• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    114495
  • up
    USD
    6.143
  • up
    EURO
    6.6503
  • up
    GBP
    7.9422
  • up
    Altın
    331.976
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 29.01.2020 - 11:58 Yorum : 0

Elbasan tava tarifi, Elbasan tava nasıl yapılır, Elbasan tava yapımı ve hazırlanışı

Tarihimiz boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan coğrafyamız nedeniyle, yemek kültürümüz oldukça zengindir. Bu kadar zenginliğin içinde, aylarca evinizde farklı yemekler yapabilir ve birbirinden lezzetli ve harika menüler hazırlayabilirsiniz. İşte yine bu yemeklerden biri olan elbasan tava tarifi ile karşınızdayız. Yapımı, Osmanlı mutfağına dayanan bu eşsiz tarif yine kıymetli ecdadımızdan bize kadar uzanmıştır.

Elbasan tava tarifi, Elbasan tava nasıl yapılır, Elbasan tava yapımı ve hazırlanışı

Tarihimiz boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan coğrafyamız nedeniyle, yemek kültürümüz oldukça zengindir. Bu kadar zenginliğin içinde, aylarca evinizde farklı yemekler yapabilir ve birbirinden lezzetli ve harika menüler hazırlayabilirsiniz. İşte yine bu yemeklerden biri olan elbasan tava tarifi ile karşınızdayız. Yapımı, Osmanlı mutfağına dayanan bu eşsiz tarif yine kıymetli ecdadımızdan bize kadar uzanmıştır.

Elbasan tava ile şık, gösterişli, uğraşılmış, lezzetli bir misafir ana yemeği hazırlayabilirsiniz. Sevdiklerinize de bu nefis yemeğin lezzetine bakmak kalır. İşte Osmanlı’dan günümüze uzanan geçmişi ile elbasan tava tarifi…

Bir Saray Yemeği Elbasan Tava Tarifi
Malzemeler

•    4 yemek kaşığı tereyağı
•    2 yemek kaşığı sıvı yağ
•    800 gram kuzu kol
•    10 adet arpacık soğan
•    2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
•    2 diş sarımsak
•    1 çay kaşığı kekik (arzuya göre)
•    1 çay kaşığı kuru reyhan (arzuya göre)
•    1 tatlı kaşığı kırmızı biber (arzuya göre)

Terbiyesi için
•    2 su bardağı süzme yoğurt
•    3 adet yumurta sarısı
•    4 yemek kaşığı sıvı yağ
•    3 yemek kaşığı un
•    1 çay kaşığı tuz
•    1 çay kaşığı karabiber
•    1 çay bardağı su

Hazırlanışı
1.    4 yemek kaşığı tereyağını ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir tencereye alın ve yağları eritip kızdırdıktan sonra, üzerine 800 gram kuzu kol etini, yüksek ateşte önlü arkalı 3 dakika mühürleyin.
2.    10 adet arpacık soğanı ve 2 diş sarımsağı ilave edin ve mühürlenen etlerle buluşturun. 3 dakika birlikte kavurun.
3.    2 çay kaşığı tuzu ve malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak suyu ilave ederek, ocak kısık ateşte olacak şekilde, 1 saat boyunca pişirin.
4.    Terbiyesi için; 2 su bardağı süzme yoğurdu, 3 adet yumurta sarısı, 3 yemek kaşığı unu,1 çay kaşığı tuzu ve karabiberi ve 1 çay bardağı suyu bir karıştırma kabına alın ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
5.    Fırını 180 dereceye getirin ve önceden ısıtın.
6.    Tenceredeki etler iyice yumuşadığında, etleri ve arpacık soğanları bir fırın kabına muntazam olacak şekilde dizin.
7.    Hazırladığınız terbiyeyi fırın kabına etlerin ve soğanların üzerine dökün. Arzuya göre olan baharatları da dilerseniz ekleyebilirsiniz.
8.    180 derecede önceden ısıttığınız fırında 25 dakika kadar, üzeri kızarana kadar pişirin ve servise hazır.

 

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber