• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    1321
  • up
    USD
    8.0243
  • up
    EURO
    9.5328
  • down
    GBP
    10.6894
  • down
    Altın
    464.999
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 29.01.2020 - 14:05 Yorum : 0

Elma sirkesi yapımı, elma sirkesi nasıl yapılır ve Elma sirkesi tarifi ve Elma sirkesi hazırlanışı

Kış mevsimi ve etrafımızda nezle veya grip hastalıkları oldukça fazla… bu durumda da kendimizin ve ailemizin bağışıklığını güçlendirmesi bu bakımdan önem kazanıyor. Peki bağışıklığımızı nasıl güçlendireceğiz? Evde kendi sirkesini yapanlar için elma, probiyotik özelliği taşımaktadır ve bu da bağışıklığımızı güçlendirmek için birebirdir. Peki doğru sirke yapımı nasıl olur? evde doğru sirke nasıl yapılır?

Elma sirkesi yapımı, elma sirkesi nasıl yapılır ve Elma sirkesi tarifi ve Elma sirkesi hazırlanışı

Kış mevsimi ve etrafımızda nezle veya grip hastalıkları oldukça fazla… bu durumda da kendimizin ve ailemizin bağışıklığını güçlendirmesi bu bakımdan önem kazanıyor. Peki bağışıklığımızı nasıl güçlendireceğiz? Evde kendi sirkesini yapanlar için elma, probiyotik özelliği taşımaktadır ve bu da bağışıklığımızı güçlendirmek için birebirdir. Peki doğru sirke yapımı nasıl olur? evde doğru sirke nasıl yapılır?

Sirke yapmanın püf noktaları

  1. Sirkede özellikle kestane balı ve kekik balı kullanılmaz.
  2. Sirkeyi, plastik bir kapta mayalarsanız, asetik asit oluştuğu zaman, plastikteki bütün maddeleri çözecektir. Bu da tüm bu maddelerin sirkeye karışması demektir.
  3. Her meyvenin sirkesi olmaktadır. Meyvenin cinsine göre, fermente olma süresi bazen daha uzun da olmaktadır.
  4. Aşağıdaki tarifimiz daha çok orta sertlikte bir tariftir. Bu sirke suyunu içebilir, salatalarınızda ve yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
  5. Sirkenize kişniş oldukça yakışacaktır. Kişniş, maydanozun familyasındandır ve sadece kokusu değişiktir.
  6. Sabah akşam; çorbaya, yemeğe, çorbaya, salataya ve artı olarak 1 su bardağı ılık suyun içine 1 çorba kaşığı doğal elma sirkesi atıp, için, bir ayda 4 kilo verirsiniz. Yağlardan yakarsınız.

Ahmet Maranki’den Evde Elma Sirkesi Tarifi

Sabah akşam; çorbaya, yemeğe, çorbaya, salataya ve artı olarak 1 su bardağı ılık suyun içine 1 çorba kaşığı doğal elma sirkesi atıp, için, bir ayda 4 kilo verirsiniz. Yağlardan yakarsınız.

Malzemeler

  • 2 kg organik elma
  • 1 tatlı kaşığı esmer şeker
  • 2 çay kaşığı himayala kristal tuzu
  • 10 adet nohut
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • İçme suyu
  • 5 kg lık cam kavanoz
  • 1 tülbent

Hazırlanışı

  1. 2 kg elmayı güzelce yıkayın ve elinizle soğan kırar gibi kırıp parçalayın. Bıçak kullanmayın.
  2. Çekirdekleri ve kabukları ile kavanoza doldurun.
  3. Üzerini, bir parmak geçecek kadar su doldurun.
  4. 10 adet nohudu da ekleyin. Bunu, mayalanması için yapacağız.
  5. 1 çay kaşığı kişnişi de ilave edin.
  6. Üzerini tülbentle kapatın.
  7. 2 ay boyunca arada bir karıştırarak bekletin. Sirkeniz kullanıma hazır olacaktır.

Evde elma sirkesi yapımı

  1. Bildiğimiz güvendiğimiz bir yerden, doğal, ekolojik veya organik elma temin etmekle başlamalıyız.
  2. Elmaları güzelce yıkayın.
  3. Elmaları dörde bölün. Kabukları kalacak. Çekirdekleri kalacak.
  4. 2 litrelik cam bir kavanoza, dörde böldüğümüz her bir elma dilimini ikiye bölerek dilimleyin.
  5. 2 litrelik bir kavanoza elmalı koyduktan sonra üzerini geçecek kadar su ekleyin ve üzerine 1 dolu yemek kaşığı kadar çiçek balı ekleyin. Burada balı koymak, fermantasyonu hızlandıracaktır.
  6. Kavanozun ağzını bir tülbentle kapatın. 20 derecenin altına düşmeyecek bir ortamda beklemeye alın. Ayrıca sirkenin bekletildiği ortamda, çamaşır suyu gibi kimyasallar kullanılmamalıdır.
  7. 2 ay sonra sirke kendi anasını oluşturacak. Asetik asit fermantasyonu oluştuktan sonra üzerinde kendi anasını yapacak. Bu, beyaz renkte büyük deniz anası gibi olacaktır. Bu anayı, sirke ortalama 60 günde oluşturmaktadır. Bu aynı zamanda doğal bir probiyotiktir. Ağzınıza alıp tüketebilirsiniz.
  8. Sirke anasını, cam bir kavanoza alın ve suyunu süzün. Sonra da sadece bu ikisini, cam bir kavanoza alarak 6 ay kadar daha bekletin.
  9. Elmadan veya üzümden yapılabilir ama kendi kendine mayalanması için 6 ay zaman tanımamız gerekir.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber