Tgrt Haber
09 Haziran 2016 11:54 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:50

E Okul, karne notları sorgula, TEOG sınav sonuçları giriş - E okul karne notu, internetten nasıl bakılır?

E okul, e okul karne notu, e oukl giriş, e oukl veli, MEB E okul VBS sistemi ve öğrenci sınav sonuç sorgulama ekranı. E-Okul nedir? Karne notları nasıl sorgulanır? İnternetten karnelere nasıl bakılır? E okul TEOG sonuçları MEB tarafından açıklandı. E okul karne notları sorgula, YEP puanlarını e-okul.meb.gov.tr'den açıklandı. TEOG sınav sonuçları e-okul.meb.gov.tr'den öğrenci TC Kimlik Numarası ve Öğrenci Numarasıyla giriliyor.

E Okul, karne notları sorgula, TEOG sınav sonuçları giriş  - E okul karne notu, internetten nasıl bakılır?
e okul,e-okul,e okul karne,e okul karne notları,e okul karne sorgulama,e okul veli,e okul giriş,e okul notlar,e okul not,e okul vbs,e okul öğrenci,teog,teog sınavı,teog sınav sonuçları,e oukl teog,e okul karne notu,E okul karne notları

E oukl, e oukl karne notu, e okul giriş, e oukl veli, E okul veli bilgilendirme sistemi, e okul karne, e okul karne notu, karne notu sorgulama, MEB E-okul VBS sistemi ve öğrenci sınav sonuç sorgulama ekranı. E-Okul nedir? Karne notları nasıl sorgulanır? İnternetten karnelere nasıl bakılır? Detaylar haberimizde. E okul TEOG sonuçları MEB tarafından açıklandı. MEB TEOG 2016 sonuçları ve YEP puanlarını e-okul.meb.gov.tr'den açıklandı. E okul karne notları sorgula, TEOG sonuçları e-okul.meb.gov.tr'den öğrenci TC Kimlik Numarası ve Öğrenci Numarasıyla giriliyor. TEOG sınav sonuçları ve okul için haberimizin detayını inceleyin,

Milli eğitim Bakanlığı’nın eğitim alanında gerçekleştirdiği yenilikleri en etkin şekilde eğitime uygulayarak, eğitimde çok daha üstün kalite standartlarının yakalanabilmesi amaçlanıyor. Özellikle de teknolojik gelişmelerin eğitim alanında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanıyor olması eğitimde çok daha üstün eğitim kalitesi standartlarının yakalanabilmesi sağlanıyor. Eğitim alanında teknolojiyi en etkin şekilde kullanan Milli Eğitim Bakanlığı’nın MEBSİS projesinin önemli bir parçası olan e-Okul sistemi özellikle velilerin ve öğrencilerin eğitim ilişkilerinin çok daha sağlıklı temeller üzerine kurulabilmesini sağlıyor. Türkiye’de ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında okuyan milyonlarca öğrencinin güncel eğitim verilerinin yer aldığı sanal bir eğitim projesi sistemi olan e-Okul sistemi elektronik ortam üzerinde öğrencilerin güncel eğitim verilerini bulundurmaktadır.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ 2016 NASIL GİRİŞ YAPILIR? 

Öğretmen ve idareciler E-Okul yönetim bilgi sistemi ile öğrencilerin ve okul bilgilerinin çok daha etkin ve merkezi bir sistemde yönetimi, girişi ve düzenlemesi gibi işlemleri daha pratik şekilde gerçekleştirebilmeleri sağlanırken E-Okul veli bilgilendirme sistemi ise çocuğunuz ile ilgili olan güncel eğitim bilgilerine pratik şekilde ulaşabilmenize yardımcı oluyor. E-Okul yönetim bilgi sistemi ile öğretmen ve idareciler tarafından okul ve öğrenci bilgilerinin merkezi bir sistem içerisinde hatasız ve güncel olarak düzenlenebilmesine yardımcı oluyor. Dijital ortamda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan E-Okul yönetim bilgi sistemi girişi, internet dünyasında bulunan E-Okul internet sayfasında öğretmen ve idareci giriş bölümünden yapılabiliyor.
teog sonuçları 2016.. 

