Tgrt Haber
12 Kasım 2019 12:16

Dünyanın En Zeki ve En Akıllı Köpekleri

Hiç kuşkusuz köpekler, insanların en sadık dostudur. Onların, insanların yalnızlığını paylaştığını söylesek duygusal bir iddiadan öte realist bir tespitte bulunmuş oluruz. Çünkü köpek ırklarının hemen hemen hepsinde sahiplenme içgüdüsü vardır. Bu sebeple insanlar da hem yalnızlıklarını paylaşmak, hem bir takım sorumluluklar almak için köpek beslerler. Fakat huyunu bilmeden sahiplenilen köpek ırklarının bir takım sıkıntılara sebep olabileceğini unutmamak gerekir. İşte bu sebeplerden dolayı sizler için bu makalemizde “Dünyanın en zeki ve en akıllı köpek ırkları”nı tanıtmaya çalışacağız. Keyifli okumalar diliyoruz.

Dünyanın En Zeki ve En Akıllı Köpekleri
Dünyanın en zeki köpekleri,Dünyanın En Zeki ve En Akıllı Köpekleri,zeki köpek ırkları,en zeki köpekler,akıllı köpekler,eğitimli köpekler,en cins köpekler,köpek cinsleri,çoban köpekleri,sivas kangal,Avustralya Çoban Köpeği,Doberman Pinscher,Alma

Avustralya Çoban Köpeği

Avustralya Çoban Köpeği

Bir çoban köpeği olan bu ırk, Avustaralya doğasının sert ve sıcak şartlarına tam uyumlu bir canlısıdır. Dünyanın her ülkesinde çobanların sürüyü yönlendirmek ve kontrol etmek için köpekleri kullandığını biliyoruz. İşte bu ırk ise hızlı, çevik ve zeki olduğu için hayvan sürülerini hızlı bir şekilde istenilen yöne doğru yönlendirmesi, ayrıca sürüyü tehlikelere karşı koruması ile bilinir.

Rottweiler

Rottweiler

Rottweiler cinsi köpekler, yavru iken çok sevimli buluruz. Fakat yaşları bir hayli ilerledikçe surat ifadesindeki o sertlik dikkatlerden kaçmaz. Bu sertlik maalesef birçok insanın köpekten kormasına sebep olur. Halbuki Rottweiller'in o sert ve haşin bakışının altında inanılmaz bir sıcakkanlılık yatar. Bu sebeple tam bir aile köpeğidir. Koruma içgüdüleri oldukça gelişmiştir. Rottweiller'in korumacı bu tutumu onu güvenlik köpeği olarak anılmasına sebep olmuştur.  

Papillon

Rottweiler

Bir süs köpeği olan bu ırk gerçekten çok sevimli ve oldukça zeki bir köpek türüdür. Köklü bir aileden gelen Papillon cinsi köpekler eskiden sadece kraliyet aile üyeleri ya da aristokrat kişiler tarafından sahiplenip beslenirdi. Bu ırkın bilinen bir başka özelliği ise kulaklarının ileri düzeyde duyuşudur. Papillon köpeği iz sürme köpeği olarak bilinir. Çevik, zeki, oyuncu olmasının yanı sıra eğitmek ise oldukça kolaydır. Günümüzde köpek yetenek yarışmalarında bir Papillon ırkı köpeği mutlaka görebiliriz. 

Labrador Retriever

Labrador Retriever

Yer yüzünde görebileceğiniz en sakin, en sabırlı köpek türüdür Labradorlar. Elbette bu sabır ve sakinliği her aile tarafından sahiplenilmesini sağlamıştır. Irkı zeki ve koruyucu bir yapıya sahip olduğundan evde beslenilebilecek en iyi türdür. Özellikle engelli insanlara destek olmakta üzerlerine yoktur. Emniyet teşkilatlarında narkotik köpeği olarak da sık sık karşımıza çıkan Labradorlar'ın eğitimi ise oldukça kolaydır.  

Shetland Çoban Köpeği

Shetland Çoban Köpeği

Görüntüsü "Lassie" ırkını andıran uzun saçlı Shetland Çoban Köpeği keskin bir zekaya sahiptir. Günümüz de iz sürme ve güvenlik köpeği olarak kullanılıyorlar. Shetland'ın eğitimi de oldukça kolaydır. Yabancılara karşı şüpheci olan Shetland ırkı köpeklerin güvenlik birimlerinin gören gözü, işiten kulağı olduğunu da unutmamak gerekir. 

Doberman Pinscher

Doberman Pinscher

Doberman Pinscher köpekleri aşırı sahiplenmeci bir yapıya sahiptir. Pinscher, farklı birkaç türün karışımıdan oluşmuş melez bir türdür. Tam anlamıyla bir koruma köpeğidir. Onu polis köpeği, koruma köpeği veya iz sürme köpeği olarak sık sık haberlerde görürüz. İnanılmaz sadık olan bu ırklar ile ilgili kötü hikâyeler duyduysanız da çok fazla kulak kabartmamanızı tavsiye ederiz. Çünkü Doberman cinsleri iyi bir eğitim aldıklarında hemen sosyalleşirler ve sizin en yakın dostunuz olurlar. 

