Tgrt Haber
26 Ocak 2016 09:35 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:50

E okul veli, bilgilendirme VBS giriş - Öğrenciler tatilde ne yapmalı (E Okul)

E okul veli, bilgilendirme sistemine girerek öğrenciniz hakkında tüm bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Öğrenciler tatilde, veliler yarıyıl tatilinin bitmesini bekliyor. E okul, VBS, Yarıyıl tatiline giren öğrencilerin tüm bilgileri, e Okul, sistemindedir. E Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır. E -okul giriş, e okul sistemi, e okul sorgulama, hakkında tüm merak ettiğiniz konuları haberimizin detayında bulabilirsiniz..

E okul veli, bilgilendirme VBS giriş - Öğrenciler tatilde ne yapmalı (E Okul)
e okul,e okul veli bilgilendirme,e okul veli,e Okul giriş,e okul vbs,e okul mobil,öğrenciler tatil,öğrenci sonuç sorgulama ekranı,e okul sorgulama,Milli Eğitim Bakanlığı,e okul öğrenci,e -okul öğrenci,MEB

E-Okul veli, bilgilendirme sistemine girerek öğrenciniz hakkında tüm bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. E Okul, VBS, giriş ile öğrencilerin tüm bilgilerine e okul sistemine girerek öğrenebilirsiniz. E okul veli giriş, adı verdiği bu uygulama sayesinde öğrencilerin öğrenim bilgileri dijital ortamda paylaşılmaktadır. Öğrenciler tatilde, veliler yarı yıl tatilinin bitmesini bekliyor. E okul veli, bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır? Öğrenciler ve veliler öğrencilerin eğitim bilgilerini internet üzerinden bu sisteme giriş yaparak erişebilmektedir. E -okul öğrenci, girişi artık çok kolay. e okul giriş, Milli Eğitim Bakanlığı bu sistemi hizmete soktuktan sonra veliler artık okula gitmeden öğrencileri hakkında birçok bilgiye ulaşabilmektedir.

E-Okul sisteminin bir diğer bölümü de E-Okul yönetim bilgi sistemidir. Milli Eğitim Bakanlığı bu bölümü öğretmenler ve yöneticiler için geliştirmiştir. Öğretmenler ve yöneticiler bu bölüme E-Okul ana sayfasında yer alan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş bölümünden giriş yapabilirler. Bu bölüme kullanıcı adı ve şifrelerini girdikten sonra güvenlik kodunu da gerekli yere girerek sisteme giriş yapabilirler. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin öğrenim bilgilerini sisteme girmektedir. Öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav sonuçlarını, karne notlarını sisteme girmektedir. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin bütün bilgilerini sisteme girebilmektedir. Yöneticiler ise bu sisteme giriş yaparak idari işlemlerini bu gerçekleştirebilmektedir. Yöneticiler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin kayıt yenileme, kayıt silme ve nakil işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. İnternet teknolojisi geliştikten sonra yöneticiler bu sisteme giriş yaparak birçok idari işlemi internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. 

E Okul portalına erişim nasıl sağlanır?
E okul portalına ulaşmak için öncelikle internet erişiminizin olması gerekiyor. İster mobilden ister masaüstü bilgisayarlardan veya tabletlerden e-okul veli bilgilendirme sistemini kullanmanız mümkün. İnternet üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi olan www.meb.gov.tr adresine girin. Anasayfanın üst bölümünde yer alan "Hizmetler" başlığına tıklayın. Daha sonra hizmetler başlığına tıkladığınızda çıkan seçeneklerden "e-hizmetler" başlığının üzerine gelin. E-Hizmetler başlığının altında açılan başlıklar altında ikinci sırada "e-Okul" başlığını göreceksiniz. e-Okul başlığına tıkladığınızda e okul veli bilgilendirme sistemi portalı karşınıza çıkacaktır.

E-okul girişi nasıl yapılır?
E-Okul girişi yapmak oldukça kolaydır. İlk yapmanız gereken yukarıda verdiğimiz bağlantıya tıklamanız. Daha sonra açılan sayfadaki 'öğrenci kimlik no' , 'Öğrenci okul no' ve yan tarafında çıkan resimdeki rakamları yazarak giriş tuşuna basmanız gerekiyor. Ardından karşınıza gelen ekranda öğrenciyi doğrulamak ve sorulan sorulara göre T.C kimlik no üzerindeki bilgileri girmeniz gerekecek. Bu işlemlerin ardından e-okul öğrenci sayfasına girişini tamamlamış oluyorsunuz.

E-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmektedir.

E-Okul ile hangi sorgulamalar yapılır?
E-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bkanalığı sunucularına girilmektedir.

E-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

E-Okul Şifre alma işlemleri neler?
E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.

Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.

Veliler bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ilgili şu bilgilere ulaşabilirler;

Devamsızlık durumu,

Sınav, proje ve davranış notları,

Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,

Gelişim raporları,

Karne notları.

