uyumlu, sosyal, akıllı köpeklerdir. Latincede ‘az içinde çok’ anlamına gelen ‘multum in parvo’ tabiri bu tür için sık sık kullanılır. Pug, küçük bedeninde kocaman bir karakter barındırırlar.

Maltese

Dünyanın En Sevimli Köpek Cinsleri

Kendinden büyük yapıda olan köpeklerle bile çok iyi anlaşmalarının yanı sıra kediler ve köpeklerle iyi geçinirler. Oyunu çok sevdikleri için küçük çocuklara bu durum zarar verebilir. Yabancıları havlayarak haber verirler ancak onlara alışmaları uzun zaman almaz. Kubbe gibi kafatası vardır ve etrafında hale olan yuvarlak koyu gözlere sahiptir. Burnu geniş, siyahtır; beyaz tüylerle kaplı alçak kulakları vardır. Bazılarının burunu suyun içinde pembeleşir. Yaşlı köpeklerde ise bu durum kalıcı olabilir. Kuyruğu sırtının üzerinde olur ve küçük, yuvarlak ayakları vardır.

Maltese öğrenmeye istekli, korkusuz, arkadaş canlısı ve sosyaldir. Çok yüksek enerjili olması bu duruma alışkın olmayan yeni sahipler için biraz zor olabilir. Çok fazla havlama davranışı göstermezler bununla birlikte herhangi şüpheli bir durumda havlama özellikleri onları iyi birer gözlemci köpek yapar. Kucakta durmayı çok severler ancak aşırı ilgi de beklemezler.

Bichon Frise

Dünyanın En Sevimli Köpek Cinsleri

Yabancılarla, diğer köpeklerle ve çocuklarla arkadaş olmaya isteklidirler. Sık sık havlar ve oyun oynarken tatlı ısırıklar atabilirler. Aileye süper ek üye görevi görürler. Kediler gibi evin içinde mutlu mutlu koşuşturmayı severler. Kısa kabarık tüylü, yuvarlak koyu gözlü, düşük kulaklı, yuvarlak ayaklıdır. Arkadan kıvırcıklaşan bir kuyruğu vardır. Makas dişleri, küçük ağızı güçlü göğsü, güzel uzun boyunları vardır. Gözlerinin etrafında koyu halkaları vardır. Burunları ve dudakları koyudur.

Bu cins köpekler hassas, uyumlu, sıcakkanlı ve oldukça oyunseverdir. Zıplayan, hayat dolu, mutlu ve arkadaşlığı seven bir köpektir. Kolay ve mutlu bir yapıları vardır.

Yorkshire Terrier

Dünyanın En Sevimli Köpekleri

Kişisel alanına müdahale edilmediği sürece; çocuklar ile iyi geçinirler. Küçük boyutu yüzünden iyi denetlenmezse küçük çocuklarla yalnız bırakılmamalıdır. Büyük köpeklere karşı fazla cesur davranabilirler ancak diğer ev hayvanları ve kedilerle iyi geçinirler. İç mekânda yaşamayı tercih ederler ve soğuk havalara uygun değildirler.

Ailelerine bağlı olmakla birlikte; biraz özgürlük isterler. Boylarını aşan karakter yapıları vardır. Akıllı, hayat dolu, cesurdur. Köpeklerin arasında akıl yönünden testler sonucunda 3. olduğu görülmüştür. Tehlikeyi sezdiğinde havlama davranışı gösterir. Alfa Köpek karakterlerinden dolayı deneyimsiz insanlar için uygun değildir.

Boston Terrier

Dünyanın En Sevimli Köpek Cinsleri

Boston Terrierler enerjik, arkadaş canlısı ve kibar olma özellikleriyle özel hayvanlardır. Çok iyi huylu ve bütün yaştan çocuklarla iyi anlaşma özelliğiyle bilinirler. Aynı zamanda daha büyük yaştaki kişiler için de iyi arkadaş olabilirler. Saldırma huyları olmadığından dolayı kedi ve diğer küçük hayvanlarla iyi geçinme eğilimleri vardır. Boston Terrierler buna rağmen çok erken yaşta sosyalleştirilmeliler böylelikle diğer köpeklere saldırgan tavır göstermeleri engellenir.

Boston Terrierleri sıcakkanlı, sevgi dolu ve oyun sever türlerdir ki onlar dövüş ringlerinden inip mükemmel bir aile hayvanı olmuşlardır. Çok çabuk öğrenirler çünkü çok akıllıdırlar. Ancak küçük yaşlarından itibaren bu tür köpekler içlerinde sıkı bir lider barındırlar. Bu lider ortaya çıktığında inatçı ve söz dinlemez olabilirler. Gerektiğinde havlamaktan çekinmemelerine rağmen Boston Terrierler bekçi köpekleri olarak bilinmezler.

Pomeranian

Dünyanın En Sevimli Köpek Cinsleri

Oldukça küçük ve çok tüylü bir ırktır. Yüzleri çok değişkenlik göstermekle beraber bir kısmı tilkiye benzerken, bir diğer kısmı ise oyuncak ayıları andırmaktadır. 

Bu ufacık köpeklerin boylarına ve minikliklerine aldanmamak gerek. Çünkü ısırma eğiliminde olan bir köpek türü olan Pomeranian Boo, bu konuda size çok çok nadir de olsa sıkıntı yaşatabilir. Özellikle ufak çocuklarla yalnız bırakılmamalıdırlar. 

Bu köpekler gerçekten zeki. Söylediğiniz şeyleri ve onlara ilettiğiniz komutları belli bir süre sonra çok rahat kavrayabilir ve yaptıklarıyla sizleri şaşırtabilirler.

Fransız Bulldog

Dünyanın En Sevimli Köpek Cinsleri

Apartmanda bekçilik görevi vermek istediğiniz bir köpek türü varsa bu kesinlikle Fransız bulldog köpeği olmalıdır. Sevecen, sıcakkanlı ve oyuncu olmasından dolayı evinize buyur edebileceğiniz bir köpek olan bu cins sadece bir kişi ile duygusal anlamda bağ kurabilir ve onu da kolay kolay bırakmaz. Duygusal oluşları ile bilinen bu köpekler rahatsız edildiklerinde ya da sahiplerini kıskandıklarında oldukça yırtıcı ve saldırgan davranışlar sergileyebilirler. Ufakken başka hayvanlarla birlikte büyütülmeleri durumunda diğer hayvanları kabul edebilirler. Yaramaz çocuklardan hoşlanmayan bu cins yaşlılarla çok iyi anlaşır.

Chihuahua

Dünyanın En Sevimli Köpek Cinsleri

Başka köpeklerle ve kedilerle hiç bir problem olmadan yaşarlar. Özellikle kendi cinsleri ile iyi geçinirler. Saldırganlığı önlemek için daha küçük bir yavruyken sosyalleştirilmelidir. Küçük çocuklar bu cins köpekleri oyuncak sanabilir ve bu yönde yapacakları hareketler köpeğin ısırmasına yol açabilir. İyi eğitim almadıkları sürece 12 yaşından küçükler ile yalnız bırakılmaları tercih edilmez.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...