Golden Retriever

Golden Retriever

Golden Retriver cinsi köpekler dünyaca bilinen bir ırktır. Günümüzde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de evlerde sık sık gördüğümüz bu sevimli ve zeki ırkı, filmlerde ava çıkan sahiplerinin yanında samimi bir yol arkadaşı olarak sık sık görürüz. Çok zararsız ve sahiplerinin her sözüne sadık olan Retriver'ların en kötü tarafı ise maalesef tüylerini aşırı döküyor olmasıdır. Golden ırkının koku alma duyuları inanılmazdır. Çok uzak mesaflerden koku alabilir. Bu ırkı genel de arama kurtarma faaliyetlerinde, narkotik köpeği olarak da görürüz. Zeki aynı zamanda çocuklara karşı sabırlı olan Retriver'ların zararsız ve sakin oluşu yüzünden sahipleri tarafından vazgeçilmez ilan edilmelerine sebep olmuştur. 

Alman Çoban Köpeği

Alman Çoban Köpeği

Red Kit çizgi filminde Red Kit'in o meşhur köpeği Rin Tin Tin'in aslında bir Alman çoban köpeğidir. Alman çoban köpeklerini ilk görenler onun agresif ve saldırgan olduğunu sanır. Oysa kazın ayağı hiç de öyle değildir. Alman çoban köpekleri sosyalleştirildiklerinde inanılmaz sevecen ve oyuncu köpeklerdir. Gerek zekaları, gerek koruma iç güdüleri sayesinde Alman çoban köpeklerini koruma veya polis köpeği olarak çok sık görürüz. 

Kaniş

Kaniş

Poddleler cinsi köpeği ilk görenler onu podyumda elbisesini göstermeye çalışan bir mankene benzetebilirler. Böyle düşünenler haksız sayılmazlarda Çünkü, Poddleler'in süslü hali tam olarak öyle bir görüntü resm eder. Oysa bu ırk sadece şekilleri ile değil zekaları ve öğrenme becerilerindeki maharetleriyle de bilinirler. Bu cins köpekler, iyi bir avcı köpeği, hızlı bir iz sürme köpeği ya da arama kurtarma köpeği olarak kullanılırlar. Poddleler'in kuş yakalama özelliği de vardır. Korumacı yapısı olan bu ırkın sahiplerine bağlılığı ise dillere destandır.

Border Collie

Border Collie

Border Collie cinsi köpekleri sürekli birşeylerin peşinden koşarken görebilirsiniz. Onca koşuşturmaya rağmen azıcık durup dinlenmez. Tam bir enerji deposu olan Border köpekleri adeta bir koşucuyu andırır... Buna ilaveten o harika bir çoban köpeğidir. Hatta çoban köpekleri sırılamasında en başı çeken köpeklerden biridir. Sahiplerine yardımcı olmaktan büyük zevk alan Border Collie ırka köpeklerin eğitimi tam anlamıyla alırlarsa o da vazgeçilmez bir dostunuz olabilir.  

Husky

Husky

Husky ırkı köpekler de dikkatli ve enerjik bir yapıya sahiptir. Hızlı, atletik, güçlü ve dayanıklı olmaları sebebiyle yıllarca kızak çekme köpeği olarak kullanılmışlardır. Husky köpekleri zeki, oyuncu ve oldukça sevimlidir. 

Sivas Kangal Çoban Köpeği

Sivas Kangal Çoban Köpeği

Memleketimizin en cüsseli köpeklerinden biri olan ve Anadolu aslanı olarak bildiğimiz Sivas Kangal Çoban Köpekleri dünyanın en özgür ve en sadık köpekleri arasında yer alır. Evet cüssesini görenleri korkutan, kurt sürülerini boğması ile tanınan, sabihini ve kendisine emanet edilmiş sürüyü korumasıyla bilinen Kangal köpekleri emniyet teşkilatları da eğiterek toplumsal olayların bastırılmasında kullanmışlardır. Güçlü hafızaları, keskin ve pratik zekaları, sahiplenme duygularındaki hassaslığı ve soğukkanlılığı takdire şayandır. Ev için biraz büyük gelebilir. Fakat çiftlik tarzı yerlerde evin bir bireyi gibi davranır.   

Kafkas Çoban Köpeği

Kafkas Çoban Köpeği

Dünyanın en cüsseli ve iri köpeklerinden biri de hiç kuşkusuz Kafkas Çoban Köpekleridir. Zeki, hassas ve sadık bir karakteri olan Kafkas çoban köpekleri Güney Rusya’dan Azerbaycan’a, onradan İran ve Türkiye’ye, Gürcistan’dan Ermenistan’a kadar bir çok ülkede görmek mümkün. Bu ırk oldukça değerlidir. 

Presa Canario

Presa Canario

Çok güçlü bir köpek türü olan Presa Canario ırkı köpekler bekçi köpeği olarak kullanılmaktadır. Bu ırkı görüpte korkmayan yok gibidir. 

Cane Corso

Cane Corso

İyi bir bekçi köpeği olan İtalyan menşeli Cane Carso'lar eğitilmesi en kolay köpek ırkları arasında yer alır. Zeki ve oyuncu olan bu köpeklerin sahiplerine karşı olan sadakati ise dillere destandır. 

Dogo Argentino

Dogo Argentino

Pitbull’a oldukça benzeyen bu cins köpekler, kaslı ve uzun vücut yapısıyla diğer ırklardan biraz farklıdır. Zeki, cesur, oyunu seven Argentino köpekleri yabancılara karşı ve başka köpeklere karşı agresiftir. Fakat eğitim alırlar da sosyalleşirlerse bu özelliklerini de bertaraf edebilirler. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...