E-Okul yönetim bilgi sistemi girişi işlemleri öğretmen ve idarecilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen 'kullanıcı adı' ve 'şifre' bilgilerini girerek yapılabiliyor. Öğretmen ve idareciler E-Okul yönetim bilgi sistemi ile birlikte idareciler okula dair öğrenci dosyası girişi, düzenlemesi ve güncellemesi, öğrenci fotoğraf girişi ve güncellemesi, nakil kaydı işlemleri, kayıt işlemleri, gelişim raporları, haftalık ders programı hazırlığı ve derslere giren öğretmen bilgisi gibi işlemler gerçekleştiriliyor. E-Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde öğretmenler ise öğrencilerin not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, gelişim raporları ve performans notları gibi işlemleri gerçekleştirebiliyor.

e-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ MOBİL GİRİŞ EKRANI 2016

e-okul veli bilgilendirme sistemi 2016 mobil uygulama hizmete sokuldu.
Peki e-okul veli bilgilendirme sistemi mobil giriş nasıl yapılır, e-okul vbs mobil uygulama indirme nasıl oluyor? İşte detaylar...
İnternet üzerinden yapılan işlemlerin çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirilmesi adına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aynı zamanda e okul mobil uygulama da oluşturularak kullanıma sunulmuştur. E okul mobil uygulamasında kişilerin bilgi alabilmesi adına aynı internet üzerinden işlem yapar gibi işlem yapması ve bilgilerine ulaşması gerekecektir. Bu noktada e okul mobil uygulamasında da yine öğrencilerin üyelik bilgilerinin üzerinden sisteme erişim sağlanmalıdır. Sorgulama sitesindeki e okul veli girişi yazısındaki gibi kişiler veli girişi için online sistemleri tercih edebileceği gibi aynı zamanda mobil uygulamaları da kullanabilir. Mobil uygulamalar iki farklı şekilde hazırlandığından dolayı telefonlardaki işletim sistemlerine göre seçim yapılabilir.

2015-2016 eğitim öğretim yılı 17 Haziran’da sona eriyor. 3 aylık bir aranın ardından yeni eğitim öğretim yılı 19 Eylül 2016’da başlayacak. Yaz tatiline girecek öğrencilerin karne heyecanı da başladı. Sabahçı öğrencilere 8.30 – 9.00 , öğlenci öğrencilere ise 10.00 – 11.00 saatleri arasında karneleri verilecek. Veliler ise öğrencilerin karnelerine internet ortamından ulaşabilecek. Karnede not değiştirmek ve velileri kandırmak bundan sonra pek de mümkün olmayacak gibi gözüküyor.

Bu adrese girerek veliler karne notlarına ulaşabilecekler. Üst kısımda bulunan “Veli Bilgilendirme Sistemi Grişi” bölümüne veliler öğrencinin TC kimlik numarası ve öğrenci numarasını girdikten sonra sağ taraftaki rakamları da yanındaki kutucuğa yazarak girebilirler.

Zamanla daha çok okulun projeye katılması ile öğrencilerin yazılı notları, devamsızlıkları ve karneleri gibi bilgilere ulaşmak mümkün.

E-Okul Mobil Uygulaması Nedir?

Akıllı telefonlar içinde uygulama mevcut. Telefonunuzun markasına göre App Store veya Google Play Store’dan uygulama ücretsiz olarak indirilebilir. Sistemi kullanmak için öğrencinin TC kimlik numarası ve öğrenci numarası yeterli oluyor. Sistemden aynı zamanda öğrencinin haftalık ders programı, derslerin başlangıç bitiş saati, derslere girecek öğretmenler ve devamsızlık durumu gibi bilgilere ulaşmak mümkün.

Sistemde öğretmen girişi bölümü de bulunuyor. Bu bölümden öğretmenler yazılı sonuçlarını girebilecek, ders programlarını ayarlayabilecek ve duyurular yapabilecek.

TEOG Sınav Sonuçları Nasıl Değerlendiriliyor?

*Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır.

*Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır.

*Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır.

*Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

*Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı; [(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır.

*8'inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.

*Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.

E Okul, karne notları sorgula, TEOG sınav sonuçları giriş  - E okul karne notu, internetten nasıl bakılır?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...