Tgrt Haber
09 Aralık 2019 14:45

Elmalı tart tarifi, Elmalı tart nasıl yapılır ve En kolay Elmalı tart yapımı ve malzemeleri

Elmalı tart, yapımı zor olarak bilinen bir tatlıdır fakat aşağıdaki tarifimizle bu fikriniz tamamen değişecek. Üstelik bu harika lezzeti, yiyenler sizden tarif soracak ve ev halkı bunu sizden tekrar tekrar yapmanızı isteyecek. Ağızlarda eriyen yapısıyla elmalı kurabiyeyi, tuzlu da yapabilirsiniz.

Elmalı tart tarifi, Elmalı tart nasıl yapılır ve En kolay Elmalı tart yapımı ve malzemeleri
Elmalı tart tarifi, Elmalı tart nasıl yapılır ve En kolay Elmalı tart yapımı ve malzemeleri,

Elmalı tart, yapımı zor olarak bilinen bir tatlıdır fakat aşağıdaki tarifimizle bu fikriniz tamamen değişecek. Üstelik bu harika lezzeti, yiyenler sizden tarif soracak ve ev halkı bunu sizden tekrar tekrar yapmanızı isteyecek. Ağızlarda eriyen yapısıyla elmalı kurabiyeyi, tuzlu da yapabilirsiniz.
İçine çeşitli sebzelerden sote hazırlayıp tuzlu olarak da servis edebilirsiniz. Bunun yanı sıra reçelle süslenmiş bir tart da sofralarınıza farklılık katacaktır.

Elmalı tartın püf noktaları
1.    İç harcı hazırlarken, elmaların suyunu tamamen çekmesine dikkat edin. Kesinlikle sulu kalmamalıdır.
2.    Tarçını harca kapatmak üzereyken yani en son ekleyin.
3.    Elmalı tartı eğer bir tart kalıbında yapacaksanız bir miktar yağlamanızı öneririz. Eğer yuvarlak bir borcamda yapacaksanız onu yağlamanıza gerek olmayacaktır. Tar hamuru piştikten sonra hemen borcamdan ayrılabilmektedir.
4.    Bu hamurdan kurabiye yaparken su yerine yoğurt koyarsanız, kıyır kıyır da kurabiyeleriniz olacaktır fakat su koyarsanız kurabiyelere şekilde vermekte zorlanabilirsiniz.
5.    Elmalı tartın üzerine, fırında veya bir cezvede ısıttığınız kayısı reçelini fırça ile sürerseniz, harika bir parlaklık kazanacaktır.
Ustasından en lezzetli kıyır kıyır herkesin tarifini isteyeceği bir elmalı tart tarifi
Malzemeler
•    125 gr tereyağı
•    125 ml sıvı yağ (1 çay bardağı)
•    1 yumurta
•    3 yemek kaşığı nişasta
•    3 yemek kaşığı pudra şekeri
•    3 yemek kaşığı su
•    2 yemek kaşığı sirke
•    2 su bardağı kadar un

İç harcı için;
•    3 orta boy elma
•    1 su bardağı şeker
•    1 çay bardağı ceviz içi veya fındık içi
•    1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı
1.    125 gr tereyağını ve 1 çay bardağı sıvı yağını bir karıştırma kabına alın. Üzerine 1 yumurta, 3 yemek kaşığı suyu, 3 yemek kaşığı pudra şekeri, 3 yemek kaşığı nişasta ve 2 yemek kaşığı da sirkeyi ve en son 1 paket kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun.
2.    Üzerine unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edin.
3.    Yoğrulan hamurdan önce mandalina büyüklüğünde bir parça ayırın ve ayırdığınız hamuru buzluğa koyup dondurun.
4.    Diğer hamuru, bir yuvarlak borcama veya bir tart kalıbına sıvama yöntemiyle veya tabağın büyüklüğünde açarak kenarlarını tabağa yapıştırın.
5.    Üzerine soğuması için kenara bıraktığınız elmalı iç harcı ekleyin. Harcı düzleştirin.
6.    Harcın üzerine, buzluğa dondurmak için attığınız hamurdan çıkarıp rendeleyin.
7.    Ardından yaklaşık 180 derece fırında 30-40 dakika arası kontrollü olarak pişirin.
8.    Çıkartıp soğuttuktan sonra pudra şekeri ile servis yapın.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...