MEB tarafından TEOG lise nakil sonuçları ve 3. yeni dönem nakil başvuruları açıklandı. 2 Temmuz 2015 TEOG nakil sonuçlarını sorgulamak için detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu Temel Orta öğretime geçiş sınavı (TEOG) lise nakil sonuçları ve 3. dönem nakil başvuruları açıklandı. 2 Temmuz 2015 TEOG 3.dönem nakil başvuru sonuçları sorgulama işlemlerine haberimizden ulaşabilirsiniz.. TEOG 2015 lise nakil sonuçları ve ayrıntıları haberimizde sizlerle... Milli eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) uygulamasında liselere nakiller için başlayan tercih başvuru sürecinde Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Dönemi sonuçların açıklanmasının ardından merakla beklenen 3. nakil yerleştirme başvuruları başladı. TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzunda belirtildiği gibi 17-21 Ağustos, 24-28 Ağustos ve 31 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde olmak üzere üç nakil hakkı tanındı. 3. dönem nakil başvuruları 4 Eylül'e kadar alınacak. Nakil sonuçları 7 Eylül tarihinde MEB.gov.tr adresi ve e-okul üzerinden öğrenilecek.

3. dönem nakil başvuruları 31 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında alınacakBakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 2014-2015 öğretim yılı "Temel Eğitimden Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi" kapsamında 8'nci sınıflara yönelik 6-16 Temmuz'da tercihlerin alındığı, yerleştirme sonuçlarının da 14 Ağustos'ta ilan edildiği anımsatıldı.

Bu kapsamda tercih yapan 1 milyon 108 bin 182 öğrenciden, 1 milyon 36 bin 809'unun tercihlerinden birine yerleştiği belirtilen açıklamada, 71 bin 373 öğrenci ise tercihlerinden birine yerleşemediğinden açık öğretim kurumlarına yönlendirildiği ifade edildi.

Açıklamaya göre, yerleştirmeye esas nakiller için 17-21 Ağustos'ta 434 bin 615 öğrenci müracaatta bulundu ve 101 bin 12'si tercihleri doğrultusunda bir başka okula nakiledildi.

Yerleştirmeye esas nakiller için 24-28 Ağustos'ta ise 341 bin 166 öğrenci müracaatta bulundu, bu öğrencilerden 69 bin 742'sinin tercihleri doğrultusunda bir başka okula nakilleri gerçekleştirildi.

TEOG kapsamında, nakil için 24-28 Ağustos'ta tercih yapan öğrenciler sonuçlarını, T.C kimlik numaralarıyla "www.meb.gov.tr" adresinden öğrenebilecek.

3. dönem nakil başvuruları bugünden itibaren yapılacak

Öğrenciler, üçüncü dönem nakil başvurularını ise bugünden itibaren 4 Eylül'e kadar yapacak, sonuçları 7 Eylül'de açıklanacak. Öğrenciler, bu süreler içerisinde yerleştirmeye esas nakil başvurusu için boş kontenjan şartı aranmaksızın 3 tercih yapacak ve tercihlerini herhangi bir ortaokul müdürlüğünden, boş kontenjan şartı aramaksızın yapıp onaylatabilecek. Yerleştirmeye esas nakil süreci 7 Eylül itibarıyla sona erecek. Ayrıntılı bilgi için "http://odsgm.meb.gov.tr" adresinde Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayınlandı.

Öğrencilerin devamsızlık bilgileri, sınav sonuçları, sınav tarihleri, not kartı ve karne notu gibi birçok bilgiye bu sistem sayesinde internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Öğrenciler de okul hakkındaki çıkan haberleri ve duyuruları bu sistem sayesinde öğrenebilmektedir. Bu sistem hizmete girdikten sonra veliler öğrencilerini artık okula gitmeden internet üzerinden takip edebilmektedir. Öğrencilerin sınav tarihlerini, sınav sonuçlarını ve devamsızlık bilgilerini internet üzerinden öğrenebilmektedir. Öğrencilerin hangi günlerde okula gidip gitmediğini de bu sistem sayesinde internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığının bu sistemi kurarken ki amaçlarından en büyüğü velilerin öğrencilerini internet üzerinden kolay bir şekilde takip edebilmesini sağlamaktır. Milli Eğitim Bakanlığı bu sistemi 2 bölüm olarak kurmuştur. Velilerin ve öğrencilerin girebildiği sistem olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrenciler ve veliler için geliştirilmiştir. Diğer bölüm ise öğretmenler ve yöneticiler için geliştirilmiş olan E-Okul yönetim bilgi sistemi bölümüdür. Bu bölüme de sadece öğretmenler ve yöneticiler giriş yapabilmektedir. Bu bölüme giriş yaparak öğretmenler öğrencilerin okul bilgilerini sisteme girerken yöneticiler de yönetim işlemlerini bu sistem ile gerçekleştirebilmektedir. 
 
E-Okul sisteminin bölümlerinden bir tanesi E-Okul veli bilgilendirme sistemidir. Bu sistem öğrenciler ve veliler için geliştirilmiştir. Veliler bu sisteme giriş yaparak öğrencileri hakkında bilgi sahibi olurken, öğrenciler de sınav duyuruları, haberleri öğrenebilmektedir. Bu sisteme E-Okul ana sayfasında yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfasına öğrencinin T.C. kimlik numarasını ve öğrenci okul numarasını girdikten sonra ekranda gördüğünüz rakamları gerekli yere girmeniz gereklidir. Bu işlemlerden sonra sisteme giriş yapabilirsiniz.  Sisteme giriş yapıldıktan sonra birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Öğrencilerin devamsızlık bilgilerini buradan ulaşabilirsiniz. Veliler öğrencilerini bu sisteme giriş yaparak takip edebilmektedir. Öğrencilerin sınav tarihlerini, sınav sonuçlarını, not kartı, karne notu, proje ödevi gibi bilgilerin hepsini bu sisteme giriş yaparak öğrenebilirsiniz. Öğrenciler de okul hakkında duyuruları ve haberleri bu sisteme giriş yaparak öğrenebilmektedir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...